Może ktoś napisać coś więcej o Sehzade Cihangir ? Wiem że to ostatni syn Hurrem i że umrze z żalu po Mustafie. Myślałem że umrze jako dziecko ale widzę że to dorosły facet. Będzie postacią pozytywną ? Będzie miał jak wszyscy jakieś wątki miłosne ?
Hej. Tak,Cihangir będzie miał swój wątek miłosny. Zakocha się bez wzajemności w Huricihan Sultan (córce Ibrahima Paszy i Hatice).Huricihan będzie zakochana w Bajazydzie i de facto zostanie jego żoną.Będzie też tam wątek jakiegoś listu (wiersza?)miłosnego,który napisała Huricihan do Bajazyda,Cihangir go przeczyta i będzie myślał ,że ten list zaadresowany jest do niego,a potem odkryje okrutną prawdę i będzie chował urazę do brata.Wiem,że spędzi noc z jakąś niewolnicą,jednakże nie wiem z jaką i co go do tego zmusi. Co do pozytywów... Cihangir nie będzie brał udziału w walce o tron po Sulejmanie i w intrygach matki/siostry/ciotki. Będzie trzymał się daleko od kłopotów.(z powodu swojej deformacji,o której dowiemy się w niedalekiej przyszłości).
Na warunki Wspaniałego Stulecia można powiedzieć ,że raczej bezkonfliktowe. Tak jak już wspomniałeś najbardziej z braci będzie kochał Mustafę. Jeśli chodzi o niektórych członków rodziny,to będą go traktować nieco ''po macoszemu'',ze względu na garb. Oczywiście,będą go pocieszać,mówić ,tłumaczyć,że jest wspaniały człowiekiem,że to nie garb się liczy,no ale oni swoje a Cihangir swoje
Witam polecałeś/aś się na przyszłość także korzystam ;) Gdzieś w internecie czytałem że Cihangir był najzdolniejszym i najbardziej wykształconym z dzieci Sulejmana czy w serialu będzie to jakoś widoczne ? Jakie będą jego relacje z rodzicami i siostrą ? czy to siostra będzie traktowała go ,, po macoszemu " ? Sorry że pytam o takie pierdółki ale szczególnie interesuje mnie ta postać ;)
Witam :)Tak,będzie to widoczne;ksiąze bedzie dużo czytał i zajmował się kaligrafią. Bedą go raczej dobrze traktować,zapewniać,że jest wspaniałym człowiekiem.:)