.... nie będe mowic wiele ale kreskówki z dnia na dzień są coraz bardziej gorsze i nie odpowiednie dla dzieci! Czy zna ktos tekst pod koniec 1 odcinka? O ja P***** z cenzurą... Dajcie spokój CN to stacja przeznaczona dla dzieci w kategorii 4-13 z takimi serialami to na MTV albo gdzie indziej :D Ale ogólnie kreskowka mi sie podoba :D Smieszna tylko za dużo "Zioooom,Yooooo"(czyli slangów)
No właśnie a później się rodzą genetycznie zmodyfikowane mutanty, które myślą, że mogą fikać starszym i mówić k**** w wieku 5 lat, albo bajki takie, gdzie nawet się krew nie poleje gdzie trzeba i dzieci myślą ze są niezniszczalne np moja siora ogląda bajkę gdzie kosmita rzucił gościa tak jakby wyglądało na złamanie karku :/. Mogę wymieniać dalej, lecz podsumuję DZISIEJSZE BAJKI NIE SĄ DLA DZIECI.
Odpowiedź jest prosta: Wyspa Totalnej Porażki NIE JEST DLA DZIECI - tylko grupą docelową są nastolatki :) Autorzy WTP celują właśnie do młodzieży, przedstawiają pierwsze miłości, nastoletnie problemy, żarty na tym poziomie i stawiają bohaterów (i takich wymyślają) w takich sprawach, żeby przeciętny 15-latek mógł pomyśleć: "O rany, przecież to o mnie!". Tak samo było z "Szóstką w pracy" ("6teen"), dziełem tych samych twórców.
Kreskówki nie są tylko dla dzieci - to w Polsce zrodziło się takie myślenie (i nie ma nic dziwnego, skoro w naszym kraju od dawna kreskówki są tworzone z myślą o dzieciach). W innych krajach (np. Anglia, Niemcy, Kanada, Japonia) kreskówki dla dorosłych/nastolatków nikogo nie dziwią.
Pozdrowienia i niech kisiel malinowy będzie z Wami ^^
Zgadzam się z przedmówczynią! Ten serial jest dla nastolatków, a nie dla dzieci! Niektórzy myślą, że kanał Cartoon Network jest dla maluchów. Ja sie nie zgdzam! Czy pięcioletnie dzieci będą oglądały np. lećacy na Cartoon Network serial pt. "Najnowsze wydanie"? Raczej nie, bo to serial dla nastolatków! Tak samo jak Wyspa Totalnej Porażki...
Podsumowując: ten kanał nie jest dla maluchów! Dla nich jest MiniMini!
1.Owen paraduje nago
2.Harold jest nagi w obecności dziewczyn
3.Harold gapi sie na "balony" heather
4.Heather pociąga za linke i Gwen odrywa się kawałek spodni i widać jej majtki.
5.Harold przyszedł do kuchni w malutkich gaciach.
Ja jestem w wieku nastolatki i ten show mnie zadziwia ^^
Mam talent rysunkowy i teraz tworzę komiksy na podstawie przygód bohaterów WTP :)
Jeszcze do tego można dodać, jak niektórzy obozowicze wymiotują to ich wymociny nie są cenzurowane, ale jak na MTV oglądałem odcinek ,,Karnawau" z ,,Włatców Móch" w tym momencie kiedy Anusiak żyga na Andżelikę to jego żygi były ocenzurowane. I to jest dziwne dlaczego w serialu dla dorosłych(Włatcy Móch)to było ocenzurowane, a w serialu dla dzieci, czy tam dla nastolatków było bez cenzury.
W WTP nigdy nie pominą okazji żeby pokazać coś co ten serial wyróżnia. Przesadzają tak jak we "Włatcach móch".
