Jaki jest wasz ranking od najlepszego sezonu do najgorszego ?
Ciężko ocenić, bo sezony 3-7 są bardzo nierówne. Przykładowo piąty zaczął się epicko, a potem zaczęto zamulanie ze szpitalem. Szósty podobnie, horda robiła wielkie wrażenie przez pierwsze trzy odcinki, a potem zaczęto to rozciągać i dawać zapychacze. W siódmym Negan miał efektowne wejście, ale niestety druga połowa to już totalna porażka. Dla mnie najlepszy chyba drugi, niesamowity klimat, narastające napięcie, pierwsze trudne wybory, konflikt Ricka i Shane'a i zombie jako główne zagrożenie. Najsłabszy oczywiście ósmy z drętwymi strzelankami i suchymi tekstami.
Mam podobnie również doceniam 2 sezon ze względu na klimat i początek wszystkiego, walki z zombiakami, ludźmi, walkę o surowce itd. było to o wiele ciekawsze niż oglądanie grup ludzi walczących przeciwko sobie, dlatego mi się bardzo nie podobał 3 sezon z tym gubernatorem. I to właśnie od 3 sezonu postanowiono iść w te stronę czyli pokazywania jak się grupa ludzi wzajemnie zwalcza.
Jeśli o mnie chodzi, to do akcji w Terminusie było super. Grało wszystko, świetne zdjęcia, dobra muzyka, charakteryzacja i fabuła. Później bywało różnie, a od momentu pojawienia się Negana jest źle lub jeszcze gorzej.
Czwarty sezon był jednym ze słabszych. Wyróżniły się tylko epizody 4x8 i 4x16.
1 > 3 > 2 > 6 > 4 > 5 > 7 > 8