PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6679
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Jak dla mnie w 1 była lepsza i ją lubiłam ale w 2 mnie irytuowała choć już gdzieś w połowie 1
zaczęła mnie trochę wkurzać ale jednak w 2 to już miałam ochotę strzelić jej w twarz . Na
początku 1 wyglądała naturalnie i w miarę fajnie się ubierała dużo miała infantylnych stylizacji
ale było ok a nawet często wyglądała fajnie np: miała kiedyś na sobię koszule białą i do tego
spódniczkę czarną z kokardą którą mogła sobię odpuscić ale nie było zle tyle te buty . Styl miała
taki sobię ale za to z twarzy była śliczna i włosy miała świetne tak gdzieś do 35 odcinka 1 sezonu
bo tak pod kociec 1 miała takie oklapłe i bez kształtu ale na pcozątku fajnie sie czesała i wogóle
. I co najważniejsze wyglądała jak 15-16 latka a w 2 miałam 16 a wyglądała z tym makijażem jak
jakaś 25-30 latka i przez te włosy i makijaż co by nie ubrała wyglądała jak choinka i jej styl moze
torszkę się polepszył ale i tak większość jej stylizacji mi się nie podsobała a nawet grosza niż z 1
sezonu i był paradoks bo z jednej strony 16 latka przez swój makijaż wyglądała jak 30 latka ale
przez jej stylizaje ( w większości ,bo niektóre miałą fajne i jej pasowały ) a w szczególności te
podkoszulki w motylki i inne wyglądała jak dziewczynka z przedszkola jeżeli chodzi o styl . I z
charakteru zrobiła się okropna jak dla mnie ,straszna egoistka . Ona najważniejsza ,najlpesza i
nawet gorsza od Lumiły bo ten niewinny aniołeczek wcale nie jest taki na jaką wygląda . Rani
Leona i swoich przyjaciół . I najgorsze jest to wszysty uważają Ludmi za taką która chce być diwą
i nimi pomiata ale Violeletta przecież też nimi pomiata i to gorzej od lumi bo ona przynajmniej nie
udaje ze ich lubi tylko zazwyczaj grała w otwarte karty i nie udawała aniołka . A taka Violetta nimi
manipuluje i czemu on w swojej paczę jest tematem numer 1 ? jej problemy najważniejsze , i
zawszę to ona dostaje 1 planowe role w tych występach gdzie śpiewają ,ona najwięcej śpiewa i
jest gwiazdą a inni są jej za churek . Wkurzyło mnie też to że kiedy śpiewała z Cami ,Fran ,Nati to
gdy ich wywoływano to oczywiście musieli jakoś oznaczyć że najważniejsza jest Violka inncyh
ponieważ i wywoływali Violette to msuieli najgłośniej i parę razy krzyczał Viola Viola a inncyh imię
powiedział tylko raz . I jeszcze wszyscy się w niej zakochują . Leon ,Diego ,Tomash ,Federico na
początku (gdyby Violetta też zaczeła odwzajemniać jego uczucia to pewnie nawet by nie spojrzał
na Ludmi ),chłopak w samolcie w 1 odcinku , Maxi pewnie też by nią nie pogardził , i jeszcze w 1
sezonie ten chłopak Bracko ,i jeszcze na początku podrywał ją Brodrey ale jak mu nie wyszło to
dopiero wtedy zainsteresował się Fran i Cami . Tak samo było z ferderico dopiero zaintresował
się Ludmi jak Violetta go nie chciała czyli wychodzi na to że wszyscy by chcieli być z Violettą a
innie dziewczyny są tylko dla nich nagrodą pocieszenia . Wkurza mnie to bo w realnym życiu to
pewnie Ludmi by była gwiazdą i ją by wszyscy podrywali a na taką Violke to by raczej nie spojrzeli
. Taka prawda

ocenił(a) serial na 8
Mia18889

Na początku pierwszego sezonu uznawałam Violettę za naprawdę wartościową postać.
Zapewne było to spowodowane tym, że byłą taką biedną, niewinną, zagubioną dziewczyną, która musi nauczyć się wszystkiego od zera.
Przez kilka pierwszych odcinków darzyłam ją sporą sympatią. Nawet podobała mi się z twarzy, bardzo.
Wtedy jeszcze była naturalna, ładna. Niestety, w połowie sezonu wszystko się zmieniło. Na gorsze.

ocenił(a) serial na 7
Mia18889

Zgadzam się co do wyglądu Violetty. Jak oglądałam 1 sezon to taka ładna dziewczyna, włosy śliczne miała i fajne fryzury, makijaż tak naturalnie ładnie a w drugim? masakra. Te włosy, makijaz taki ostry, i te spódnice długie :/ Mam nadzieje, że jak bedzie 3 sezon to lepiej bedzie wygladac :(

ocenił(a) serial na 10
Mia18889

Violetta w 1. sezonie była naprawdę ładna i wydawała sie taka naturalna, wesoła, miła. Bardzo ją lubiłam. I jeszcze jej wątek z Leonem. Leonetta <3 Miała swoje wady, była zbyt dziecinna Np. jej pamiętniczek i wg, wkurzała ze swoim ciągłym nie zdecydowaniem, ale dało się ją lubić.
A teraz to brak słów. Nie dość, że na twarzy tonę tapety, która tylko ją obrzydza, stroje jak u dziecka (gorsze niż w 1. sezonie), włosy (w pierwszym sezonie miała lepsze), to do tego stała się diwa, której zależy najbardziej na swojej karierze. I jeszcze udaje zawsze najbardziej pokrzywdzoną i wszyscy mają się litować nad biedną Violcia. Leonetta w drugim sezonie to już nie to samo.
Co do chłopaków naprawdę nie wiem co oni wszyscy w niej widzą.

