Cześć. Proszę powiedźcie co będzie dalej z Bali Bejem? Czy będzie jeszcze szczęśliwy z jakąś kobietą po śmierci Armin? I w ogóle jak potoczą się jego dalsze losy? Odpowiedzcie, bo jestem strasznie ciekawa.
Pozdrawiam i z góry wielkie dzięki.
Gdybym wiedziała to bym Ci chętnie odpowiedziała :) niestety obecnie jestem dopiero na 43 odcinku oryginalnym a tam Bali Bay jest sam i eszcze przeżywa utratę Armin. mieszka w pałacu w komnacie w której kiedys ieszkał Ibrahim bo teraz to on zajmuje sie Sulejmanem i jego sprawami.
KatrinM dziękuję chociaż za taką Twoją odpowiedź i jak będziesz co wiedziała więcej to proszę napisz o tym w tym temacie. Z góry wielkie dzięki!
Ogląda obecnie 46 oryginalny odcinek i pojawia się Aybige Hatun ( bratanica Valide- chyba z tego co zrozumialam) i Bali Bay sluży jej za ochrone gdy się gdzies rusza. Wygląda na to że Bali Bay jej sie spodobał :) na zasadzie "kto się czubi" :) bo tu na niego narzeka a tu zerka i wypytuje o Armin( jeszcze chyba nie wie ja to było). W miarę oglądania jak cos bedzie na rzeczy napiszę :)
Tak jak szło przypuszczać nie są sobie obojętni :) Bali Bay pocalował w końcu Aybi :) ciekawe jak to będzie dalej. Na ostatniej wojnie Bali Bay poznał jej ojca który wspierał Sulejmana w walkach.
Bali Bej i Aybige Hatun Zakochają się Hurrem się o tym dowie i będzie chciała pomóc W tym samym czasie Mahidevran wpadnie na genialny pomysł ożenku Şehzade Mustafy z Aybige Hatun. Hurrem chcąc pomóc Aybige podpowie jej by ta chciała płynąć odwiedzić rodzine, a zamiast tego by uciekli z Bali Bejem. Niestety Wyjdzie to na jaw i Bali Bej zostanie uznany za zdrajcę... I skazany na śmierć przez ścięcie... aczkolwiek przeżyje... (nie zdradzę jak i dlaczego) ...w odcinkach powyżej numeru 80 będzie się do niego zalecała Mihrimah... w odcinku 91 Nakryje ich Hurem na potajemnej schadzce... a co dalej??? to jeszcze mi nie znana historia...
Wiem dlaczego przeżyje bo widzialam na Yt :) ech szkoda bo tak do siebie pasowali. w tych odcinkach co etarz ogądam ona zrezygnowała z tego wyjazdu i zgodzila sie na ślub, a to jednak pojadą? Bo on jej powiedzial że nie mógły bo Sulejman powiedział że jej ja powierza a on ma honor itp i nei móglby z nią uciec i że ma zapomnieć o tym co było. A Aybige wyjdzie w końcu za Mustafę?
Nie nie wyjdzie ponieważ wyjdzie na jaw to iż Aybige i Bali Bej mają się ku sobie. Aybige zostanie odesłana do domu a Bali bej gdzieś chyba na jakąś wojnę czy coś po prostu słuch o nim zaginie aż do odcinku gdzie Mihrimah jest już dorosła... Mustafa zakochal się w Efsun później wyjdzie na jaw ciąża Efsun a koniec końców rozkazem Valide i aborcją uszkodzą Efsun i chyba się bidulka wykrwawi... Mustafa wyjedzie razem z Mahidevran do innej prowincji uczyć się rządzić. Fatma zostanie jego kochanką i urodzi mu syna... Syn jeszcze jako malutkie dziecko umrze, a Fatma się powiesi... swoją drogą nie do końca rozumiem, dlaczego niewolnica Efsun nie mogła urodzić dziecka, a niewolnica Fatma nie była przymuszona do aborcji i urodziła dziecko... Jeszcze z ciekawostek Fatma to ta sama co spaliła twarz Hurrem...
No nieźle,szkoda, ech Aybige i Bali Bay tak do siebie pasowali.
Fatma no tak wiem ze to ta sama, ona nadala teraz Gulsach ze Efsun trzyma z Hurrem, ta oczywiście zaprzeczyla. Podejrzewam że Mahidevran podzieliła się tymi wieściami z Valide i dlatego kazała usunąć ciążę później, a Fatmę broniły bo nienawidzi Hurrem więc te ja lubią.
Michrimach mnie drażni od poczatku, teraz oglądam jak jest już większa, co nakalmała o tej koronie i podkochuje się w Bali Bayu już, mała wredna, no ale matka ją tak wyszkoliła.
bo ksiąze zyjący niejako po opieka ojca, sultana w jego palacu nie mogl miec dzieci, dopiero po wyjezdzie na swoja placowke mogl sie legalnie rozmnazac
Nie mógł mieć dzieci, ale nałożnice mu matka podsyłała. Doskonale wiedzieli skąd się biorą dzieci, więc to jest nielogiczne.
Bo teoretycznie nałożnica miała być na jedną noc. Poza tym znała zasady, to pewnie jakąś ją nauczyli czegoś :D
Ponieważ było mówione ,że nałożnica nie może urodzić księciowi syna zanim on nie będzie rządzić jakąś prowincją. A Fatma urodziła jak już jakąś rządził. Dlatego Hurrem zależało by Mustafa dostał jak najszybciej prowincje i Efsun by urodziła mu dzieci . Jednak Sułtan się nie zgodził no i wyszło jak wyszło :)
a po co pisać opowiadania i blogi o postaciach, których dotyczy tylko kilka docinków??