PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645872}

Wspaniałe stulecie

Muhteşem Yüzyıl
2011 - 2014
7,5 16 tys. ocen
7,5 10 1 15762
7,0 2 krytyków
Wspaniałe stulecie
powrót do forum serialu Wspaniałe stulecie

Cześć. Proszę powiedźcie co będzie dalej z Bali Bejem? Czy będzie jeszcze szczęśliwy z jakąś kobietą po śmierci Armin? I w ogóle jak potoczą się jego dalsze losy? Odpowiedzcie, bo jestem strasznie ciekawa.
Pozdrawiam i z góry wielkie dzięki.

agatka_slaba

Cześć, czy naprawdę nikt nie zna odpowiedzi na moje pytania???

ocenił(a) serial na 9
agatka_slaba

Gdybym wiedziała to bym Ci chętnie odpowiedziała :) niestety obecnie jestem dopiero na 43 odcinku oryginalnym a tam Bali Bay jest sam i eszcze przeżywa utratę Armin. mieszka w pałacu w komnacie w której kiedys ieszkał Ibrahim bo teraz to on zajmuje sie Sulejmanem i jego sprawami.

KatrinM

KatrinM dziękuję chociaż za taką Twoją odpowiedź i jak będziesz co wiedziała więcej to proszę napisz o tym w tym temacie. Z góry wielkie dzięki!

ocenił(a) serial na 9
agatka_slaba

Ogląda obecnie 46 oryginalny odcinek i pojawia się Aybige Hatun ( bratanica Valide- chyba z tego co zrozumialam) i Bali Bay sluży jej za ochrone gdy się gdzies rusza. Wygląda na to że Bali Bay jej sie spodobał :) na zasadzie "kto się czubi" :) bo tu na niego narzeka a tu zerka i wypytuje o Armin( jeszcze chyba nie wie ja to było). W miarę oglądania jak cos bedzie na rzeczy napiszę :)

ocenił(a) serial na 9
agatka_slaba

Tak jak szło przypuszczać nie są sobie obojętni :) Bali Bay pocalował w końcu Aybi :) ciekawe jak to będzie dalej. Na ostatniej wojnie Bali Bay poznał jej ojca który wspierał Sulejmana w walkach.

KatrinM

Dziękuję, że stopniowo wszystko tak dokładnie opisujesz. Proszę o dalszy ciąg.

ocenił(a) serial na 10
agatka_slaba

Bali Bej i Aybige Hatun Zakochają się Hurrem się o tym dowie i będzie chciała pomóc W tym samym czasie Mahidevran wpadnie na genialny pomysł ożenku Şehzade Mustafy z Aybige Hatun. Hurrem chcąc pomóc Aybige podpowie jej by ta chciała płynąć odwiedzić rodzine, a zamiast tego by uciekli z Bali Bejem. Niestety Wyjdzie to na jaw i Bali Bej zostanie uznany za zdrajcę... I skazany na śmierć przez ścięcie... aczkolwiek przeżyje... (nie zdradzę jak i dlaczego) ...w odcinkach powyżej numeru 80 będzie się do niego zalecała Mihrimah... w odcinku 91 Nakryje ich Hurem na potajemnej schadzce... a co dalej??? to jeszcze mi nie znana historia...

Orchidea__00

Wielkie dzięki, za kolejne informacje na temat Bali Beja.

ocenił(a) serial na 9
Orchidea__00

Wiem dlaczego przeżyje bo widzialam na Yt :) ech szkoda bo tak do siebie pasowali. w tych odcinkach co etarz ogądam ona zrezygnowała z tego wyjazdu i zgodzila sie na ślub, a to jednak pojadą? Bo on jej powiedzial że nie mógły bo Sulejman powiedział że jej ja powierza a on ma honor itp i nei móglby z nią uciec i że ma zapomnieć o tym co było. A Aybige wyjdzie w końcu za Mustafę?

ocenił(a) serial na 10
KatrinM

Nie nie wyjdzie ponieważ wyjdzie na jaw to iż Aybige i Bali Bej mają się ku sobie. Aybige zostanie odesłana do domu a Bali bej gdzieś chyba na jakąś wojnę czy coś po prostu słuch o nim zaginie aż do odcinku gdzie Mihrimah jest już dorosła... Mustafa zakochal się w Efsun później wyjdzie na jaw ciąża Efsun a koniec końców rozkazem Valide i aborcją uszkodzą Efsun i chyba się bidulka wykrwawi... Mustafa wyjedzie razem z Mahidevran do innej prowincji uczyć się rządzić. Fatma zostanie jego kochanką i urodzi mu syna... Syn jeszcze jako malutkie dziecko umrze, a Fatma się powiesi... swoją drogą nie do końca rozumiem, dlaczego niewolnica Efsun nie mogła urodzić dziecka, a niewolnica Fatma nie była przymuszona do aborcji i urodziła dziecko... Jeszcze z ciekawostek Fatma to ta sama co spaliła twarz Hurrem...

ocenił(a) serial na 9
Orchidea__00

No nieźle,szkoda, ech Aybige i Bali Bay tak do siebie pasowali.
Fatma no tak wiem ze to ta sama, ona nadala teraz Gulsach ze Efsun trzyma z Hurrem, ta oczywiście zaprzeczyla. Podejrzewam że Mahidevran podzieliła się tymi wieściami z Valide i dlatego kazała usunąć ciążę później, a Fatmę broniły bo nienawidzi Hurrem więc te ja lubią.
Michrimach mnie drażni od poczatku, teraz oglądam jak jest już większa, co nakalmała o tej koronie i podkochuje się w Bali Bayu już, mała wredna, no ale matka ją tak wyszkoliła.

ocenił(a) serial na 8
Orchidea__00

bo ksiąze zyjący niejako po opieka ojca, sultana w jego palacu nie mogl miec dzieci, dopiero po wyjezdzie na swoja placowke mogl sie legalnie rozmnazac

ocenił(a) serial na 7
aloiv77

Nie mógł mieć dzieci, ale nałożnice mu matka podsyłała. Doskonale wiedzieli skąd się biorą dzieci, więc to jest nielogiczne.

ocenił(a) serial na 8
Alee

Bo teoretycznie nałożnica miała być na jedną noc. Poza tym znała zasady, to pewnie jakąś ją nauczyli czegoś :D

Orchidea__00

Ponieważ było mówione ,że nałożnica nie może urodzić księciowi syna zanim on nie będzie rządzić jakąś prowincją. A Fatma urodziła jak już jakąś rządził. Dlatego Hurrem zależało by Mustafa dostał jak najszybciej prowincje i Efsun by urodziła mu dzieci . Jednak Sułtan się nie zgodził no i wyszło jak wyszło :)

Orchidea__00

Hej czy ktoś wie czy ktoś pisze jakieś opowiadania/blogi o Aybige i Bali Bay'u??

ocenił(a) serial na 10
minilila

a po co pisać opowiadania i blogi o postaciach, których dotyczy tylko kilka docinków??

Orchidea__00

czasami zdarza się że piszą ponieważ się spodobały te osoby
mi np. bardzo się spodobała ta para i chciałabym poczytać inne historie o nich, napisanych przez innych