Na oficjalnym fejsbukowym profilu pojawiło się info, że planują emisję tego serialu na jesieni tego roku w TVP Seriale. Ciekawe czy będzie to emisja tych samych odcinków (to samo tłumaczenie) co przed laty czy będą musieli zlecać to na nowo. No i czy zobaczymy w końcu w Polsce ostatni sezon serialu? TVP 2 tego nie zrobiła.
A wiadomo coś apropos sezonów? Czy mają zamiar puszczać od początku, czy od późniejszych sezonów?
Wow, nareszcie! :)
Niestety nic nie wiem, ale można na fejsie zapytać. Odpowiadają na pytania. Podejrzewam, że zaczną od pierwszego sezonu. Nie wiadomo jednak od kiedy ta emisja się rozpocznie. Pisali także o serialach "Savannah" i "Cudowne lata". Ten pierwszy już na początku września jest w programie tv, a "Archiwum" i "Cudownych lat" jeszcze nie widzę. Może od października zaczną.
Piszesz Telewidzu, że "Cudowne Lata" maja być emitowane w TVP Seriale, czy wiesz może kiedy konkretnie i czy w całości? Szukam tego serialu od lat ale nigdy nie mogę złapać.
Nie wiem niestety od kiedy. Proponuje śledzenie programu dla prasy na stronach TVP. Znajdziesz go tu http://www.tvp.pl/prasa/TVPSeriale/ Do 18 września serialu nie widzę. Albo zapraszam na Facebooka TVP Seriale http://www.facebook.com/pages/TVP-Seriale/109749252441730 Tam jest na serio bardzo dobry kontakt z ludźmi z tego kanału. Na bieżąco odpowiadają na pytania. Wczoraj dowiedzieliśmy się, że "Archiwum X" prawdopodobnie w niedziele ok 21:15, po dwa odcinki, a powtórki w poniedziałek i wtorek.
Zapytałem już na fejsie kiedy startują i czy od początku. Pewnie jutro ktoś odpowie. :)
Pajge to będzie bankowo z lektorem. Myślę, że wersja którą przed laty emitowano w TVP 2.
Emisja w ostatnim tygodniu października. Tak mi odpisano. Nie odpowiedziano jak wygląda sprawa z sezonami.
Ja od czerwca sam zacząłem oglądać od 1. sezonu,muszę przyznać,że trochę odcinków umknęło mi,a byłem pewien,że wszystko obejrzałem kiedyś na "dwójce". Z perspektywy tylu lat od powstania serialu,teraz sprawia naprawdę dobre wrażenie.Chyba najlepiej oglądać seriami po 3-4 odcinki.
Telewidzu, dzięki za zaangażowanie w sprawę i podzielenie się tymi wspaniałymi wiadomościami! :)
PS.
Oby tylko nie emitowali tego po jednym odcinku co tydzień, bo dziewiąty sezon to chyba za 10 lat pokażą.
W pierwszych odcinkach będzie mi brakować Dogetta i Reyes.
Z "Cudownymi latami" jest podobnie, a na ich facebooku cisza. Tylko "Savannah" ma tam jakieś chody...
a nie lepiej pobrać , 9 sezonów z peba to jakieś 80 giga około 20 odcinków na sezon.Ewentualnie mogę komuś wysłać te 9 zezonów , dysk 100gigowy to koszt teraz 60zł + koszta wysyłki.
mam nadzieje że bedzie nie ważne jakie tłumaczenie mogą być napisy nawet
pamiętam jak kiedyś mnie ten film przerażał jak jeszcze na polsacie leciał o ile dobrze pamiętam i ta muzyczka na początku.
puściłem dzisiaj sobie na youtube i dalej włos sie jeży jak tego słucham ktoś ma to samo ??
Ba! Ja mam nawet trzy sezony z DeAgostini w domu, więc teoretycznie mógłbym do serialu wracać w każdej chwili i nie martwić się o reklamy czy godzinę emisji.
W praktyce, nie mieszkam sam i włączenie DVD jest ostatecznością ("A nie ma nic w telewizji? O, top model!"). Poza tym w samym wydaniu nieco irytuje mnie nieomijalna reklama "piracenie filmów to też kradzież" (pamiętacie "IT crowd?") i nieprzewijalne intro na każdej płycie. Ostatecznie więc, jeżeli zdarzy się że ręka nie sięgnie odruchowo po "... Reaktywację", "Cube'a", czy "T2", to kończy się na kolejnym seansie odcinków "Grotesque", "F.Emasculata", lub "Jose Chung's from outer space".
A zatem, raz że mógłbym sobie odświeżyć sezon, a dwa ominąć np. Gesslerową. O to warto walczyć! ;)
13 listopada TVP seriale rozpoczyna emisję od pierwszego odcinka :) Miłego oglądania.
Dzięki za cynk! :)
Przejrzałem program - TVP Seriale będzie emitować po dwa odcinki tygodniowo.
Premiery w niedzielę o 21.20 (dwa odcinki pod rząd);
powtórka pierwszego w poniedziałki o 22:55;
powtórka drugiego we wtorki o 23:00
No i bardzo dobrze.... Wreszcie coś bardziej wartościowego niż polskie telenowele. Ja co prawda i tak oglądam na necie ale cieszy mnie ta wiadomość