PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=599250}
7,3 492  oceny
7,3 10 1 492
Toaru Majutsu no Index II
powrót do forum serialu Toaru Majutsu no Index II

3 Sezon ?

ocenił(a) serial na 10

będzie 3 sezon ? jeżeli tak to kiedy ? :)

ocenił(a) serial na 8
Dezeeee

myślę, że raczej tak.. no w końcu zostało jeszcze tomów noweli co najmniej na jeden sezon

ocenił(a) serial na 7
piobzo

Ja chcę jeszcze jeden sezon... Tylko dlaczego poprzednio wychodziły co rok, a teraz mija już drugi??? :(

ocenił(a) serial na 7
Dezeeee

Gdzieś przeczytałam, że ma wyjść w grudniu, ale nie wiem, na ile ta informacja jest sprawdzona.

Ja chcę sezon 3! TERAZ!!! I więcej Misaki a mniej Akcelatora ^.^

ocenił(a) serial na 9
Rachel3

Pierwszy sezon wyszedł w październiku 2008, drugi w październiku 2010, a więc co dwa lata wychodzi :P Niestety 3 sezonu nie będzie w tym roku, za to w lutym 2013 wychodzi za to film Toaru Majutsu no Index: Endymion no Kiseki.
A jeśli chcesz więcej Misaki to na pocieszenie dodam, że w 2013 będzie drugi sezon Toaru Kagaku no Railgun ;]
Podejrzewam, że trzeciego sezonu Toaru Majutsu no Index nie ujrzymy przed Toaru Kagaku no Railgun i na jakiekolwiek info o 3 sezonie pewnie trzeba poczekać do premiery filmu, może wtedy twórcy tego anime rzucą jakąś niespodzianką...

ocenił(a) serial na 7
marcinek_

Wiem, już się dowiedziałam... Nie wiem, skąd słyszałam o tym grudniu. A co Misaki to chodziło mi więcej Misaki w Toaru Majutsu no Index, Railgun średenio mi podszedł. Za mło było Toumy ^.^

ocenił(a) serial na 9
Rachel3

Pewnie to były domysły fanów czekających na 3 sezon TMnI, w sumie gdyby wziąć pod uwagę czas emisji dwóch pierwszych sezonów to wcale nie takie dziwne, że takie plotki powstawały.
Co do Railguna, to drugi sezon powinien Ci bardziej podejść, ze świeżych informacji wynika, że będzie zekranizowany Sister arc znany z mangi (w Indeksie Sisters arc też niby był, ale w mandze Railgun jest bardziej rozbudowany, lepiej wyjaśniony, mroczniejszy no i przede wszystkim lepszy niż w anime Index, choć pokazany głównie z punktu widzenia Misaki), więc na pewno będzie więcej Toumy w nowym Railgunie. Oby tylko nie załadowali tam tylu fillerów co w pierwszym Railgunie, bo IMO głównie przez takie oderwane od fabuły odcinki Railgun tracił na wartości, choć nadal mi się i tak mimo tego przyjemnie oglądało.
Tak czy siak też z niecierpliwością czekam na 3 sezon Toaru Majutsu no Index, choć trochę mam obawy czy nie powycinają jakichś elementów. Na pierwsze dwa sezony zużyto 13 rozdziałów novelki + 1 rozdział side story, do sfilmowania zostało 9 rozdziałów, a nawet 10 jeśli się weźmie rozdział side story 2. Czyli teoretycznie jest materiału na trochę więcej niż 1 sezon, nie wspominam tutaj już o novelach New Testament, które już też mają kilka rozdziałów, bo licząc z tym to pewnie można by zrobić prawie 2 całe kolejne sezony :P

ocenił(a) serial na 7
marcinek_

Aaa....

marcinek_

a co to jest ten ''new testament'' nie chcę nigdzie wchodzić ponieważ stracham się spoilerów, bo zawsze wejdę akurat tam gdzie pisze wszystko.

ocenił(a) serial na 9
The_Fallen

To jest druga część novel Toaru Majutsu no Index. Pierwsza część się skończyła na 22 rozdziałach i autor postanowił zrobić kolejną część z nowym podtytułem. Jeśli New Testament będzie kiedyś zanimowane to będzie to zapewne w 4 sezonie anime :)

marcinek_

heh fajnie by było....lubię to anime dość bardzo ze względu na świat przedstawiony i bohaterów, no i te moce. Accelelator i łamacz woli + railgun jak na razie najciekawsze moce.

marcinek_

A takie tylko pytanie. Bo w żadnym anime z uniwersum indexa do tej pory nie było wyjaśnione czym jest ''Łamacz woli'' toumy prawda? Czy potem w light novelkach jest to wyjaśnione? Nie pisz mi czym to jest tylko czy wyjaśniono to. O ile wiesz o tym.

ocenił(a) serial na 9
The_Fallen

kwestia ta będzie troszkę bardziej rozwinięta, ale dalej pozostanie to sporą niewiadomą :P

marcinek_

I nie pamiętam czy oficjalnie miasto akademickie ma pojęcie o tym, że Touma stoi za tym całym ciągłbym mu pomaganiem? Oczywiście mam tu na myśli do momentu ostatniego odcinka 2 serii. Tak samo nie pamiętam czy znajome biribiri znają Kamijo.

Oczywiście nie chcę wiedzieć jak i kiedy go potem poznają, to wszystko dowiem się w serii 3. Tak samo ciekawi mnie sprawa level 5. Wiem, że do tej pory pojawił się ''Akcelelator'' / ''Railgun'' / ''Mental out'' / ''Meltdowner'' (swój epizod miała w 12 odcinku podobno, to prawda bo nie pamiętam?)

resztę kojarzę, ale nie chcę o nich więcej wiedzieć , wolę zobaczyć ich na ekranie.

