nie ma nic gorszego niż film czy serial z napisami bo zamiast wygodnie oglądać,skupić cały wzrok na obrazie (oglądać akcje itd.)to trzeba te głupie napisy czytać i wzrok męczyć,napisy sa dla głuchych tylko!!!,precz z napisami.Ciesz się że nie jestes niemcem i nie ogladasz niemieckiej tv bo tam wszystko z dubbingiem niemieckim to jest dopiero bezsens.
Lektor jest dla ludzi upośledzonych umysłowo. Wystarczy liznąć trochę angielskiego, aby stwierdzić, (pomijając już brutalność języka) że osoba czytająca tłumaczy jak się jej podoba w wolnym tłumaczeniu i zdanie przez nią tłumaczone zawiera tylko sens wypowiedzi aktora. Polski lektor to jedna z najgorszych instytucji w Polszy po Kościele.
A napisy dla głuchych i downów z 9..I nie piszcie mi że umiecie angielski bo nie każdy umie,ja się uczyłem kilka lat a i tak nie umiem,przynajmniej się nie chwale jak większość internautów że umie a prawda jest taka że większość to w 20% nawet nie umie,kościół mi nie przeszkadza bardziej mnie wkur,takie polaczki cwaniaczki jak ty.
Ty liżący Angielski trochę się hamuj Moja mama Np nie zna angielskiego i ogląda filmy z lektorem i 30 lat pracuje zawodowo i jakoś nie jest upośledzona umysłowo i jak tak samo aż też nie znam angielskiego a i jakoś funkcjonuje .Cham i tyle w temacie.
Don't say that. Don't give up on your life because of the stupidity of these trolls. Now stand on your feet, look to the sky, say "fu*k them" and go on with your life ! (spoko, zaszyfrowałem wiadomość ! ^^ - nie zrozumiejo ! heheheheszki :3 )
i jaki nowoczesny bo jedzie na kosciol i zna angielski hehe a inni to janusze bo to pokolenie fejsbuka i zmywaka w anglii czyli swiatowiec ze hohohoh
po "Polszy" wnioskuje ze jednak jestes benkartem jakiegos esbeka wychowanym w nienawisci do kosciola.
znam dobrze angielski i próbowałem obejrzeć serial Żona Idealna.... nie jestem prawnikiem nie znam żargonu prawniczego po angielsku a nie jestem upośledzony umysłowo....
to w takim razie proponuję ci "Na dobre i na złe", bądź inny gniot tego rodzaju...akurat dla twojej gimnastyki umysłowej, skoro czytanie napisów sprawia ci trudnośc, aż dziw że byłeś w stanie się zalogowac na tej stronie, czy mama ci pomogła. Poziom debilizmu i lenistwa MAX.
możecie sobie walczyć zawzięte polaczki ale i tak wszystko w stacjach tv jest z lektorem bo większośc ludzi woli lektora i nigdy go nie zdejmią,koledzy z gimnazjum nauczyci cie tak cwaniakować czy twój stary po pijaku?,,na c... mam się męczyć czytając napisy jak mogę oglądać wygodnie z lektorem downowaty debilu,ale wredne polaczki wszyscy na jednego takich to tylko powieśić.
w TV jest z lektorem, bo tak jest taniej a nie lepiej. Zobacz sobie coś o lektorach na rozluźnienie http://www.youtube.com/watch?v=DWwOqwJpsfM - cała prawda
lubię filmy z niektórymi lektorami (co mają charakterystyczny głos) ale co do tego filmiku na youtube to się zgadzam też mnie denerwuje takie tłumaczenie to jakiś żart po prostu...
taniej ? widac ze z mysleniem jest u ciebie kiepsko.Lektorowi trzeba zaplacic i to calkiem sporo a napisy sa duzo tansze.
Polska niszowa wyższa inteligencja się odezwała co używa określeń ,,troll,, , ,,jałowo'' przekulturalne gówno,uciekam z tej strony piszcie do mojej d...,czytając wasze wypowiedzi nie dziwię sie że polaków nie lubią na świecie.
uczniu podstawówki czy gimnazjum idź się schować do komórki pod schodami bo potwierdzasz swoje upośledzenie wypowiedziami i składaniem zdań przez takich ludzi jak ty polskie społeczeństwo staję się coraz głupsze skutki bezstresowego wychowania. A może książki też powinien ci czytać lektor co ? zresztą co ja mówie ty książki na oczy nie widziałeś a co dopiero mówić o jej przeczytaniu
upośledzony to ty jesteś bachorze i w dodatku głuchy chyba że napisy ci potrzebne.
Teraz takie czasy to swiatowe pokolenie fejsa i zmywaka w anglii :) pozostali dla nich to zacofane janusze i ciemnogrod :)
teraz trzeba miec fejsa sporo lajkow ogladac film za filmem po angielsku bo to jest trendi no i jechac na pis i kosciol.Wtedy jestes cool :)
to naucz się angielskiego nie będziesz musiał ciągle spoglądać napisy ale tak przepraszam polskie społeczeństwo jest za leniwe grunt że polski język ledwo zna najlepiej narzekać że trzeba napisy czytać...żałosne
ty masz coś z mózgiem wyraźnie,napisałem w postach wyżej że ,,nie każdy ma zdolnośći do nauki języków obcych'' i na siłe ludzi nie nauczysz,ale ty jesteś ,,polaczkiem'' bez szacunku do takich ludzi i od razu ich leniami nazywasz,pozatym co ja w kraju anglojęzycznym mieszkam żebym musiał angielski znać, po prostu się obejdę bez jakiegoś filmu/serialu i tyle a z napisami się nie będe męczył.
no ale mieszkając w naszym pięknym kraju przydałoby się nauczyć się biegle czytać po polsku;) no chyba że do tego też nie masz zdolności :D
brawo natiania w takim razie nie uzywaj nigdy samochodu bo skoro masz nogi to powinnas chodzic.
