1. Odcinek zaczyna się ekstazą Marottiego, który jest zachwycony Si es por amor. Violka mówi,
że to piosenka najlepszej nauczycielki śpiewu, a Marotti gada, że to genialne jest. I chce
piosenkę do Umixu. Angie nie wierzy, że to może się komuś spodobać, ale wszyscy ją
namawiają, żeby się zgodziła i w końcu się zgadza niby. Znaczy nie mówi tak, ale się jara tym
:D
2. Diego przytula się z Violettą.
3. León pokazuje na randce z Larą swe muzyczne uzdolnienia, ale ona nie jest zachwycona (on
chyba w poprzednim odcinku wypalił coś o Violetcie)
4. Ludmiła chce się tłumaczyć Federico z tego o czym rozmawiały wcześniej z Naty, ale Fede
nie słyszał, bo miał słuchawki. Naty oddycha z ulgą, a Ludmi zaczyna jakieś piski z siebie
niezidentyfikowane wydawać. Ludmiła coś tam mówi, że jest zakochana, a Naty, że w Federico.
Ludmiła, że wie, że one mają kopię filmiku, a Naty powtarza kilka razy Federico i ucieka.
(jakbym widziała siebie ze swoimi siostami)
5. Ramallo widzi auto w którym nie ma kierowcy.
6. Gregorio dalej udaje ciężko poszkodowanego.
7. Ludziska siedzą u VIoletty i robią filmik dla Francesci. Wychodzą. Diego zostaje z Violettą.
Sam na saaam :) Diego pokazuje Violetcie zdjęcie swojej mamy, Violetta mówi, że jest ładna.
Ja nie wiem, czy dobrze rozumiem (bo nie rozumiem) ale Diego chyba wychowywał się tylko z
mamą. Violka mówi, że brakuje jej mamy, ale ma tatę, Ramallo, Olgę, przyjaciół, a później
mówi, że Diego ma przecież mamę, przyjaciół... i Diego wyskakuje z tekstem "i co
najważniejsze - mam ciebie" I mówi, że miłość jest najważniejsza.
8. Broduey żarcie z lodówki u Violki wybiera, wbija German i coś mówi, bo myśli, że to Olga, a
na widok B. zaczyna wrzeszczeć. Przychodzą Maxi i Camila, German się oddala, ale ich
obserwuje i coś mów Maxi bodajże, że Diego i Violetta są sami na górze. German wielkie oczy
robi.
9. Diego i Violetta robią ten filmik. Violetta chce zawołać ludzi z dołu, ale Diego ją zatrzymuje,
nachylają się, żeby się całować Violka mówi "D..Diego" i wbija German. I tak by się nie
pocałowali, więc żadna strata. German się wkurza, Violka mówi, że Diego to przecież jej
chłopak, G. zaczyna swoją ojcowską gadko-wrzasko-podobne-coś i mówi, że Diego ma się
wynosić z jego domu, Violka wrzeszczy, żeby się ogarnął, ale Diego mowi, że wyjdzie.
10. Jest i Marcesca. Robią coś z tym teledyskiem już nagranym. Marco jest zamyślony, Fran się
pyta, co jest nie tak z nim, a on mówi, że ona śpiewa niesamowicie, ale że on już nie będzie
częścią jej świata, kiedy ona wyjedzie, bo ona będzie we Włoszech z rodziną. Ogólnie smutna,
ale urocza scena w wykonaniu Marcesci. Jak to ja połowy nie zrozumiałam.
11. Broduey, Cami i Maxi sobie spokojnie idą z sokiem, a tu German wściekły wygania Diego,
a Violetta za nimi leci. Fajne miny porobili. Violetta pyta, czy mogliby sobie na chwilę pójść, a
oni z taką ulgą idą do kuchni. Violka mówi, że oni byli razem w pokoju, bo jej najlepsza
przyjaciółka wyjeżdża do Włoch i robią dla niej prezent. German mięknie. Diego zostaje. G.
informuje, że będzie miał D. na oku.
