PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=725199}
8,0 27 tys. ocen
8,0 10 1 27391
8,9 29 krytyków
Twin Peaks
powrót do forum serialu Twin Peaks

Audrey Horne

ocenił(a) serial na 10

W końcu się doczekaliśmy! Audrey się pojawiła w 12 odcinku. Mamy tutaj długą (bardzo długą) i nużącą rozmowę jej bohaterki z mężem. Pada wiele imion, wiele zbędnych słów. Okropna scena - taka sztucznie wydłużona. Pomijam fakt, że Sherilyn Fenn jakby aktorsko zamieniła się w amatorkę. Przecież w poprzednich sezonach w latach 90-tych brylowała wśród obsady. Dlaczego tutaj jest wręcz tragiczna?
Ale ja nie o tym.

Mam pewną teorię, próbującą jakoś wyjaśnić daną scenę:
1. Audrey przebywa ciągle w śpiączce farmakologicznej i ową rozmowę wyśniła.
2. Audrey nie ma męża. Facet, który za takowego się podaje jest jej lekarzem, może psychiatrą.

Co o tym sądzicie? Wiem, że to prawdopodobnie nie ma znaczenia, ale próbuję zrozumieć płytkość i zbędność danej rozmowy. Inaczej sobie wyobrażałem jej "ozdrowienie". Poza tym Audrey nie ma blizn, oparzeń po wybuchu bomby pod koniec 2 sezonu (tutaj podpinam się pod punkt 1).

ocenił(a) serial na 9
ABEL

Co w jej grze jest zlego? Absolutnie tego nie rozumiem. Ten jej rzekomy maz jest lysy i nosi okularki - jak gosc, ktory byl na fotce z Mr C. Watpie, ze to prawda, ale rzeczywiscie mozna zauwazyc pewne podobienstwo.

No wiesz, od wydarzen minelo ponad 20 lat. Ludzie sie zmieniaja, szczegolnie kobiety:) Nie zauwazylem czy nosi obraczke - mozliwa separacja itd. Aczkolwiek Charlie-terapeuta tez brzmi ciekawie. To jego dziwne spojrzenie...no i zachowanie:) Rownie dobrze Audrey po rzekomym gwalcie moze byc gdzies w chacie...

ocenił(a) serial na 10
Qjaf

Faktycznie podobny do tego doktorka, który siedział z Mr. C. ;)
Co do gry aktorskiej - może przesadziłem, że jest tragiczna, ale jak pamiętamy dawniej jej postać miała w sobie to coś. Obecnie jakoś sztucznie to wyszło. Nie wiem. Nie tylko zresztą ona. Kilku innych aktorów (aktorek) podobnie jakby recytowało swoje kwestie. Takie moje odczucia.

ocenił(a) serial na 10
ABEL

Scena dziwna, ale Fenn dobrze zagrała, nie wiem o co ci chodzi

ocenił(a) serial na 9
ABEL

Zarzuty bez sensu, a co do samej sceny, mnie przypominała telenowelę, jaką oglądali bohaterzy w poprzednich sezonach. Może więc zwyczajnie Audrey gra w jakieś telenoweli? Ciężko stwierdzić. Pytanie też... Richard to syn Audrey, czy może... Donny? Też wszak córką Bena ona. Tyle pytań, a tak mało odcinków.

ocenił(a) serial na 10
truegod

O, to też dobre wyjaśnienie ;). Dowiemy się więcej przy następnych odcinkach.

ocenił(a) serial na 9
truegod

A ten Chuck to nie Richard H.? Chodzi mi o to, ze maz Audrey (?) twierdzil, ze Chuck ukradl trucka Billy`ego. To chyba nawiazanie do wczesniejszego odcinka z Andym i zarosnietym gosciem (Billy?)

ocenił(a) serial na 10
Qjaf

Tak jak słuchałem tej rozmowy, też o tym pomyślałem. Możliwe. Ten zarośnięty typ, z którym rozmawiał Andy nie ma imienia na IMDB - farmer (tak go podpisano). Więc może...

ocenił(a) serial na 3
ABEL

https://www.youtube.com/watch?v=0uts-_rsxPM