Ma ktoś pomysł, kim jest gość z wąsem i w okularach, który kilka razy jest pokazywany w Better Call Saul, zawsze w czarno- białym obrazie? 1 odcinek 1 sezonu zaczyna się od scenki z nim. Obejrzałem właśnie 3 sezon i nic nie przychodzi mi do głowy kto to może być..
Postać ukazywana w monochromatycznych kadrach na początku pierwszego odcinka każdego sezonu to oczywiście Jimmy McGill/Saul Goodman, a wydarzenia mają miejsce po akcji Breaking Bad. Pechowy prawnik zmienia tożsamość – nazywa się Gene i jest menadżerem cukierni Cinnabon w Omaha.
racja dzięki za odpowiedź. Jak wpisałem w google Gene Cinnabon Omaha to wyskoczyło chociażby parę filmików na youtube :) Nie poznałem Saula :D
To tylko dowód na to, jak dobry kawał roboty odwalają charakteryzatorzy tego serialu :)
Kevin Costner xD
A tak na serio to biedny Jimmy, którego tak załatwił Walter! Ale bardziej mi żal Mike'a :'( Wszystko przez Waltera, zachciało mu się Imperium... :/
W sumie to nie wiem dlaczego Saul się ukrywa, przecież nikt go nie szuka. Tylko tak mu się wydaje, bo myśli, że ktoś zabił Huella.
też mnie to kiedyś zastanawiało, tutaj ktoś dobrze to opisał:
https://answers.yahoo.com/question/index?qid=20130923194702AAiNvp5
Saul był umoczony we wszystkich ciemnych sprawkach Waltera i spółki albo przynajmniej o nich wiedział, więc prędzej czy później zgłosiłoby się do niego DEA albo bandziory by go wykończyły żeby zatrzeć ślady. Zatem postanowił się zawczasu ewakuować. A czy ktoś go szuka czy nie to dowiemy się dopiero z kolejnych sezonów.
Był umoczony w różne ciemne sprawy już w pierwszym odcinku BB, w którym go poznaliśmy. Miał zatargi z jakimś meksykańskim kartelem (myślał, że to oni chcieli go zakopać w tym grobie). Więc sytuacja z końcowych odcinków 5 sezonu BB to dla niego żadna nowość.
Na końcu 5sezonu to była międzynarodowa (a wręcz globalna) afera narkotykowa z górą trupów w tle, w porównaniu z tym wszystkie poprzednie przekręty Saula to małe miki.
jak się mamy dowiedzieć skoro serial "better call saul" jest o jego przeszłości (w stosunku do breaking bad)??? co ty ćpasz? :D
Nic nie ćpam i tobie też radzę dać sobie na wstrzymanie skoro cię tak zamuliło, że nie ogarniasz najprostszych rzeczy.
Dowiemy się chociażby z czarno-białych wstawek na początku każdego odcinka, troglodyto.
Tak właściwie to na Waltera White też nie było żadnych dowodów ,Hank próbował je zdobyć ale mu się nie udało ,więc to były raczej poszlaki
Walt sam się przyznał do wszystkiego w rozmowie telefonicznej ze Skyler, którą słuchali policjanci.
Hahaha!
Czytam ten temat i zanim wszedłem, to się zastanawiam: kuźwa co to za gość i jak ja oglądam ten serial, że wcale nie kojarzę o kim to jest, ślepy jakiś jestem czy gamoń, a tu taki rympał, że się obśmiałem :))
No i jednak ze mną wszystko OK... znaczy do okulisty jednak nie trzeba iść ;p
Do okulisty albo psychologa, ponieważ osoby z zespołem cech autystycznych mają problemy w rozpoznawaniu twarzy ledwo zmienionej, czasem nowa fryzura powoduje że nie potrafią rozpoznać bliskiej osoby. Mam nadzieję, że nie urazilam, jeśli z tylko z tym jest problem, to raczej nikła możliwość ryzyka, ale tutaj doszły tylko wąsy i serio dziwne to, że niektórzy mogli nie rozpoznać Saula/Jima.