PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=653540}
7,5 319  ocen
7,5 10 1 319
To Love-Ru: Trouble - Darkness
powrót do forum serialu To Love-Ru: Trouble - Darkness

Darkness jak sama nazwa wskazuje autorzy chcą nam dać mroczną serię z "haremem" Rita.
Szkoda tylko że na napisy trzeba długo czekać - około tygodnia.
Ogladam wersję uncensored bo zwykłą trudno ogladać bo zakrywają połowe ekranu.
Pozdrawiam zapaleńców i fanów Mangi i Anime

Mazurian

Gdzie tą wersję można obejrzeć ? I jeszcze pytanie czemu pisze sezon 3 na filmweb :D ?

ShinigamiK

"Darkness jak sama nazwa wskazuje autorzy chcą nam dać mroczną serię z "haremem" Rita." -.- słyszałeś może o kimś takim jak Konjiki no Yami (Golden Darkness) ?? Darkness to nie żadna mroczna strona serii tylko postać na której się koncentruje xD
Odpowiadając koledze nie wydaje mi się żeby wersja uncensored była dostępna, nikt jej nie robi i każdy narzeka że trzeba na Blureya czekać. Sezon 3 ponieważ To Love-Ru > Motto To Love-Ru > To Love-Ru Darkness

ShasOBrawleR

Ta wersja uncensored - to widziałem tylko jeden odcinek - gdy Haruna Sairenji zamienia sie w kotka...:) Sorry że wprowadziłem w bląd:)

ShasOBrawleR

Love-Ru > Motto To Love-Ru > To Love-Ru Darkness. Czyli są trzy części tego anime ? Stracę coś jak nie będę oglądał którejś z nich ?

ShinigamiK

Trudno powiedzieć, anime to praktycznie jeden wielki filer, Motto to losowe chaptery z mangi, a Darkness to pełna adaptacja mangi. Przez takie wariacje w anime, nie będziesz miał pojęcia kim jest Celine, o co chodzi z Oshizu albo czemu Momo jest tak zainteresowana Ritem. Więc obejrzenie anime da ci jako takie pojęcie kto kim jest i mniej więcej o co chodzi ale bez znajomości mangi czasami będziesz się drapał w głowę i zastanawiał o co chodzi.

ShasOBrawleR

Mam pytanie jak to jest z tymi anime. Załóżmy zaczyna się na jesieni i połowę puszczają do grudnia, a drugą połowę odcinków kiedy ? na wiosnę ? Czy od razu całość do końca serii ?

ShinigamiK

Standardowo jak 12 odcinkowe anime, zaczynając od września w grudniu kończąc. Ostatnio leciał odcinek 10 więc zostało jeszcze 2, 22 i 29 grudnia, do tego dochodzą 2 odcinki ova które już leciały.

ShasOBrawleR

A jeśli ma 24 lub 26 odcinków to drugą połowę puszczają na wiosnę ? Dzięki za odpowiedź.

ShinigamiK

Ogólnie sezony w anime dzielą się na winter(styczeń luty marzec) spring (kwiecień may czerwiec) summer (lipiec sierpień wrzesień) i fall (październik listopad grudzień) więc niektóre anime lecą po prostu dwa sezon, niestety manga Darkness wychodzi co miesiąc więc anime ma tylko 12 odcinków i z 26 chapterów mangi w 10 odcinkach pokryli już 15 chapterów.

ShasOBrawleR

To czyli zostało jeszcze 11 chapterów na wiosnę?

Mazurian

Nie manga jest ciągle outgoing więc następne anime może się zdarzyć za rok ale nie musi wszystko zależy od sprzedaży albo ewentualnych fillerów, obecnie mangi nie starczy na kolejne anime.

ocenił(a) serial na 7
Mazurian

Haruna zamieniona w kotka to OAVki, a one są ZAWSZE bez cenzury. Natomiast serie TV emitowane w telewizji mają cenzurę, a potem jak ukazują się na Blu-Ray to już bez cenzury.