PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750806}

Wspaniałe stulecie: Sułtanka Kösem

Muhteşem Yüzyıl Kösem
2015 - 2017
7,3 3,0 tys. ocen
7,3 10 1 3042
Wspaniałe stulecie: Sułtanka Kösem
powrót do forum serialu Wspaniałe stulecie: Sułtanka Kösem

Witajcie.Zakładam wątek poświęcony kontynuacji serialu WS:Murad IV
można rozmawiać o bieżących odcinkach serialu,oraz o wszystkim co z nim związane.Zapraszam :))

ocenił(a) serial na 7
aturi

Ten nowy sułtan jest jak Kylo Ren z 'Przebudzenia Niemocy'. Ciągle się gniewa i wszystkich chce pozabijać, udaje super twardego i nieugiętego polityka, a jest dzieciakiem poruszającym się pośród cieni i rzeczy których nie do końca rozumie. Są jeszcze jakieś irytujące aluzje do Leonarda da Vinci, lub serialu z nim, poza tym ciężko coś powiedzieć, bo to dopiero początek, a akcja rozgrywa się nieśpiesznie.

Lucas207

Zgodzę się z tym co napisałeś o nowym sułtanie...
ale może jego postać się rozkręci :)

Aktorka która odgrywa postać Ajze
jest bardzo podobna do aktorki Leighton Meester
czy tylko ja widzę ich podobieństwo ?:)

ocenił(a) serial na 7
aturi

No, trochę tak. W sumie ta Leighton to nawet niebrzydka kobitka jest, i do tej z serialu nawet i trochę podobna. Moją uwagę przyciągnęła zaś sułtanka Gevheran. Piękna kobieta. Duże, zielone oczy i piękne usta. Oglądam sobie ostatnio powtórki Lostów i nawet jest trochę podobna do Evangeline Lilly, serialowej Kate.

ocenił(a) serial na 6
aturi

Ja jak widzę Geverhan, to myśle- Monica Geller ;p

ocenił(a) serial na 9
Lucas207

No ciężko, bo to chyba najlepsza rola w tym całym serialu, który trochę teraz oglądam i lepiej zagranej roli nie widzę. Paru aktorów z całego serialu grało dobrze, reszta duży problem.

ocenił(a) serial na 6
aturi

Ja się pytam, skąd Faria wzięła miecz samurajski...

Zdaje się, że w tamtych czasach Japonia nie była jeszcze zamknięta, ale tak mi się wydawało, że nawet wtedy utrzymywała stosunki tylko z Portugalią i Szwajcarią... a raczej Portugalczykami i Szwajcarami, którzy siedzieli akurat na wyspach.

aturi

Co się dzieje z Ibrahimem (najmłodszym synem Kosem i Ahmeda)??? Obejrzałam kilka odcinków obecnego sezonu i nie zauważyłam go, chyba niemożliwe żeby został pominięty w fabule, skoro będzie następnym sułtanem...

_Summer_

???? przecież cały czas jest i gra.

ocenił(a) serial na 9
aturi

Ciekawe którą wybierze kobiete Silantar czy Ester, Gervehan lub Atike ?

ocenił(a) serial na 8
gillespy

Kurde ale on ma branie hehe

ocenił(a) serial na 8
gillespy

Mogę Ci napisać wiadomość :D jeśli jesteś ciekaw/a :D

ocenił(a) serial na 9
ooolccciaaa

Możesz napisać :)

ooolccciaaa

Czy ktoś z Was może wie dlaczego tvp przerywa emisje Kosem? Podobno od 4 maja w miejsce sultanki ma być emitowana nowa telenowela z aktorem grajacym Sulejmana , to przerwa wakacyjna ? Czy Kosem jeszcze wroci?

ocenił(a) serial na 8
Nina_G

słyszałam że z powodu niskiej oglądalności ściągają Kosem

ooolccciaaa

Szkoda , mogli chociaż poczekać do konca serii albo zmienić godzine nadawania a nie tak w polowie przerywać .

ocenił(a) serial na 8
Nina_G

możesz oglądać odcinki na internecie z napisami.no niestety tvp1 nie pomyślało aby wykupić wszystkie odcinki..ma lecieć inny turecki serial z aktorem który grał Sulejmana

ooolccciaaa

A wiesz gdzie dokładnie można oglądać te odcinki z napisami? Tvp schodzi na psy , jak akcja nabiera rumieńców to oni zdejmuja serial z anteny

Nina_G

Sułtanka wróci, ale pewnie dopiero po wakacjach. Teraz stale malała różnica naszej emisji do tureckiej, bo ich jeden odcinek tygodniowo to mniej więcej nasze trzy, a my przecież puszczamy w tygodniu pięć. Jesteśmy na odcinku 17, a w Turcji był w tym tygodniu 21. Być może nowsze odcinki nie były jeszcze nawet w sprzedaży.

ocenił(a) serial na 6
durczog

A emisja nie zakończyła się na odcinku 16? Teraz w Turcji jest już po 22, spokojnie można było to dociągnąć i przerwać dopiero kiedy odcinków by zabrakło :/

Alee

Nie, 17. już się u nas zaczął, ale jeszcze ze dwa polskie odcinki będą potrzebne by był pokazany w całości. Też uważam, że mogliby iść z nimi dalej do oporu, ale może faktycznie po jednym ich nie sprzedają, a z drugiej strony przerwa i tak była nieunikniona. Może to i lepiej, że z nowym miesiącem, po majówce niż tak nie wiadomo kiedy, w środku tygodnia.