PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10038717}
6,0 24 tys. ocen
6,0 10 1 24348
5,4 19 krytyków
Wzgórze psów
powrót do forum serialu Wzgórze psów

I się nie udało. Bogactwem książki jest narracja. Od pierwszej strony dostajesz w pysk, jest mrocznie, duszno, ciężko, można się porzygać.

Tu jest próba, która się nie udaje. Historia historią, ale klimatu nie ma za grosz. Więckiewicz jest sobą, aktorem jednej roli, od lat te same miny i wulgaryzmy. Nie przekonał mnie. Główny bohater mdły, ale nie chodzi tu o postać, ale oaktora. Masakrycznie słaby. Reszty aktorów w sumie nie widać.

ocenił(a) serial na 2
n_egate

Ostatni drewniak w głównej roli wyszedł całkiem niedawno bo w "Idź przodem Bracie" ale z tego serialu przebił wszystko.

Pokazanie małego miasteczka/wsi ostatnio też było w "Prostej Sprawie" i proszę sobie przypomnieć jak tam kapitalnie zagrał Adamczyk a i główna rola nie przeszkadzała.

Więckiewicz? "Minutę Ciszy" oglądało się z jego wyeksploatowanym już aktorstwem całkiem przyjemnie, tutaj mówiąc najkulturalniej jak się da - całe szczęście że to było tylko 5 epów.

Na koniec dodam tylko, że taką "Informację Zwrotną" najpierw obejrzałem a 2 dni później byłem już kupić książkę i raz jeszcze odpaliłem serial po przeczytaniu. Tutaj pojawia się tylko odruch wymiotny na samą myśl, nawet jak książka jest rozgrywana w innym miejscu z innymi wątkami i o wiele lepsza wg wielu zapewnień tutaj w komentarzach to nie mam zamiaru już do tego wracać, w życiu. To jest ta różnica.

Pierwsza 2 w kolekcji po obejrzeniu blisko dwustu seriali akurat, da się? a jednak :)

ocenił(a) serial na 3
HighRisk

Idz po książkę. Przeczytalam ją w dwa dni a tydzień jeszcze siedziała mi w głowie. Tymbardziej że serial ma się do niej tyle co nic. Podobnie jest z Królem Twardocha. Henialnab książka słaby film.Uwierz mi.

n_egate

Żeby stwierdzić tak o Wieckiewiczu, to trzeba mieć równie świetną wierze na temat aktorstwa, co prostytutka o dziewictwie