12. León włącza na cały głos gitarę elektryczną do pieca i se gra, Andres to wyłącza, bo
głuchnie :P Andres jest zdziwiony, że León myśli o Violetcie będąc z Larą.
13. Fran sobie gdzieś idzie, Marco dzwoni do Violetty, Fran się cofnęła i słyszała, że Marco
gadał z Vilu (a raczej gada, bo on dopiero zdążył jedno zdanie powiedzieć) Wkurzona Fran
sobie idzie.
14. Fran wbija do Vilu, gdzie wszyscy siedzą nad tym filmikiem. Ale nie widzi, że o filmik chodzi,
bo akurat Maxi zdążył laptopa zamknąć. Ona CHYBA jest wkurzona, bo myśli, że oni ją pomijają
we wszystkim. A oni filmik robią. Wrzeszczy na Marco i z płaczem wychodzi z domu Vilu. Biedny
Marcooo :(
15. Andres szaleje, bo Pablo spodobał się ich teledysk. Dziewczyny (Lu, Nat, Cami) nie zrobiły
na czas Ludmiła coś gada, Cami się wkurza i się kłócą. Okazuje się, że Naty i Cami nagrały
Ven y canta we dwie, Ludmiła jest nieźle wkur...zona :D
16. Marco, Cami i Viola wbijają do pokoju nauczycielskiego, przyłapuje ich Gregorio.
17. Lara znajduje w koszu podarte zdjęcie Violi i Leóna. León przynosi jej kwiatki. I zestaw
kluczy do wkręcania śrub. So romantic! León chce ją pocałować, a ona daje mu te kwiatki i, co
dziwniejsze, klucze i sobie idzie. A on ma na twarzy WTF
18. Do studia przychodzi tata Fran, Fran chce iść, ale Vilu i Cami ją zatrzymują.
19. Jade jest zazdrosna o Germana i kłóci się z Esmeraldą.
20. Naty rozmawia z Fede, Ludmiła jest zazdrosna, Fede daje Naty zdjęcie z autografem, bo
ona niby chciała.
21. No ii filmik dla Fran: To trzeba zobaczyć :) Leci jakby na płótnie takim i ono opada w
pewnym momencie, a z tyłu śpiewają friends hoy somos mas (bo to ten teledysk był
przeplatany ze zdjęciami)
ZAPOWIEDŹ:
1. JAckie przytula Jeremiasa widzą to Pablo i Angie.
2. Jackie wbija do sali gdzie za ręce trzymają się Pablo i Angie
3. Jeremias podsłuchuje rozmowę Cami, Maxiego, Marco i Brodueya o Germanie
4. Ja nie wiem, czy oni sie w końcu całują czy nie, ale jest słit scenka Marcesci
5, LEEENAAAA!!!!
6. Fran wyjeżdża
7. MArotti mówi, że będzie jakiś konkurs Umix, a uczniowie zero radości
KONIEC!!!
ten klip dla Fran był kochany! jej tata powinien po czyms takim zmienic zdanie no ja bym zmienila na jego miejscu !
to jak Diego opowiadał o swojej mamie (rzeczywiscie strasznie ładna) to było jakies takie nie w jego stylu ale w sumie urocza scena.
German nieustannnie mnie rozwala xD Naty uciekająca wykrzykując "Federico, Feerico" tez była dobra :D
a z Lary jestem dumna, niech Leoś sobie nie myśli że prezent dla niej załatwi wszystko, tylko niech sie lepiej zdecyduje którą kocha.
Jakie Si es por amor? Tam jest Algo Se Enciende. Leon w poprzednim odcinku naxwał ją Violetta. Ojciec Fran przyszedł, bo został wezwany przez dyrektora.