The_Fallen

w sumie ciekawi mnie czy potem wszyscy piecio-levelowcy spotykaja toume...nie musisz mowic

ocenił(a) serial na 9
The_Fallen

Pierwszego pytania trochę nie rozumiem, więc nie odpowiadam :P
Co do znajomych Misaki to napewno Kuroko zna Kamijo, bo parę razy już w anime mieli okazję się spotkać. Jeśli chodzi o Uiharu i Saten to one raczej go nie znają, conajwyżej Uiharu mogła się gdzieś z nim minąć przypadkiem, ale głowy nie dam.
Jeśli chodzi espers lvl 5 to do tej pory w anime pojawiły się tylko 3 postacie lvl 5, nr 1 (Accelerator), 3 (Misaka Mikoto) w Indeksie i nr 5 (Shokuhou Misaki) w Railgunie.
Mugino (nr 4, Meltdowner) jeszcze oficjalnie w anime nie zadebiutowała, ale to niedługo ma nastąpić w Toaru Kagaku no Railgun S, w tej chwili możesz ją conajwyżej w openingu obejrzeć do drugiego sezonu Railguna :P

marcinek_

No domyśliłem się, że to ta co strzela laserami. Widać Touma będzie jej pomagał. I sam będę musiał sprawdzić czy Meltdowner na pewno nie miał scenki epizodowej w 12 odcinku railguna pierwszego. Chodzi o na chwilę pojawienie się w tle postaci tej lub przejścia obok innej czy coś w tym rodzaju.

The_Fallen

tak pisze na index wikia

The_Fallen

ze miala w tym odcinku debiut pod postacia krociutkiego epizoda

ocenił(a) serial na 9
The_Fallen

Nie sugerowalbym sie za bardzo tym co jest w openingu railguna, w pierwszym sezonie w opie byly wydarzenia przedstawione calkiem inaczej lub ich nie bylo w anime. co do tego 12 epa i Mugino to jest mocno naciagane i osobiscie tego nie uznaje, bo to chyba chodzi o te mysli zgromadzone w tym potworze ktorego misaka rozwalila, nic innego mi do glowy nie przychodzi, bo fizycznie to sie na pewno nie pojawila.

marcinek_

No niby tak, ale meltdowner fakt faktem w openingu się pojawia.

ocenił(a) serial na 9
The_Fallen

Tego nie negowałem, wszystkie osoby które pojawiły się w openingu będą w anime, chodziło mi tylko o wydarzenia przedstawione opie przedstawiają sytuacje, które w anime będą całkiem inaczej wyglądać jeśli twórcy nie postanowią tylko znacznie od mangi odbiegać, szczegółów nie chcę podawać, bo musiałbym mangę spoilerować, w każdym bądź razie op do drugiego sezonu Railguna to takie pomieszanie z poptlątaniem :P

PS. Przejrzałem ten odcinek Railguna, w którym Mugino miała się pojawić i jednak ją znalazłem!
http://dl.dropboxusercontent.com/s/xmdpo24z3ch5n33/screen2943.jpg
Razem ze swoją bandą pojawiła się na dwie sekundy... dla mnie jednak to bardziej taki easter egg niż właściwy występ :P

marcinek_

To nie jest easter egg tylko tak zwane cameo. A że będzie teraz sister arc tak jak w index 1 to ja wiem

marcinek_

A i jestem ciekaw co Touma powiedział w pierwszej serii w 18 odcinku temu niby umierającemu gościowi pod koniec odcinka. Misaka to podsłuchiwała, ale nie było to wyjaśnione. Czy w mandze railgun ktyóra jest obecnie ekranizowana pojawi się ten moment i dowiemy się co powiedział? Jeśli nie to kiedy? A może już się w anime w którejś serii dowiedzieliśmy.

The_Fallen

tak samo mnie ciekawi lista osób które w serii anime do tej pory dołączyły do frakcji toumy i kiedy w jakich odcinkach..,nie zebym cie wykorzystywal, ty wydajesz się dużo wiedziec.

Dezeeee

3 sezon pojawi się najpewniej w przyszłym roku. Z resztą przydałoby się. Tyle ciekawych wydarzeń przed nami (trochę sobie zaspoilerowałem z light novelek, ale tylko trochę) że dalsze czekanie to tylko ból i cierpienie. Może seria ukaże się na zimę lub wiosnę. Jesień to mało prawdopodobny termin, ale kto ich tam wie.

Dezeeee

I jak, wiadomo już coś na tema 3 sezonu ?

ocenił(a) serial na 10
jasnogorski

Narazie nic na ten temat mi nie wiadomo :/ jak coś się będzie dziać to dam tu odpowiednie info :D

Dezeeee

9 pazdziernika cos maja oglosic OBY TO BYLO TO! Heh minal rok od chwili gdzie sie pyytałem marcinka o rozne rzeczy..teraz sam wiecej wiem choc i tak se nie spoileruje ;P

Dezeeee

Podobno w 2018 ma być. Oby był bo znowu chcę oglądać Acceleratora w akcji :)

Dezeeee

Nie wiem czy jeszcze cię to interesuję, ale 3 sezon wychodzi jesienią tego roku

DzejPi

Jest już 2020 rok i sądzę że nie będzie już 3 sezonu , ale jak się myle niech ktoś napiszę bo jestem sam ciekaw czy będzie ten 3 sezon

Kolo_Serwers

Przecież już wyszedł. Była premiera tak jak pisałem