Witajcie! Jestem tu nowa ale serialem interesuję się od kiedy TVP1 zaczęło go nadawać :) Chciałabym wiedzieć gdzie mogę znaleźć odcinki 3 i 4 sezonu po polsku lub turecku bo dla mnie to bez różnicy :) Jestem aktualnie na odcinku drugiej serii w którym Hurrem udaje się uratować dziecko Hatice. Moglibyście co nie co zdradzić co się dalej wydarzy?
Byłabym bardzo wdzięczna :)
Pozdrawiam
Jeśli znasz język turecki to wszystko obejrzysz spokojnie na yt. Wystarczy wpisać - Muhteşem Yüzyıl 1 bolüm i wszystko Ci wyskoczy, ale sama musisz dojść, na którym odcinku skończyłaś, bo tureckie liczą od 1,5 godz. wzwyż.
To ile trwają te odcinki? Na filmwebie jest 139 odcinków po 1.5 h każdy? Na wikipedii widnieje,że odcinki trwają 70-150 minut.Dotychczas na TVP1 odcinek trwa około 50 minut.To znaczy,że jakaś okrojona wersja?
TVP zrobiła tylko zamieszanie cięciem odcinków. Na 1 odc. turecki przypadają prawdopodobnie 2 polskie. I nie wiadomo czy tak będzie do końca, bo zdaje się, że niektóre odcinki tureckie liczą np.155 minut. Nie jestem też pewna czy nasza tv nie obcina trochę scen, bo odniosłam takie wrażenie lukając na tureckie. Żałuję, że nie znam języka. Przynajmniej miałabym pewność, że oglądam serial w całości.
To w takim razie serial na TVP będzie mieć więcej niż 139 odcinków? Dziwne,bo zapowiadali niby,że ma być 139,ale skoro powiedzmy 2 polskie przypadają na 1 turecki to musi tych polskich być więcej...
139 to jest tureckich. U nas powinno być w takim razie, co najmniej 278. Chyba, że mają zamiar tak ciąć serial, aby niewiele z niego zostało...
To i tak jakaś paranoja z tym podziałem, chociaż wiadomo muszą być reklamy, musi być jaka to melodia. No i zdaje się, że ktoś w TVP uważa, że polski widz woli krótsze odcinki, w końcu czas trwania klanów i M, jak młodości nie przekracza godziny.
dlatego najlepiej oglądać serial z emisji angielskiej, tam odcinków nie ucinają a napisy są po angielsku. Jak ktoś zna średnio to łatwo się domyślić o co kaman, a jak ktoś nie zna wcale to wystarczy, że będzie przepisywał zdnaia do trnaslate i też coś zrozumie :)
Wszystko fajnie tylko, że z yt już zniknęły odcinki z angielskimi napisami, bo zaczęłam je oglądać i nagle... kicha! Próbowałam znaleźć, ale nic z tego nie wyszło. Jeśli masz namiar na inną stronkę, na której są, byłabym wdzięczna za info.
Nie wiem czy tu można podawać linki, ale jeśli ktoś zna rosyjski to mogę na priva podać link do strony ze wszystkimi odcinkami po rosyjsku.
Wadą jest to ze to jest dubbing i np mi brakuje głosów aktorów, więc ja nie będę oglądał lepiej na tvp z PL lektorem
Nie mogłem wysłać na priva więc tu daje link:
http://1plus1tv.ru/series/roksolana-velichne-stolttya/3274-velikolepnyy-vek-seri al-2011-2012-muhtesem-y252zyil-magnificent-century-2011-2-sezona-vse-serii-smotr et-onlayn-1-25-seriya.html