Tak, postanowiłem napisać recenzję, bo Skajles mnie namawiała :D
No, ta recenzja nie będzie recenzjowata, będzie to coś recenzjopodobne.
A więc- zaczynam :3
Okładka- Tini, Diego, Horhe na tle drzewa i natury- ładne zdjęcie ^^ Znajdziemy też na niej kółka
w których są zdjęcia i napisy, co znajduje się w środku. Przy okazji nagłówek jest nawet ładnie
dobrany kolorystycznie, nie to co w pierwszym numerze. Bez zarzutów.
Strona po okładce- Miłość, muzyka, pasja- reklama rzeczy z Violettą. Bardziej pasuje mi to tu,
niż reklama „Kumby” w pierwszym numerze.
Spis treści- Wiadomość od redakcji, co znajduje się w magazynie, spis treści oczywiście też
jest xd, zdjęcia i postać stojąca przy spisie treści, mianowicie- Cami <3
Kolejna strona- Bohaterowie serialu – Jest lepiej niż w pierwszym numerze. Są poprawki,
wcześniej było, że Violka jest zdecydowana, Camila pisze się przez 2 „l”, a Andresa gra jakiś
Toti. Zamiast Tomasa, Braco i Luki pojawiły się opisy Diego, Lary, Marco+ Angie. Jest
oczywiście kilka błędów, takich jak to, że León spotyka się z Ludmiłą.
Kolejna strona- reklama aby dołączyć do grupy Violetty na nk i ładne zdjęcie Vilu ^^
Kolejne 3 strony- Dział o tym, jak zmienili się León, Violetta i Ludmiła oraz trochę o nowych
postaciach- „Zdecydowanej Larze” i „Fascynującym Diego”. Mam tylko dwie uwagi- wg
magazynu powinno wydawać nam się, że Violka zapomniała o Leonie, a Ludmiła stara się być
lepsza. A tak to bez zarzutów.
Kolejna strona- Quiz „Przyjaciółki na zawsze-Przyjaźń przez duże P”- nie rozwiązywałem, ale
siostrze się podobał xd
Kolejne 2 strony- „Nowa seria, nowy styl”- czyli o Federico oraz jego stylu w 2 sezonie, gdzie
szukał inspiracji, jak miał wyglądać najpierw jego styl itd., co powinno spodobać się jego
fankom :D
Kolejna strona- Plakat pt.: „Buziaki od Mercedes i Jorge!”
Kolejne 2 strony- „Zrób to z głową”, czyli jak zrobić fryzury Violetty i Camili.
Kolejna strona- reklama quizu dla „V-fanek” i instrukcja jak grać.
Kolejne 2 strony- karty do wycięcia, w oczojebnym odcieniu różu. Oczywiście nie da się uniknąć
błędów, takich jak:
-W odpowiedziach do prawdziwego imienia Leóna znalazło się „Toti Garnier”. Jest też
odpowiedź Jorge Blanco i to ona jest prawidłowa, ale no- wypadało by napisać Nicolas.
-Mama Violetty ma na imię Marta
-Violka skończyła 16 lat w pierwszych odcinakch
-Entre tu y yo oznacza „Między nami”.
Może coś jeszcze, ale nie widzę.
Kolejna strona- Reklama jakiejś gazety, gdzie jest wywiad z Violettą.
Kolejne 2 strony- przepisy na 3 koktajle prosto z baru Restó- truskawkowy, brzoskwiniowy oraz
pyszna mieszanka ;3 Nie robiłem, ale niedługo postaram się zrobić ten brzoskwiniowy ;d Jest
też konkurs, gdzie można wygrać płytę z pierwszego sezonu.
Kolejne 3 strony- Historia oczami kota, który zakochał się w Violetcie, taki komiks- „Przyjaźń
poddana próbie”. O dziwo, ten komiks wydaje się mniej żałosny niż w pierwszym numerze ;D
Kolejne 2 strony- Podwójny wywiad- CAMILA kontra Naty. Dowiedziałem się kilku ciekawych
rzeczy o mojej Cami ;3
Kolejne 2 strony- Lekcja hiszpańskiego. Podstawowe zwroty „Na początek”, jedzenie „W
resteruracji” oraz „Pytania o informacje”. Przydatny dział ;>
Kolejna strona- Plakat „Pozdrowienia od Diego”
Kolejne 2 strony- „Gry i zabawy”, takie jak znajdź różnice czy „Kto to powiedział?”
