PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=668104}

Violetta

2012 - 2015
6,3 6,7 tys. ocen
6,3 10 1 6679
Violetta
powrót do forum serialu Violetta

Co polecacie ?

ocenił(a) serial na 9

Ostatnio tutaj się pusto zrobiło, więc postanowiłam taki temat założyć, abyśmy się podzielili swoimi gustami filmowymi. :P

Wielu z nas ma teraz ferie, a więc co można obejrzeć ciekawego ? Najlepiej horrory. Jakie polecacie ? :3

Angie4Ever

Nudzi się to trzeba coś robić... Masz ferie?
Taaak, wszyscy mi to mówią, że albo jestem "wrażliwa', albo "strachliwa". Tylko, że wiesz, moja siostra boi się Voldemorta xDD

ocenił(a) serial na 9
Sweet_Raspberry

Mam ferie i poszukuję horroru -,-
Oj no ... :D Mi mówią, że jestem odważna.. Huh :D Bo umiem na horrorach się nie wzdrygnąć :d

Angie4Ever

Ja mam ferie i poszukuje książki, dobrej ławki, weny na bloga i fajnych filmów. No, fajnych dla mnie :P
No bo jesteś! A co, nie? xDD Ile ty masz lat? 14? Dobra, powiedzmy, że 14. Człowiek, który ma 14 (czy ile ty tam masz) lat i ogląda horrory, nie bojąc się niczego, jest meeeeega odważny. Przecież niektórzy dorośli się boja tego!
Bałaś się kiedykolwiek? ;D

ocenił(a) serial na 9
Sweet_Raspberry

Emmm .. Bałam się kilka razy w życiu xD
1) Jak mama mdlała
2) Jak tata był w szpitalu
3) Jak tata 2 raz był w szpitalu
4) Jak dziadka zabrało pogotowie... Zresztą umarł wtedy.
To... Tyle XD

Angie4Ever

Nooo właśnie. O to chodzi :P Ja tam nie miałam takiego przypadku, że ktoś z mojej rodziny był w szpitalu, ale czasami boję sie przejść przez ulicę xD Jak mówiłam, jestem nienormalna. Boje sie przed klasówką, wywiadówką, przy odpowiedzi, czasami boje się pytać rodziców, czy moge wyjść na dwór xD Jestem nienormalna. Trudno. :PP

ocenił(a) serial na 9
Sweet_Raspberry

Niestety, aczkolwiek i tak było, że byli z mojej rodziny w szpitalu. Mam nadzieję, że to się nie powtórzy C: Jejciuu .. Współczuć Ci jedynie :D Kurde ... Jutro MUSZĘ jakiś horror obejrzeć, bo... Zwariuję xd

Angie4Ever

U mnie nigdy. nie wiem. Chociaż bałam się na pogrzebie babci [*]. Bałam się zobaczyć ją ostatni raz w życiu T.T
Ahh, dziękuje, że mi współczujesz. Wezmę to sobie do serca :P Nie wariuj! Naprawdę, chętnie bym ci pomogła, ale sie nie znam. Przykro :c

ocenił(a) serial na 9
Sweet_Raspberry

Huh, ja nie mam 2 dziadków. Jeden umarł 5 lat temu w moje urodziny, a drugi 4 lata temu w Sylwestra T_T Wtedy ryczałam jak debilka, ale nie bałam się.
Serio :O Zwariuję, bo od... 3 dni nie oglądam horroru -,-

Angie4Ever

Ja nie mam babci i dziadka od strony taty. Dziadka to nawet nie znałam... Kurde, dobija mnie ta rozmowa :P Wczoraj płakałam za Richardem Griffithsem i Rogerem Lloyd-Packiem, więc wiesz...
Ooo... Współczuje ci. W Sylwestra, taka rzecz. :c
Mówie, ci, nie wariuj, bo nie warto.
Btw za nie długo mam zamiar przeczytać "Carrie" *o* Wreszcie! ;D

ocenił(a) serial na 9
Sweet_Raspberry

Hmmm ... W Sylwestra mi umarła prababcia, kuzyn, dziadek... Yyyy ;o U mnie umierają na przełomie grudnia/stycznia -_- Rok temu ciocia, teraz wujek... T_T To dobija :C
Zwariuję ... Bo horroru nie mam -,-

Angie4Ever

Macie te szczęście w Sylwestra! :P
Nie no, poważnie to straszne... Nie lubię jak ktoś umiera. Te uczucie... T.T
Kochanie, już wszyscy wiedzą, że zwariujesz, ale nie mam ci jak pomóc... xD

ocenił(a) serial na 9
Sweet_Raspberry

;__; Płaczmy teraz.
To... Właśnie nie wiem co mam począć. Na początek idę spać, bo mi głowę rozsadza -,- Miłej nocy :D

Angie4Ever

Płaczemy ♥ Za wszystkich, których już z nami nie ma [*]
Miłej nocy, kochana :x

ocenił(a) serial na 9
Sweet_Raspberry

A ja dalej nie mam co oglądać.... ;_;

