Tvp1 postanowiło zacząć puszczać serial pod tytułem ,,żywe trupy" od 7 września o
godzinie 02.30' a powtórki w soboty o 23.55
No coz co do tytulow mozna sie przyzwyczaic w polsce ale infromacja jest wspaniala ze wreszcie jakis dobry serial na tvp puszcza ;]
Szkoda tylko, ze o TAKIEJ porze. Co prawda zombie estetyczne nie jest, ale 22.00 całkowicie by wystarczyła.
Komiks w Polsce jest zlokalizowany pod nazwą "Żywe Trupy", więc nie jest to żadne zaskoczenie. Natomiast godzina emisji...
Niestety wszystko co fajne TVP puszcza po północy, a nudne i głupie programy o 20. Dobrze, ze jest internet bo ,,dzięki" telewizji nie znalabym wielu świetnych produkcji. Teraz czekam na 3 sezon.
LOL
gdyby z trupami walczył klecha i rozpieprzał zombie metrowym krucyfiksem to serial leciałby pewnie zaraz po wieczornych wiadomościach o 20;
i jak tu tym patafianom płacić abonament ?
Prawda, szczera prawda. Poziom klerykalizacji polskiej telewizji publicznej woła o pomstę (byle nie do nieba). Nowy polski serial? Oczywiście, że kler będzie w centralnym punkcie. Bezpłodność 90% reżyserów i scenarzystów tworzących takie potworki to znak rozpoznawczy TVP.
Co do pory serialu... Jak ktoś już napisał - internet, remedium na nieludzkie godziny emisji.
każdy, kto chciał obejrzeć to pewnie już to zrobił. Ci, którzy chcą ogladać niech się cieszą, ze tego nie wziął Polsat albo TVn, bo pewnie wrzucili by to w środku tygodnie, gdzieś po północy, vide drugi sezon Human Target.
O której?
Nie ma to jak strzelić sobie w kolano. Miliony widzów na całym świecie, a w Polsce pies z kulawą nogą się tym nie zainteresuje, bo mało, że tytuł z dupy to jeszcze 4 nad ranem.
Tęgie głowy tam siedzą w tej TVP nie ma co.
Moim zdaniem chodzi o porę emisji w sobote jest przyzwoita chyba że ktoś pracuje no i bd trzeba odpuścić sobie pare imprez ale ci co nie oglądali warto :) po za tym nie ma co narzekac dobrze że wgl jest :)
A widziałeś opisy serialu w kropce tv? Nie chcę tu robić żadnej antyraklemy tej gazety, ale teksty typu: "Lori to żona Ricka, matka Paula", albo "świat opanowują krwiożercze upiory", czy "Wśród ocalałych są szeryf Grimes i przebudzony ze śpiączki Rick". Ja rozumiem że można się pomylić, ale bez przesady. Czy już naprawdę nikt nie sprawdza tych ich tekstów zanim je wydrukują? A godzina emisji jest serio przerażająco niedogodna dla przeciętnego widza. Bo niby kto nie znając serialu tak nagle z siebie nie będzie spał po nocach tylko czekał aż TVP łaskawie do puści. Z drugiej strony kto już oglądał, nie musie drugi raz, zresztąwszyscy mamy internet, a na Foxie leci już drugi sezon w znacznie dogodniejszych godzinach.
Jedyna korzyść jest taka że TVP zainteresowała się tym serialem i jest szansa że któryś z dystrybutorów postanowi wydać dvd/ bd polskie.
będę oglądał niezależnie od pory emisji :D bo nie miałem możliwości oglądania na FOX Polska a słyszałem że serial świetny
Idioci z TVP nawet nie potrafią odpowiednio tego serialu wypromować - 0 informacji na stronie, zapowiedzi - jeszcze ta godzina. To chyba najgorsza telewizja publiczna EVER...