PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177017
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Strefa Walking Dead

ocenił(a) serial na 10

Ostatnio wszedłem na stronę i wiecie co? Okazała się genialna! Szybkie informacje, nowości itd.
Ciekawe forum. Zapraszam. strefawalkingdead.pl

ocenił(a) serial na 6
doman221

Nie zgadzam się co do forum :x

ocenił(a) serial na 6
doman221

Nie zgadzam się co do forum :x

ocenił(a) serial na 10
Tortuga033

Czemu?

ocenił(a) serial na 5
doman221

To strona. :)

ocenił(a) serial na 6
doman221

Zachowam to dla siebie. Ogólnie, osobiście lepiej mi tutaj.

Tortuga033

A ja się nie zgadzam z Tobą ;-)

ocenił(a) serial na 6
feki

W końcu to Twoja strona.

Tortuga033

A cóż to zmienia? Czymże jest strona bez czytelników? :)

ocenił(a) serial na 6
feki

To, że przecież nie będziesz pisał w negatywny sposób o Swojej stronie (a raczej forum). To chyba oczywiste.

Tortuga033

Wypisywanie bezpodstawnych negatywów w Internecie to kwestia kultury a nie własności ;-)
Jesteś jedyną osobą, która na tym forum (strefy) miała jakiś problem, i to problem prywatny, który zamiast wyjaśnić sobie po cichu wolałaś załatwiać w publicznie dostępnych wątkach (czyt: prowadzić flejma). Ale ok - ja jestem wyrozumiały, to był w zasadzie pierwszy taki incydent na tym forum. Potem wypisałaś się z forum bo coś Ci się nie spodobało - ok, nie musi się przecież każdemu podobać - teraz na innym forum wypisujesz, że to forum (strefy) jest nieciekawe - nie podając żadnych argumentów. Tego już nie rozumiem, ale tłumaczę sobie to tym, że to właśnie kwestia kultury jest :)

ocenił(a) serial na 6
feki

Wow, widzę że coś Cię zabolało...
Nie to nie o to chodzi. No dobra, nie tylko o to, ale to jest najmniej istotne ;] Wolałam zachować to dla siebie, co by nie być nie miłą i nie robić antyreklamy, która wywoła bulwers, ale skoro nalegasz i żeby nie być "niekulturalną" to podam argumenty dlaczego Twoje forum mi nie nie podeszło:

Bo jest nudno

Bo tutaj na Filmwebie mam już swoich towarzyszy broni z którymi wiem że można prowadzić ciekawą dyskusję z której nie raz można wyciągnąć równie ciekawe wnioski. Oczywiście lepiej też się rozmawia z osobami z którymi ma się jakieś "wspólne". Kiedy ja nie lubię jakiegoś bohatera, to nie będę siedzieć na forum gdzie jest pełno jego fanów, bo to mi tylko nerwy psuję i czuję się jak ufoludek :P Ale żeby nie było tak słodko, tutaj nie ma tylko klepania się po pleckach. Jednak nawet jeśli się z sobą nie zgadzamy, to można oczekiwać merytorycznej dyskusji - ani Tomb, ani Emuszka czy inni użytkownicy, którzy są teraz nie obecni (a zapewne wraz z wyjściem 4 sezonu znów wrócą), kiedy toczyliśmy dyskusję w której się z sobą nie zgadzaliśmy, ani razu nie przyjęli postawy "a bo to jest moje zdanie i ch uj. Koniec dyskusji". Nie zasłaniają się tą formułką "a bo to jest moje zdanie" tylko je potrafią uzasadnić i poprzeć logicznymi argumentami - jak dojrzali ludzie. My j tu sobie dyskutując podpieramy się przykładami z serialu, dajemy kontrargumenty do tez stawianych przez innych itd. są tarcia, czasami jest ostro, ale dzięki temu właśnie te rozmowy są ciekawe, mają w sobie jakąś meteorytykę. "U Ciebie" spotkałam się w większości z kontrargumentami: "a bo ja tak nie uważam/wcale tak nie jest" . Nie wspominając już o braku zwykłej pokory u oponenta , kiedy ewidentnie udawania się mu że nie ma racji.
No, to nie jest to czego ja oczekuję.

Oczywiście nie mam pretensji o to do Ciebie, bo nie odpowiadasz za poziom użytkowników. Ogólnie Twoja strona mi się podoba (zwłaszcza to że umieszczacie recenzje poszczególnych zeszytów), ale forum...ja się po prostu na nim nie odnajduję. Już za bardzo nasiąknęłam filmwebowską anarchią.

ocenił(a) serial na 6
Tortuga033

*merytorykę, a nie meteorytykę, ach ten słownik...

Tortuga033

Eh, i mnie niby coś boli? ;-)

Coś Ci powiem - racja jest jak dupa - każdy ma swoją. I tak też jest z dyskusjami na forach - jak ktoś ma swoje zdanie, to go nie zmieni tylko dlatego, że ktoś się z nim nie zgadza. Szczególnie, jeżeli chodzi o czysto subiektywne odbiory jakichś tam postaci.
W każdym razie wiemy już, że to nie problem w tym, że forum "nieciekawe", a że dyskusja nie jest taka jakiej byś oczekiwała - chociaż z początku miałem wrażenie, że Ci odpowiadało - a tylko zgrzyt z jedna osobą spowodował zmianę Twojego podejścia.

W każdym razie - to o co mi chodziło już osiągnąłem - reszta (bez obrazy) mnie nie interesuje. Bo raz, że rozmówców trzeba umieć sobie dobrać, a dwa, że dyskutować też trzeba się nauczyć - a to sztuka wcale niełatwa. Ale to już właśnie każdego prywatne sprawy.

Tortuga033

Ale mi się ciepło zrobiło na sercu, jeeej *_*

emo_waitress

? polałaś się wrzątkiem? ;-)

feki

Ech ty nieczuły człowieku, koleżanka mnie tu wspomina dobrym słowem (dobre słowo W INTERNECIE), to i wzruszyłam się! :)

emo_waitress

Serio, nie zauważyłem, że Cię wspomina ;)

doman221

Tak świetna strona i super forum, fajni ludzie i serio można pogadać i podzielić się swoimi emocjami na temat bohaterów serialu jak i samego serialu. Wcale nie trzeba rezygnować z tego forum, można być i tu i tam, Ja polecam. Tym bardziej, że tam są faktycznie miłośnicy serialu i nie tylko serialu. A po za tym można także pogadać na tematy nie związane z serialem.

adrastea

Dodam jeszcze, myślę, że każdy sam powinien wyrobić sobie zdanie na temat "Strefy" na podstawie swoich odczuć , poczytać rozmowy, artykuły itd. Ja od siebie polecam gorąco, no ale to tak jak z filmem, nie należy kierować się np.ocenami na FW tylko zobaczyć samemu film i dopiero ocenić.

Pozdrawiam serdecznie.

adrastea

Tak czy inaczej miło czytać pozytywne komentarze na temat strony :)

ocenił(a) serial na 8
doman221

Zaniedbałam ,,ostatnio" TWD, ale właśnie nadrabiam wszelakie zaległości dzięki tej stronie i tak, tak jak mówisz- świetna jest! :)