Angie4Ever

Hahahah xDD
W temacie napisałaś "najlepiej horrory". Chcesz moge ci polecić jakiś nie- horror :P
To nie wiem kurde, idź do mamy i powiedz, że dostałaś ostatnio jedynke, wtedy będziesz miała horror xD

ocenił(a) serial na 9
Sweet_Raspberry

Nic by mi nie zrobiła C: Gorzej z ojcem... T_T
To poleć jakiś nie-horror :D

Angie4Ever

Mój ociec to sie wogóle ocenami nie przejmuje ;DD
Hmm... Mam lepszy pomysł. Wejdź w mój profil i tam masz wszystkie filmy jakie oglądałam, jeszcze ocenione xD
Chociaż mamy troche inny gust, więc wiesz... :P

ocenił(a) serial na 9
Sweet_Raspberry

Ok. Looknę :D

Angie4Ever

Spk, chociaż mało horrorów oglądałam ;3
Nie przeraź się... xD
Czy ty też masz wrażenie, że jesteśmy "tu" tylko my? :P

ocenił(a) serial na 9
Sweet_Raspberry

Też mam takie wrażenie ... T_T

Angie4Ever

No tak, przecież jest 13, wszyscy jeszcze śpią xD
Chyba, że są w szkole. Ale my się mamy dobrze! :P
A "Martwą dziewczynę", widziałaś?

ocenił(a) serial na 9
Sweet_Raspberry

Widziałam... -,- Chyba skuszę się na Shutter - Widmo. Po raz... Enty xD

Angie4Ever

Wpisuje wszystko co mi do głowy przychodzi. Podobno to jakieś zboczone jest...
Wczoraj pisałaś, że Obecność obejrzysz :D
A ja sobie chyba wieczorem Carrie obejrze. Moja przyjaciółka namawiała mnie do Istnienia, ale ja odmówiłam. Ciekawe czemu?... :PP

ocenił(a) serial na 9
Sweet_Raspberry

Właśnie ... Istnienie może obejrzę :D Albo... Sama nw -_-

Angie4Ever

Po co oglądać to drugi raz skoro znasz zakończenie? Bez sensu... :3

ocenił(a) serial na 9
Sweet_Raspberry

W sumie... Ale mi się nudzi xD

Angie4Ever

Nuda... przekleństwo każdego xDD Mnie też sie nudzi. Kurde, musze jeszcze iść dzisiaj do babci... :P I kupić coś... Kurde, kasy nie mam xD Taaa, teraz będe 'kurdować". Spoko, nie przejmuj się xD Jak jest nudno to dostaje czegoś do głowy :P
Jestem nienormalna.

ocenił(a) serial na 7
Sweet_Raspberry

Jeżeli to to:http://www.youtube.com/watch?v=54Cb2lgcLzE, to mnie to śmieszy. XD

Ile razy ja użyłam "to". XDD Wybacz, ale zaczęło mi odbijać i nic na to nie poradzę.

justi021

Nie wiem, boje się włączyć xD
Jak to jest Samara, która najpierw jest na czworakach, a potem wstaje (czy coś, nie pamiętam) to to jest to xDD
Wy to wogóle niczego się nie boicie :P

ocenił(a) serial na 7
Sweet_Raspberry

Tak, to to. Z moim strachem bywa różnie, ale to akurat mnie śmieszy jak on tak z tego wyłazi. :D

ocenił(a) serial na 7
justi021

*ona

justi021

A mnie nie :/ Boje się... A ta muzyka... Włącz ją sobie za full' a. Bosh.

ocenił(a) serial na 7
Sweet_Raspberry

Mnie to jakoś nie przeraża.

justi021

To ja kurde nie wiem ;P

ocenił(a) serial na 7
Sweet_Raspberry

Czego nie wiesz? XD

justi021

Co was nie przeraża. Śmieszy was to, na czym ja prawie zemdlałam :O

ocenił(a) serial na 7
Angie4Ever

No to sporo się naoglądałaś. :D Ja niestety też ci nie pomogę, bo te co chciałam polecić są już podane wyżej.

Angie4Ever

Albo paczaj tu:
http://zapytaj.onet.pl/Category/019,002/2,20618503,Jaki_dobry_horror_polecacie.h tml

