Macie jakieś info kiedy wyjdzie. Bo z tego co wiem to powinna być w październiku. Może wy
coś wiecie?
...znalazłeś może torrenta z angielską wersją książki? a może ją masz i prześlesz..?
Książka w USA premierę miała wczoraj, jednakże na żadnych polskich stronach typu allegro, czy księgarniach jak empik, w naszym rodzimym języku nie można jej znaleźć do kupienia. Też cały czas szukam.
No ja na to liczę. Głupio tak by było gdybym zapoznał się z pierwszą częścią, o kolejnych dwóch kontynuacji nie mógłbym ruszyć. Zresztą nie tylko ja, ale również i inni.
Wyszła kontynuacja Narodzin ? Oooo :D Teraz tylko czekać aż polska wersja będzie w księgarniach. Orientuje się ktoś kiedy może to nastąpić ?
Narodziny były książką otwierającą trylogię. Jak już wspomniałem, Droga.. wczoraj miała premierę. Podejrzewam, że w naszym kraju winna pojawić pod koniec października lub początkiem września. Tak samo było w przypadku tej pierwszej.
Ksiazka juz wyszla. Tutaj znajdziecie obszerna recenzje ksiazki: http://aleksiazka.blogspot.com/2012/10/recenzja-robert-kirkman-i-jay.html
To, że wyszła to my wiemy, ale nie w języku polskim. Dobitnie jest powiedziane, że autor czytał po angielsku. Ja mimo tego, że znam dość dobrze język jakim posługuje się Kirkman, wolę czytać w naszym rodzimym dialekcie. Pewność, że niczego nie przeoczę i wszystko zrozumiem.
Kurcze za niedługo poobgryzam wszystkie paznokcie, jak tego nie dostanę, mam nadzieję,że będe mogł sobie prawić prezent na boże narodzenie w postaci historii Lilly i chorego Gubernatora.
Info pochodzi z samego wydawnictwa. Jeden z użytkowników, bodajże czesiol skontaktował się chyba drogą mailową z nimi, wysyłając zapytanie odnośnie premiery książki. Ci odpisali, iż dopiero co zakupili prawa do tytułu. Tłumaczenie trochę im zajmie, z tego też względu książka ukaże się na przełomie marca/kwietnia 2013 roku.
Książka została zapowiedziana na początek marca: http://www.literatura.gildia.pl/tworcy/robert-kirkman/droga-do-woodbury
Czy Woodbury to nie przypadkiem miejsce, słynące z produkcji strzelb Remington 870?