Po cholere auta prawda ? bo chyba opanowalas chodzenie ? to tego typu rodzaj myslenia eh co za czasy.
Nie ma nic gorszego niż film/serial z lektorem/dubbingiem. Lektor i dubbing został stworzony w przeszłości dla widzów małoletnich czyli słabo wykształconych nie znających języków obcych. Czytając Twoje posty widać że idealnie pasujesz do tego schematu widza. Piszesz że napisy są tylko dla głuchych. Lektor w takim razie jest dla ludzi o niskim poziomie wykształcenia mających problemy z czytaniem ( i pewnie z pisaniem także co często idzie w parze ). Poza tym lektor powoduje dalsze pogłębianie się wyżej wymienionych objawów.
dla widzów małoletnich?,ponad połowa dorosłych polaków ogląda z lektorem i są dobrze wykształceni a nie każdy ma głowę do języków,może jesteś zbyt inteligentny żeby to zrozumieć,poza tym w większośći krajów świata jest lektor.
"mrokowiec
16 lut 21:37
uciekam z tej strony piszcie do mojej d...,czytając wasze wypowiedzi nie dziwię sie że polaków nie lubią na świecie."
16 luty, dzisiaj jest 3 marca. Co tutaj jeszcze robisz poligloto? Jak już coś piszesz to się chociaż do tego dostosuj. A polaków właśnie nie szanują na świecie przez ludzi takich jak ty, ograniczenie umysłowe.
Pytałeś ponad połowę dorosłych Polaków? Robiłeś ankietę? A może pytałeś ich na ulicy? Co to znaczy dobrze wykształceni? Widzę że byłeś też w większości krajów świata i oglądałeś w nich filmy i zawsze były to filmy z lektorem.
adwokaci,prawnicy,urzednicy np.wszyscy lubią z lektorem oglądać siedząc wygodnie opartym na fotelu,pewna osoba ostrzegała mnie żebym nie pisał komentarzy w necie bo tam same bachory się
wypowiadają,dorośli ludzie to czasu nie mają na takie dyskusje i wkurzanie się.
Tu masz rację. Same bachory się wypowiadają. Łatwo to można poznać po sposobie pisania postów. Dorośli zaczynają swoje wypowiedzi od wielkiej litery jeżeli kończą ją kropką.
ppan4
Tu to się z tobą zgadzam samo nazwanie kogoś "bachorem" świadczy o małym ilorazie inteligencji :) .
BTW Adwokat to prawnik ale skąd Ty to możesz wiedzieć? Ktoś kto ma problem z pisaniem ma też problem z czytaniem i wiadomo czemu wolisz lektora niż napisy w filmach.
Ale parodia. Według tego jegomościa adwokat i prawnik to są inne kategorie zawodów. Po czymś takim już chyba nie macie wątpliwości co do jego poziomu wykształcenia i dalsza dyskusja staje się zbędna. Ma idealnie dopasowany nick - "mrokowiec". Coś tam pisał wcześniej że nie wszyscy mają zdolności do języków obcych. Jego chyba "zamroczyło" też na lekcjach języka polskiego.
PS. Nazwanie kogoś bachorem nie świadczy o ilorazie inteligencji tylko o kulturze.
Trochę racji
Mrokowiec ma bo każdy Adwokat jest Prawnikiem ale nie każdy Prawnik Adwokatem ;) . Przepraszam za interpunkcję ale auto słownik jej nie wyłapuje a u mnie w liceum stwierdzono dysleksję o pardon miało być dysgrafię :D . No ale pozdro , a serial daje radę taka z humorem przedstawiona uboższa wersja TWD.
Ale co masz na myśli pisząc prawnik? Prawnik to tylko ogólne określenie osoby zajmującej się zawodowo prawem. A czym się zajmuje adwokat? Też się zajmuje zagadnieniami prawnymi.
Nie to że od razu chcę zostać mecenasem założyciela tego tematu ale nie każdy lekarz jest stomatologiem , a przecież każdy Lekarz zajmuje się medycyną nieprawdaż?
Nie wnikam czy z niewiedzy czy też specjalnie wyszczególniając dla beki te pokrewne z małym aneksem określenia wymienił fakt twoim tokiem rozumowania idąc można by je wrzucić do tego samego worka zbioru. Wracając do Twojego pytania Prawnik to w Polsce osoba która ukończyła z dyplomem studia prawnicze lub studia zagraniczne uznawane w Polsce , adwokat natomiast korzystając w kancelarii z pomocy magistrów prawa (gro pracy za niego podobno odwalają ;)) ma zdany egzamin adwokacki , nie wspominając o innych koneksjach związanych z rejonem w którym działa. Chyba że jednak były minister Ziobro uwolnił ten zawód . Oświeć mnie jeżeli się mylę . Pozdrawiam
Adwokat - prawnik świadczący pomoc prawną w szczególności polegającą na udzielaniu porad prawnych, sporządzaniu opinii prawnych, opracowywaniu projektów aktów prawnych oraz występowaniu przed sądami i urzędami.
Nie rozmawiaj z tym fejsbukowym pokoleniem bo tylko nerwy sobie zepsujesz.
Z nich trzeba sie smiac i trzymac z daleka bo to i tak zmywakowe pokolenie i tam skonczy :)
rozumiem, że wszystkie filmy świata oglądasz w oryginalnej wersji językowej? Suahili też znasz? Bo kino to troch więcej niż "Hameryka"