Jeśli podoba Wam się ten serial to gorąco zapraszam do dyskutowania o nim na forum,
które chwilę temu założyłam :D http://thewalkingdead.pun.pl/
brakuje tam użytkowników, jednak z Waszą pomoc moze tętnić życiem, wiec zapraszam do
rejestracji :)
Nie odbierz tego jako atak, choć zdanie na temat zasadności zakładania takiego forum już mam wyrobione.
Ale interesuje mnie celowość jego zakładania podczas gdy tutaj można swobodnie wyrażać swoje opinie, dodatkowo są tutaj dziesiątki stałych bywalców. Wielu z nich reprezentujących naprawdę dojrzałe i ciekawe poglądy.
Po co się zamykać w jakimś forum serialu który (niestety taka prawda) się stacza, a gdy sezon 2 dobiegnie końca Twoje forum umrze śmiercią naturalną... o ile w ogóle wypali.
Przyprawione solidną szczyptą sceptycyzmu pytam - po co ?
uważam, ze na takim forum stworzonym specjalnie dla serialu, jest wieksza przejrzystosc tematów, są dane działy, w których łatwiej sie odnaleźć, wszystko jest poukładane :)
szanuje Twoje zdanie, jednak mam nadzieje, ze jednak znajdą się tacy, którzy zechcą się zarejestrować, moim zdaniem serial wcale się nie stacza, a jest juz też zapowiedziany sezon 3...
tak czy siak mimo wszystko zapraszam, może jednak się skusisz, i inni również
przepraszam, że częściowy brak znakow polskich, ale mam ręce zabandażowane i trudno mi sie pisze na klawiaturze
No fakt, z jednym argumentem się zgodzę tutaj nie ma dobrej organizacji, tematy są jeden po drugim i tyle. Brak podziału na działy, osobiście mi to nie przeszkadza, ale dla co bardziej wybrednych może być ważne.
Jednak co zrobisz gdy sezon 2 się skończy? Tak jak pisałem, pewnie forum zejdzie śmiercią naturalną bo (o ile będzie) zainteresowanie spadnie i nie będzie o czym gadać. A do sezonu 3 pewnie przyjdzie przynajmniej 7-9 miesięcy poczekać.
No i druga sprawa. Serial NAPRAWDĘ spada jeśli chodzi o poziom. Gdybyś miała punkt odniesienia w postaci komiksu wiedziałabyś o czym piszę. Poza tym sporo ludzi którzy komiksu nie czytali też zauważają tą tendencję nieścisłości, nielogiczności, nijakości wątków, i takiego niewiadomo czego. Wcześniej tego nie było.
Po to żeby stworzyć społeczność, która interesuje się tym samym serialem, klimatem, serią. W późniejszym czasie serial jest już tylko dodatkiem, a poruszanych jest masa innych tematów związanych np. tutaj z postapokaliptyzmem jeżeli można to tak nazwać. Jest masa pomysłów na rozwijanie for, ale trzeba jeszcze to forum umieć zrobić, a niestety tutaj jest to zrobione na odwal się co już pisałem w innym wątku.
Też racja, ale jak dla mnie serial nie jest wart tak wielkiego zaintersowania. Choć nawet teraz gdy według mnie okropnie osłabł pod względem realizmu i logiczności wciąż jest najciekawszą produkcją o zombie, zaraz po wybitnym dziele Romero :) Ale to tylko 1 film, a serial wiadomo starcza na więcej.
nie szczególnie sie znam na htmlu i grafice, ale doswiadczenie w prowadzeniu forum jako takie mam
jesli chodzi np o grafiki... ja tutaj cudów nie uczynie, ale moze w takim razie którys z Was zechciałby pomóc? :) łatwo narzekać (co jest zresztą domeną Polaków), a trudniej cos zrobić. Bez urazy :D jestem otwarta na propozycje, o ile mnie nie przerosną..
na razie stworzyłam działy i zaczęłam tematy, teraz też trzeba jeszcze kogoś tam ściągnąć...
No kurcze "łatwo jest narzekać", nie jest to najlepsza forma odebrania krytyki. Nie będę Ci pomagał z forum, bo nie mam na to czasu, ale jeżeli byłaby już jakaś ładna, gotowa platforma to nie omieszkam się zarejestrować i udzielać w dyskusjach, w miarę moich możliwości. Jestem w stanie to zrozumieć jeśli masz 16-19 lat, bo inaczej nie wiem skąd pomysł na forum bez odpowiednich umiejętności, tak?
PS. Miałem Ci pisać, że może warto byłoby porozmawiać z użytkownikiem WalkingDeadeu, który zrobił już wcześniej jakieś forum i razem to rozwijać na jego platformie, ale kurva po tym co zobaczyłem tutaj - http://walkingdead.eu/forum/showthread.php?t=84 to nie jest tego wart. Zapewne znowu jakiś pajac pierdo***y, a sam miałem się rejestrować, bo vBulletin wygląda ładnie. Pytanie tylko czy administrator ma licencję, bo nie brałbym się za wstawkę bez.
Poza tym jeśli ktoś myśli o otwarciu takiego forum w celach zarobkowych to nigdy się to nie uda, dlatego myślę, że warto łączyć siły i prowadzić forum wspólnie, a nie konkurować przy takim małym fanbase. Podam przykład chociażby naszego forum - http://samcro.pl/ które oprócz domeny ma wszystko darmowe i proste, bo niestety, ale ludzi nie ma wielu, acz fajnie jest czasem popisać, powymieniać się spostrzeżeniami dotyczącymi czy to serialu czy tematów z nim związanych w życiu codziennym. Pozdrawiam.
heh znam to forum, ale osobiscie niezbyt mi sie podoba, mam nieco inną inwencję :)
a jesli chodzi o ten temat co założyli.. no cóż, dziecinne zachowanie
Jesli nie mozesz mi pomóc to może dasz mi jakies rady? Co konkretnie zmienic? :)
Ciut mnie źle zrozumiałaś, wcale nie narzekam w stylu "a bo nie wyjdzie a bo tamto i w ogóle".
Tylko ja po prostu nie widzę powodu wykonywania takiego pomysłu dla tego serialu, po prostu nie jest tego wart ;P
tak czy siak.. dajcie temu forum (i mi) szanse :) jesli ktos chciałby pomóc, to jeszcze lepiej :DD
no to mnie zgasiłes xD
znam to forum, ale osobiscie nie szczególnie mi sie podoba :)
Nekori, nie poddawaj się! Nigdy nie jest łatwo na początku z prowadzeniem stron, ale nie można się poddawać (;
przenieśliśmy się zeby iść za radami i zrobić to bardziej pro, mam nadzieję, ze teraz bardziej się podoba http://www.thewalkingdead.cba.pl/index.php
Dziewczyno tylu zapału i energii jest godne podziwu, ale czy warto dla tego serialu? Jak się nic nie zmieni, to zdechnie śmiercią naturalną w miarę szybko ;)