Z tym MTV to troche przesada,bo ta kreskówka jest za "łagodna" na MTV.Nie jest takiego pokroju jak "South Park","Przerysowani","Happy Tree Friends.Co do tych slangów rzeczywiście troche za dużo,ale takim językiem posługuje się dzisiejsza młodzież.(do której jest adresowany ten serial).
Na dzisiejszym Cartoonie brak kreskówek dla dzieci, no może nie koniecznie dla dzieci, dla potencjalnego odbiorcy, który byłby usatysfakcjonowany. Bo coraz więcej tam śmieci, niż dobrych kreskówek. "Wyspa Totalnej Porażki" to bardzo odważne show. Pozornie wygląda na typową kreskówkę niszową z bekaniem i pierdzeniem. Jednak ma coś przy czym reszta nowości na Cartoonie wymięka - fabułę! (miliony jeszcze nie wykorzystanych pomysłów). Dość ostre miejscami dialogi, erotyczne wstawki (zwłaszcza "balony Heather" no i "orzeszki") co sprawia że dałybym tej kreskówce trójkącik z 12 w środku czyli od 12 lat. W końcu nie każdy z nas jest przygotowany na to, aby w większości odcinków patrzeć na animowane wymiociny, a jest tego nie mało.
Pozdrawiam!
Cartoon Network to stacja 12-16 moi drodzy, odkąd na nasze anteny wszedł Boomerang - to on ma za zadanie zabawiać najmłodszych widzów.
To nie jest kreskówka CN tylko Teletoon - kanadyjskiej stacji, która ma różne tego rodzaju produkcje - w tym także dla dorosłych. CN jedynie kupił prawa do emisji. Sami bohaterowie mają po 16 lat, więc tym bardziej nie jest to skierowane do dzieciaków. W USA TDI jako jedna z dwóch bajek na CN ever ma kategorię TV-PG. Do tego została ocenzurowana w stosunku do oryginału. To jest kreskówka dla młodzieży i dorosłych. A że CN ją zapodaje, to wiadomo, że główną widownię będą stanowić dzieciaki. Niestety młodzi wychowują się teraz na bajkach, których w ogóle nie powinni oglądać. Takie czasy. Aczkolwiek ja TDI bym się nie czepiał - imho daje raczej pozytywny przekaz. Co nie zmienia faktu, że ~0-11 latki nie powinnne tego oglądać. Ale skoro one oglądają "Włatców móch", to w ogóle nie ma o czym rozmawiać.
sorki, że odkopuje ten temat ale musiałem coś napisać :P
otóż za tym iż owa kreskówka nie jest docelowo skierowana do dzieci, wręcz przeciwnine za tym iż ta kreskówka powinna mieć 12 w żółtym trójkąciku świadczą wyżej wymienione
- orzeszki ,balonyyy xD
- zdarza się i pikantne słownictwo, mimo, że ocenzurowane jednak daje to w pewien sposób do myślenia i do złudzenia przypomina odpowiedniki tego animowanego reality show w realnym świecie xD
- odważny humor :) - lekko gejowskie zachowania Owena
(to nie tak, kooocham laski xD)
i jego ... fantazje z odcinka o rozbitkach
Mam małego 8-letniego brata który to czasem oglądał, więc postanowiłem dnia pewnego oblukać co to jest i ku mojemu zdziwieniu okazała się to godna mojego zainteresowania produkcja (mam 18lat) młodszy brat z kolei bez mojego zaskoczenia nie rozumiał humoru tam zawartego i śmiał się jedynie z takich rzeczy jak chociażby koktajl z karaluchów :/
za 12+ w naszym kraju przemawia również to, że jak powyżej wspomniano serial jest jedną z dwóch produkcji zaliczających się do PG czyli za pozwoleniem rodziców a biorąc pod uwagę, że do tej kategorii należy m.in 6teen, the Simpsons to mówi samo za siebie
To, że CN wykupił u nas prawa do emisji tej kreskówki to co innego i tak dobrze, że leci to o godzinie 21:00 aniżeli o powiedzmy 10:00
Pozdrawiam :)
i jeszcze tak nawiasem to widział ktoś ostatnio plan totalnej porażki? PTP: Podsumowanie numer 2
lekka przesada
fan dj'a czyli gordon klnie jak durczok na youtubie
albo kwestia geoffa: "ten program podniesie sutki oglądalności"
To nie jest "BAJKA"! Ludzie, przestańcie wreszcie nazywać filmy animowane bajkami! To jest serial animowany dla nastolatków, a nie "bajka" dla dzieci. Kiedy w tym kraju wreszcie ludzie zrozumieją, że film animowany to pojęcie tak szerokie, że poszczególne animacje przeznaczone są dla różnych grup wiekowych a nie tylko dla dzieci?!