Mia18889

Też wole Violette z pierwszego sezonu była naturalna, miła i całkiem ładna ale z drugiego sezonu to już dal mnie masakra tona tapety znowu jest niezdecydowana którego faceta woli , zawsze ona musi mieć pierwszoplanową role w przedstawieniach zawsze wszystko śpiewa jest najważniejsza najładniejsza najbardziej utalentowana zawsze ona jest zraniona zawsze przez wszystkich jest oszukiwana więc nie wiem czy mi się chce oglądać trzeci sezon

Mia18889

Wolę Violettę z drugiego sezonu. Dlaczego?
-w drugim sezonie jest już dojrzalsza, ale nadal słodka, wyjątkowa i urocza.
- MA O WIELE LEPSZY STYL UBIERANIA SIĘ.
- Jest bardziej pomocna, bardzo mi się spodobała ta akcja dla Francesci, którą VILU zaplanowała ;>
- Jest przyjacielska. O wiele bardziej podoba mi się przyjaźń Violetty, Camili i Francesci w drugim sezonie. Wspólne imprezy, prośby Vilu, by mogły śpiewać na konkursie razem,szczere pragnienie bycia na urodzinach najlepszej przyjaciółki oraz poczucie winy, kiedy nie dotarła (https://www.youtube.com/watch?v=uDfcwvXnquk - nadal mi się smutno robi :<), czy też wspomniana wyżej- akcja dla Fran, by została. A więc niech nikt mi więcej nie wmawia, że Cami i Francesca to jej niewolnice ;D
- Poprawiła się w tańcu.
- ŚPIEWA NA PRAWDĘ O WIELE LEPIEJ!!! Chyba nie ma lepszego głosu w studio ;> W pierwszym sezonie jakoś specjalnie się nie wyróżniała, a teraz ma mocny głos i ukształtowaną, śliczną barwę. Doskonale radzi sobie we wszystkich dźwiękach i utworach.
- potrafi kochać
-potrafi zaufać, ale także i jej można zaufać ;3
Obecnie to tyle.
Jeżeli są jakieś wątpliwości co do moich punktów- zapraszam do tematu: http://www.filmweb.pl/serial/Violetta-2012-668104/discussion/Violetta+z+pierwsze go+czy+drugiego+sezonu,2434724 ^^

Sebek7771

Nie będę się kłócić, ale nie zgadzam się z żadnym z wymienionych powyżej punktów:).

ocenił(a) serial na 7
Mia18889

zgadzam się, Vilu z drugiego sezonu jest żałosna. Niby taka dorosła, dojrzała ach te jej problemy. Gdzie indziej się o tym rozpisałam, ale tutaj napisze tylko że w 100%się zgadzam :)

ocenił(a) serial na 3
Mia18889

Zgadzam się, dlatego gdzieś tak od 20 któregoś odcinka 2 sezonu olałam serial Violetta i mam go gdzieś, 3 sezonu nawet oglądać nie będę, najwyżej looknę na piosenki, to wszystko. Violetta zawsze najlepsza, to wkurzające, zawsze wszystko śpiewa, ma najwięcej tekstu itp. Fran ma lepszy głos od niej...
Ładnie śpiewa, ale tylko w studiu, ale i tak to żadna rewelacja, na żywo to taki fałsz, że o matko, co za matoł jej dawał lekcje śpiewu.
Ogółem nie dziwie się Ludmi, że nienawidziła Violetty, Ludmiła ciężko budowała swoją pozycję w studiu itd, a przychodzi taka Viola i od razu stawiają ją na piedestale.
No i ostatnie była o wiele ładniejsza w 1 sezonie, śliczny kolor włosów, naturalny makijaż itp i lepszy charakter, a teraz ta LALA woła o pomstę do nieba...

ocenił(a) serial na 7
Mia18889

w sumie to zgadzam się, bo niedawno zerknęłam do tych pierwszych odcinków i przeżyłam szok, bo Violetta wyglądała naprawdę ślicznie i delikatnie, w sumie podoba mi się taki romantyczny //idk// styl i nie wydawał mi się, aż tak dziecinnyXD ale głos ma lepszy w 2 sezonie i trochę poprawiła swój sposób poruszania się, bo ogólnie uważam, że rusza się strasznie pokracznie, nie wiem, może to przez te buty, które swoją drogą też są okropneXDDD