PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=367031}

Włatcy móch

2006 - 2011
5,9 57 tys. ocen
5,9 10 1 56622
2,8 13 krytyków
Włatcy móch
powrót do forum serialu Włatcy móch

Co do humoru serialu, na razie się nie wypowiem, ponieważ widziałem tylko 2 odcinki. A to za mało by wyrobić sobie zdanie.

Ale razi mnie w nim ogromna ilość błędów ortograficznych. Ja wiem, że te błędy są celowe. Ale i tak mi się to nie podoba. W dzisiejszych czasach największą plagą internetu są smarkacze nie szanujący zasad ortografii. Na wielu forach czytając ich posty, robi się po prostu niedobrze. Co gorsza, człowiek po pewnym czasie, od patrzenia na te błędy, sam zaczyna się zastanawiać jaka jest poprawna pisownia oczywistych wyrazów. Dlatego trzeba z tym walczyć. Niestety jak na złość pojawia się serial, który bombarduje oczy błędnie napisanymi wyrazami, przez co jeszcze bardziej utrwala w pamięci te błędy :/

Dlatego niestety zrezygnuję z tego serialu. A szkoda, bo być może mógłby rozwinąć się w coś naprawdę bardzo śmiesznego. Ale nie chcę się uwstecznić przez te zdania pisane w tak okropnym stylu.

ocenił(a) serial na 3
S0LTYS

Zgadzam się w 100%. Pisanie specjalnie z błędami jest moim zdaniem głupotą. W dodatku, serial jest słaby, może humor do mnie nie trafia.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 3
pipunia

Nie bądź taki do przodu, bo źle na tym wyjdziesz. I nie napinaj się tak przed tym internetem, bo tacy, którzy udają w sieci najmocniejszych, w życiu są całkowitymi nieudacznikami.

ocenił(a) serial na 10
S0LTYS

Weźcie pod uwagę - że narratorem jest lekko upośledzony uczeń (który jest żywym trupem) z drugiej klasy. Błędy oddają klimat tej postaci...

marek_sikorski

A co to w ogóle ma być? Zombie w szkole? No jakim idiotą trzeba być żeby coś takiego wymyślić?
Poza tym serial nie ma kompletnie żadnego przesłania (w przeciwieństwie do South Parku).
Czekam z niecierpliwością aż zdejmą go z anteny i nie będę musiał słuchać na szkolnym korytarzy ciągłego "Dzieńdobry, nazywam się Czesio."
Ech.... rzygi!!

ocenił(a) serial na 8
S0LTYS

mnie tez sie to niepodoba, bo potem człowiek sam sie zastanawia jak napisac, oczywiste, banalne słowo:/
Ale serial śmieszny i do tego polski;)

ocenił(a) serial na 8
S0LTYS

Kurde człowieku widziałes kiedyś 8 latka, który pisał bez błędów?? Pozatym przez te błędy twórcy nasmiewają się z takich właśnie dzieciaków, które nie szanują zasad ortografii. Czyli jak widać ten serial ma jakieś 2 dno :P

Renegado

Ty je może szanujesz, ale na pewno nie przestrzegasz.
Poza tym, nie "pozatym".

Do autora tematu:
Nieszanujący, a nie "nie szanujący". Wiem - czepiam się pierdół, ale takie życie.;-)

ocenił(a) serial na 8
_Ja_

Zaraz napisze, że to przez te dwa odcinki, które obejrzał ;)

ocenił(a) serial na 8
_Ja_

Cóż każdemu się może zdarzyć. Dzięki zapamiętam na przyszłość ;)

ocenił(a) serial na 10
S0LTYS

nie to zebym byl złośliwy ale jakos tworczosc futurystow Ci chyba nie przeszkadza ??

ocenił(a) serial na 10
grafzero

pomysł z błędami ortogradficznymi jest trafiony. idealnie oddaje ducha serialu - totalnie odbiegający od przyjętych norm! i tak trzymać dalej.

a jeżeli ktoś po dwóch odcinkach zapomnina jak się pisze np. słowo "mucha" to jakby powiedział Konieczko jest skończonym moronem!

pozdrawiam tych, którzy swoją wiedzę ortograficzną szlifują w tv a nie w prasie czy literaturze hehehe...