Pisałam o tym na "Planie Totalnej Porażki" i tutaj też to powtórzę - powinno być ograniczenie wiekowe. Zgadzam się, serial skierowany dla nastolatków. Tak samo 6 w pracy - jednak tam dali znaczek 12+ tu też powinni.
Moim zdaniem dzieci się zmieniają, teraz inne bajki ich cieszą, trzeba się z tym pogodzić, że 'Reksio' i "Bolek i Lolek' nie są dla nich śmieszne, a wszelkie narzekanie na humor w 'Wyspie...' i 'Planie...' jest oznaką tetryczenia starszego pokolenia:)
"a wszelkie narzekanie na humor w 'Wyspie...' i 'Planie...' jest oznaką tetryczenia starszego pokolenia:)"
Po tej wypowiedzi dowolna osoba, która tu zajrzy może pomyśleć, że masz coś z czachą. Zacznijmy od tego, że porównywanie Reksia, Bolka i Lolka do WTP jest bardzo niefortunne gdyż te dwa pierwsze są z myślą o najmłodszych a to ostatnie to wulgarny program animowany w stylu tych z MTV. BTW lepszym nastolatkowym serialem jest Edd,Ed i Eddy - tu przynajmniej można uświadczyć klimatu, artyzmu etc.
"Moim zdaniem dzieci się zmieniają, teraz inne bajki ich cieszą, trzeba się z tym pogodzić, że 'Reksio' i "Bolek i Lolek' nie są dla nich "
Znowu udajesz idiotę. Dzieci z reguły lubią animacje, i wcale się nie zmieniają, po prostu dorośli nimi manipulują puszczając im takie gówna jak WTP (wiem, że dla nastolatków, ale Boże, to jest na CN, programie dla dzieci), SRobotboy, Kungu Ninja Kurczaki, Johnny Test - A TO IM ROBI WODĘ z mózgu. Wszystko zależy, co się poda dzieciakowi - może to byc Bolek i Lolek, fantastyczna Kocia Ferajna albo jakieś nowe gówno. One wszystko przyjmą. Najlepiej jeśli da się im bajki mądre i z przesłaniem, i nie ma tu znaczenia czy bajka ma 10, 30 czy 1000 lat. Ja np. tego nowego gówna jaki jest na CN swojemu dziecku nigdy nie puszczę, co innego Kocia Ferajna, Dexter albo Flintstonowie.
Życzę przemyślenia moich słów, kolego i pozdrawiam.
Nazywanie 'gównem' czegoś co ci się nie podoba to też jest oznaką zidiocenia i wulgaryzmu, że tak zauważę. Abstrahując od artyzmu, czy przesłania, WTP podoba mi się ze względu na humor, wyraziste postacie i liczne nawiązania do różnych filmów. Jak będę chciał obejrzeć coś z drugim dnem albo pięknego artystycznie to faktycznie włączę coś innego, ale gdy chcę się odprężyć i pośmiać to zdecyduję się na WTP.