No i przepraszam Cię Saro, ale muszę Ci wytknąć błąd. Fran była na nich zła, bo twierdziła, że robią jej filmik na pożegnanie (despedida znaczy pożegnanie. Krzyczała to kilka razy). Mówiła, że nie chce filmiku na pożegnanie, że nie chce wyjeżdżać, ale musi.
Wiadomo. Zwłaszcza jak z siostrą oglądam to obie możemy się siebie spytać, czy dobrze słyszymy.
Ten odcinek był piękny i wzruszający, oczywiście chodzi mi o sceny z Marcescą <33 Oni wszyscy tak się starają, a biedna Fran myśli, że jej unikają czy coś. I biedny Marco, dziewczyna mu wyjeżdża, płacze i ogólnie jest smutna, a on nie wie jak jej pomóc. :c
Jak śpiewali dla Fran i ten teledysk ze zdjęciami (widziałaś może zdjęcie, żeby na nim była tylko Fran z Marco, bo ja jakoś nie zauważyłam xdd), to było takie wzruszające i urocze. Naprawdę widać było, że zależy im na niej i smutno im, że wyjeżdża, a jednocześnie chcieli jej pokazać, że ma przyjaciół i będzie miała (no ja tak to odbieram). Ogólnie mam nadzieje, że Marco kupi bilet do Włoch i pojedzie zabrać Fran z powrotem, albo że ojciec Fran zrozumie, że zabierając ją strasznie rani córkę i pozwoli je wrócić.
też wypatrywałam zdjęcia amych Fran i Marco na tym klipie ale nie było ;p
w zapowiedzi wszystko wskazywało na to że Fran wyjechała, ale nie chce mi się w to wierzyć, no nie chce!
Może było ale nam nie pokazali bo akurat pokazywali jakąś twarz np. Pablo jakby to on był w tym wszystkim najważniejszy.
I przecież Marco pokazywał serie zdjęć na swoim tablecie. Może były, ale nie w momencie jak kamera pokazywała
No wlasnie, czyli dla nas ih nie było. Za każdym razem jak kamera pokazywała Fran, a nie ten ekran zastanawiałam się co na nim jest.
Tak fajnie, ale nie oni musieli tracic czas żeby pokazyć reacje na twarzy Pablo. Po co? Bo że ran czy jej taty to jeszcze zrozumie.
Nie rozumiesz powagi sytuacji! Wyraz twarzy Pablo to kluczowy moment serialu. Jeżeli on nie jest smutny to reszta też.
No tak jak mogłam zapomnieć, zresztą on zawsze odgrywał z życiu Fran taką ważną role, był powiernikiem jej tajemnic, przyjacielem służącym radą.
Odcinek super. Kurcze teraz będzie szkoła i nie będzie można sobie siedzieć o 3 w nocy na filmwebie :(
Heheh, ja mam właśnie taki zamiar :D:D:D Na odcinki będę w nocy czekać na peeno!
tez mam taką nadzieje że tak po prostu znów stanie w drzwiach studia i podbiegnie do Marco rzuci mu sie w ramiona i oświadczy że nigdzie nie wyjeżdza jej tata zmienił zdanie ;>
odcinek zajebisty,
Marcesca <3 So sad :(
Zazdrosna Lumi, me gusta
Ryczałam jak głupia na tym klipie dla Fran :D
No i żal mi Lary, León głupi robi jej nadzieje, chciał ją pocałować i wg, a ona przez niego cierpi, biedna dziewczyna
Ja ogólnie bardzo polubiłam Larę, spoko dziewczyna i wg, ale León zachowóje się jak świna przez to co jej robi, jak jest z Larą myśli o Violi, ma z nią omamy, ale nadal idzie w zaparte , wmawia sb, że kocha Larę, a tylko ją rani,
Tomas by mógł z Larą być, jak by wrócił. :)
Uwielbiam V&T bardziej niż V&L, ale oni na 100% będą razem, no to Tomas mógł by być z Larą :)
I wszyscy szczęśliwi.