Kolejna strona- Zapowiedź następnego numeru. Lego na okładce ; 3
Ostatnia strona- taka sama jak w pierwszym numerze- reklama płyt „Violetta” oraz „Teen
beatch movie”
NIE MÓW!!! Przepis na koktajl, muszę to mieć, jak nic!
Bo przecież wcale w tym nie chodzi o zmiksowanie owoców z jogurtem naturalnym tudzież kefirem i odrobiną cukru!!! GDZIE MOGĘ TO KUPIĆ?!
widzę do siebie aluzję "co powinno spodobać się jego fankom" jednak ja wiem o jego stylu sporo po primo, a po drugie wcale nie jestem fanką tylko przyszłą żoną!
Z Ruggusiem. jak możesz o tym nie wiedzieć? Dziewczyny wszystkie się do tego pomysłu zapaliły, mam już 15 druhien i te sprawy, zaplanowane wszystko :D
wyszukaj sobie temat "ślub". Będą dwa. z czego w jednym jest może z 5 komentarzy. Wejdź w drugi i ogarniesz :D
Hahaha niezłe.
Brakuje ci jeszcze 12 druhien. Zgłaszam się.
Sebek napisał, ze Cande mu pozwoli pójść z Moniką. To jakiś cud?
Ewa, tzn. ja XD
Jerry ---> Jerry Velazquez, vel DJ.
Rafał i Paweł, moi mężowie, patrz ---> Filmwebowa Rodzinka Violetty XD
Dobra, formalniści za nami :D teraz musze poznać szczegóły...
-gdzie ślub
-czy masz wybraną suknie
-kiedy ślub (wiesz muszę zaznaczyć w moim napiętym grafiku ^^)
- jaki kolor sukienek druhien
- umówiłaś się już u kosmetyczki
-masz wybrane menu???
Czuję się taka dociekliwa *duma*
-Włochy
-Nie
-31 grudnia, razem z: Olą z Diego oraz Magdą z Julianem
-dowolny
-nie, kosmetyczka umawia się ze mną. To zaszczyt!
-tym zajmie się Zuzka. Już piecze tort xD
Jak na koniec grudnia, to nie polecam zaczynać teraz ppiecznia.. może wyjść "twardy"
Ciiiii, nieistotne szczegóły! Ważna jest miiiłość!
Miłość rośnie wokół naaaas <3
Szczegóły szczegółami, ale u tak ważnej osoby na filmwebie dobry tort by się przydał ^^
Wasza miłość już nie rośnie, ona już wyrosła ♥♥♥
No dobra, dobra. I tqk wiem, że ty to wiesz. Saro, piszesz jakieś opowiadania?
a i owszem xD Chcesz? Wiem, że chcesz! ^^
Masz lineczki:
1. violettas-life.nlogspot.com (ma dużo rozdziałów xD 32 pierwszej części i 12 drugiej, ale za to są krókie) opowiadanie o Naty głównie, ale dużo innych par jest xD
2. federico-y-lena.blogspot.com skończone już, ma 24 rozdziały,cz y 25, nie pamiętam, zapewne domyślasz się o kim
3. few-stories-b-life.blogspot.com OneShoty/Miniaturki, krótkie opowiadania, jest 5, oczywiście z Violki fanficki
4. violetta-zakazana-historia.blogspot.com - z dzieweczkami (Magda, Julka, Zuzka) xd
Caaała moja twóczość :P A ty coś piszesz? ;>
A i owszem. Zaczęłam wczoraj. Nie spałam do 4 bo pisałam -,-
fedemila-semi-naxi-marcesca.blogspot.com
Ten tort będzie pusty w środku, coby mógł z niego wyskoczyć Xabiani w spódniczce hula. ;D