Eh mówisz jak jakiś moher. Niektórzy myślą jak idioci że bajki robią wodę z mózgu. Co to ma znaczyć bajka czy tam film animowany. Mam siostre 6 lat i razem oglądamy WTP, PTP, TPwT i jakoś zachowuje się normalnie. A Reksio, Wróbelek ćwir ćwirek i bolek jabolek to bajki takie nudne że aż żal. To nie bajki ogłupiają tylko ci którzy ich zabraniają i potem robią się takie zombie-kujony które tylko: ,,Uuuu to jest złeeee idę się uczyć i powiem mamie co ty oglądasz" Ludzie to jest psychoza maniakalna. Kreskówki a Ogłupianie nie mają nic wspólnego. Wy myślicie że jak ktoś zobaczy faceta co jak ktoś wyżej powiedział: rzuca tak że mu się kark łamie. Czy to znaczy że dziecko złamie sobie kark lub będzie rzucać kolegami? Opanujcie się. A te tak zwane orzeszki i balony... A dzieci myślicie że co mówią? Fiut, Ch*j , Penis? Cycki? Lepiej powiedzieć balon albo orzeszki niż coś z powyższych a ta nagość. Ocenzurowana i co jeszcze.. myślicie że dziecko nigdy siebie samego nago nie ujrzy? A wymioty po co cenzura? Dzieci też wymiotują... a poza tym to tylko zielona maź. Ludzie wyluzujcie
jesteś idiotą jeśli porównujesz " Totalną Porażkę " do "Bolka i Lolka" czy "Reksia",> Edki to totalny nie wypał . Pragnę Ci przypomnieć że kiedyś na "1" w wieczorynce leciał a"Brygada RR" bajka dla dzieci, w której zostało wypowiedziane "On jest mój ty szmato"" jak nie wierzysz wpisz na YT "brygada RR bez cenzury" i jakoś nikt z tego afery nie zrobił, dla mnie Totalna Porażka jes fajna ponieważ jest to serial animowany dla nastolatków.
sorki ale musiałem odkopać...
po pierwsze
CN nie jest jedynym kanałem emitującym animacje
Dla dzieci do lat 5/6 polecam disney junior, minimini, polst jim jam, i kilka innych stacji
dzieci w wieku 7-13 to kanały boomerang, disney channel
powyżej 13 to CN i Disney XD
Mam 5 letnią siostrę i powiem tak tylko ja oglądam CN bo ona nie lubi, Disney Channel czasem włączę bo lubimy obejrzeć "Blog na 4 łapy" i "Jessie". Mała ma ubaw razem ze mną. Jeśli chodzi o bajki typowo dla niej, takie które czegoś uczą, to chyba tylko disney junior, bo przy reszcie to ręce i nogi opadają. Mała uwielbia "Klub przyjaciół myszki miki" ten o lekarce zabawek, jake'a i piratów, księżniczkę zosię... reszta jej nie interesuje. Czasem nawet ktoś obejrzy z nią art attack po czym robimy niektóre pomysły razem z nią. A no i boomerng jej czasem włączę, bo chcę ją przestawić na klasyki typu: Scooby-doo, flinstonowie, dextera itd.
PS. Na boomerangu radzę czasem patrzeć co leci, bo puszczają Kaczora Dodgersa, który powienien mieć podobną kategorię co WTP...
Myślicie, że jak coś leci na Cartoonie to od razu jest przeznaczone dla dzieci? Dzieciaki teraz mają Boomerang czy Playhouse Disney. CN stał się stacją dla nastolatków, znajdujących się w przedziale wiekowym od 13 w górę.
Sezony 1-3 były zajefajne, ale 4 to coś bardzo kiepskiego. W 5 sezonie już jest lepiej, ale i tak to nie ta klasa, co 1-3 sezonów. Mimo to jestem mile zaskoczony, jak im wyszedł 5 sezon i mam nadzieje, że idzie to w dobrą stronę, lecz jak widzę, że 6 sezon będzie z zupełnie nowymi uczestnikami to szczerze w to wątpię :(