ocenił(a) serial na 2
Angie4Ever

Horrory <3 Mój ulubiony gatunek filmowy, chociaż przekonałam się do nich niecały rok temu.
Ja jak na razie oglądałam:
- "Mama" Nie jest taki straszny jak, niektórzy mówią.
- "Obecność" Bardzo dobry, moim zdaniem
- "Bal maturalny" (2008) Nie polecam. Fabuła polega na zabijaniu wszystkich osób przez nauczyciela, oza uczennicą, w której się zakochał.
- "Carrie" (2013) Może być, aczkolwiek szaleństwo matki, i poniżanie Carrie jest o wiele bardziej złagodzone, niż opisan jest to w książce.
- "Egzorcysta: Początek" (2004) W ogóle się nie bałam.
- "Egzorcyzmy Emily Rose" Może być, ale większość akcji jest w sądzie.
- "The Ring" 1 i 2. Nic nadzwyczajnego
- "Piątek 13" (2009) Jedyny horror, na którym krzyczałam, ale myślę, że wynikało to z tego, że koleżanka krzyczała, więc ja odruchowo też zaczęłam.
- "Thongsook 13" przetłumaczony jako "Długi weekend" Bardzo dobry, chyba jeden z najlepszych jakie oglądałam.
- "Koszmar z ulicy Wiązów" - cała stara wersja. Nie jest straszne, bardziej obrzydliwe. Najbardziej polecam Ci 1 i 3 część. 2 jest w miarę dobra, ale kompletnie odbiega od poprzedniej części, opowiada zupełnie inną historię.
- "Naznaczony" Uwielbiam <3
- "Klątwa 2" Czytałam, że straszny, ale ja tak nie uważam. Jakaś zjawa pojawia się i zabija wszystkich, co nawet nie jest pokazane. Po prostu zjawia się i już inna scena.
- "Lustra" Może być.
Pewnie znalazłoby się coś jeszcze, ale już nie pamiętam. Ja ogółem się na horrorach nie boję. Inni mówią jakie to straszne, i w ogóle, a jak oglądam to nic.
Jeszcze widziałam taki krótko metrażowe.
- "Bedfellows" (2008) Taki horror w pigułce, ale raczej nie nasennej.
Masz tu link do tego http://www.youtube.com/watch?v=j6flB0XvmTo Radzę ci też obejrzeć inne filmiki tego autora, bo myślę, że warto.
Mam nadzieję, że pomogłam, i że coś sobie wybierzesz :)
A mi co byś poleciła, oprócz tych?

One_Direction

http://zapytaj.onet.pl/Category/019,002/2,20618503,Jaki_dobry_horror_polecacie.h tml
Jak już wklejać linki to wszystkim xDD

ocenił(a) serial na 2
Sweet_Raspberry

Czytałam to już kiedyś :) I wiele innych takich tematów.

One_Direction

Zawsze spróbować warto xD Bo wiesz, jedyny "horror", jaki ja obejrzałam to Carrie (ta starsza wersja). Chyba, że Zmierzch się liczy i ten 40- sekundowy filmik na YouTube o Samarze. Brr..

ocenił(a) serial na 2
Sweet_Raspberry

Ja zaczęłam tą starszą wersję. Obejrzałam jakieś 20 min i przełączyłam na nowszą. Zaczęłam czytać tą książkę i naprawdę film jest baaaarrrdzooooo łagodny. Z "The Ring"? Nie ma się czego bać.

One_Direction

Kobieto, ja sie boje iść w nocy do kibla, więc sorry. Ty wiesz jak ja krzyczałam, oglądając to? Bożeee... Potem miałam te manie na kościół i wgl. Wiesz, paciorek, niedziela 9:30 itd. Mama mnie chciała do psychologa wysłać. Albo jak o Slendermanie poczytałam. Kurde, to było okropne! Do dzisiaj się boję!
Co do nowszej wersji Carrie, to nwm. Obejrzałam te starą, bo akurat na TVN leciała. Tak się bałam tego, a tu się okazało, że nic w tym strasznie specjalnego nie ma. Jak ja to obejrzałam, to już naprawdę musi być meeega łagodne. I jeszcze PRAWIE się nie bałam! xDD
Albo ostatnio oglądałam "28 tygodni później"! Jest postęp!

ocenił(a) serial na 2
Sweet_Raspberry

Aha, nie wiedziałam.

One_Direction

Tak, wiem, jestem nienormalna.

ocenił(a) serial na 2
Sweet_Raspberry

Ty nienormalna? A czy śpiewałaś kiedyś z przyjaciółka piosenkę z Titanica w centrum stolicy? Lub biegałaś z nią po centrach handlowych, gdzie wchodziłyście do Smyka i innych sklepów dla małych dzieci szukając jednorożców? Lub robiłyście sobie zdjęcia z diademami i przymierzałyście perukę Królewny Śnieżki? Potknęłaś się kiedyś o obrotowe drzwi lub ruchome schody? Bo chcę wiedzieć czy jesteśmy normalne czy nie. Jakby co to było tylko jednego dnia.

One_Direction

1. Śpiewałam kiedyś piosenke Avril Lavigne (wolną) w Biedronce.
2. Biegałam i to ile. Jednorożców nie szukałam...
3. Robiłyśmy sobie zdjęcia z tym Tygryskiem z Kubusia Puchatka. Akurat był, więc czemu nie skorzystać...
4. Taaaak. Z milion razy xD
Powiem ci tak: wszystkie jesteśmy nienormalne! :P

ocenił(a) serial na 2
Sweet_Raspberry

My robiłyśmy sobie zdjęcia z wielkim, pluszowym furby'm i pluszowym misiem.
Pocieszyłaś mnie.