ocenił(a) serial na 9
Barthez_2

uwaga moze i sluszna, ale problem w tym, ze TO NIE JEST SERIAL DLA DZIECI- jesli rodzice pozwalaja dziecku to ogladac, to juz ich problem.

ocenił(a) serial na 10
nsokolska

Jak dla mnie tylko z nazwy nie jest dla dzieci. Powinien byc dozwolony od lat 16, a ocenzurowana wersja od 12.

ocenił(a) serial na 9
Orzi

Nie, nadal sie upieram, ze serial nijak nie nadaje sie dla ludzi, dajmy na to, ponizej 15. Z tego powodu, ze ma obsmiewac i napietnowywac rzeczywistosc, a nie tworzyc wzorce - a dzieciaki biora bardzo chetnie przyklad z tego, co widza. Zreszta, Orzi, jak mialaby wygladac ocenzurowana wersja? Wiem, ze istnieje, ale nie jestem sobie w stanie tego wyobrazic - czy slowo zajebiaszczy tez bysmy usuneli? albo ja pierdziu? albo aluzje do kalu, sikania, przemocy w rodzinie?albo nierozprawiczona stara dewote? Jesli tak, to co byloby w tym serialu fajnego? Jesli nie, to co to bylaby za cenzura? Nie, to nie jest serial dla dzieci, bo one nie maja mechanizmow obronnych, nie sa w stanie zrozumiec, ze to ma byc obsmiane, a nie nasladowane. Zreszta dlatego maja czerwony znaczek, podczas gdy nawet niektore thrillery i wiekszosc kryminalow ma zolty.

nsokolska

Dobrze prawisz...

ocenił(a) serial na 9
Orzi

Nie, nadal sie upieram, ze serial nijak nie nadaje sie dla ludzi, dajmy na to, ponizej 15. Z tego powodu, ze ma obsmiewac i napietnowywac rzeczywistosc, a nie tworzyc wzorce - a dzieciaki biora bardzo chetnie przyklad z tego, co widza. Zreszta, Orzi, jak mialaby wygladac ocenzurowana wersja? Wiem, ze istnieje, ale nie jestem sobie w stanie tego wyobrazic - czy slowo zajebiaszczy tez bysmy usuneli? albo ja pierdziu? albo aluzje do kalu, sikania, przemocy w rodzinie?albo nierozprawiczona stara dewote? Jesli tak, to co byloby w tym serialu fajnego? Jesli nie, to co to bylaby za cenzura? Nie, to nie jest serial dla dzieci, bo one nie maja mechanizmow obronnych, nie sa w stanie zrozumiec, ze to ma byc obsmiane, a nie nasladowane. Zreszta dlatego maja czerwony znaczek, podczas gdy nawet niektore thrillery i wiekszosc kryminalow ma zolty.

użytkownik usunięty
nsokolska

Zasady są po to, żeby je łamać!!! xD

S0LTYS

ej no troszkę przesadzasz;) tego serialu nie bierz na powaznie...włącz sobie tv...otwórz piwko i wyluzuj oglądając pierdołki i stwierdszisz ze to całkiem wesołe i sympatyczne. ps. wg mnie serial jest autoironią

użytkownik usunięty
john_rambo_2

Popieram przedmówcę -_-

ocenił(a) serial na 5
S0LTYS

A ja nie mam jeszcze 15 lat, serial mi się podoba (7/10), nie wiem co za skończony kret wymyślił sobie, że wersja, w której występują straszne przekleństwa musi być dozwolona od 18 roku życia. Jeszcze większym kretem jest ten, który dał "Pianiście" kategorię wiekową +12, ciężko mi było oglądac ten film, tym bardziej że to prawdziwa historia, myślę, ze wiele osób w moimwieku, a nawet ode mnie sporo starszych, miało podobne odczucia. Przepraszam, ale na prawdę musiałem wspomniec o idiotycznych kategoriach wiekowych w polskiej TV. A jeszcze lepszy jest Klan od 12 roku życia :-). Jeżeli już, to powinien być zakazany dla ludzi powyżej 60 roku życia, bo te mogą go łatwo przedawkować.