Przynajmniej tak mi się wydaje po analizie tego teasera:
https://www.youtube.com/watch?v=Sa-SWQiKaog
Po Neganie ani widu ani słychu :D
Jeszcze za wcześnie, dajmy jeszcze pożyć Glennowi.
Dla mnie mogą go już w pierwszym odcinku zaciukać.
Ale co się będzie działo w tej Aleksandrii? Czy w ogóle będzie coś się działo, czy telenowela?
Moda na Aleksandrie :D
Mogli by Aleksandrię poprowadzić do końca tego sezonu i w ostatnim odcinku kapu Glenn or Maggie (musi być dramatycznie) ginie z ręki nowo przybytego Negana, Rick się o tym dowiaduję, Negan zbiera swoją grupę i PUF koniec sezonu! Dobry koniec dla 5 i pole do popisu na 6.
Może Tara został ze zwłokami Judżina i będą żyli długo i szczęśliwie?
Zgaduje że Tara kaput w 9 odcinku przez Carolcie bo Tara kichnęła i Carolcia postanowiła ją zabić..:D
W którym Michonne mówi że będzie tam bezpiecznie więc znając ogólny zarys fabuły komiksu następnym przystankiem może być tylko Aleksandria.
Tak, ale to może być o ogrodzonym miasteczku, w którym było pełno zombie. Taki moment w komiksie też był. Do Aleksandrii zostali przyprowadzeni, a na zwiastunie nie widać ani cienia nowej postaci ani zajawki samego miasta. Niemalże zaraz po premierze drugiej połówki sezonu Aleksandria to głupota. Już nie mówiąc, że sama Aleksandria w tym sezonie to głupota.
Pożyjemy zobaczymy...mam nadzieje że pojawi się ona dopiero na początku 6 sezonu.
Chciałbym żeby w tym sezonie pokazana została ta wędrówka.
Jednak nie głupota, Scott M. Gimple mówi:
Wszystko wskazuje na to, że w okolicach odcinka numer 11. w serialu pojawi się legendarna komiksowa lokalizacja - "Alexandria Safe-Zone". Jej lider Douglas Monroe przydziela mieszkańców do konkretnych miasteczkowych prac. Eugene został planistą społeczności Alexandrii. Na późniejszym etapie udało mu się nawet rozwiązać problem wiecznego niedoboru amunicji. Wygląda na to, że jego nietuzinkowy umysł zostanie wykorzystany w odpowiedni sposób. Dodatkowo z każdym dniem komiksowy Eugene zbliżał się do Rosity...
BARDZO rozczarowujące. Za moment akcja serialowa zrówna się z komiksową. Bez sensu.
I bardzo dobrze Chłopie. Im szybciej do negana tym lepiej. Poznamy go w ost odc 5 sezonu
Ignoruj go. To głupek. W dodatku z rozdwojeniem jaźni, bo ma drugie konto i czasami pisze sam ze sobą.
Serial bazuje na komiksie. Nie odwrotnie. Jeśli serial będzie wpływał na komiks to będzie porażka. Tak jak w komiksach Marvela. To komiks wychodzi nieprzerwanie od 11 lat i trzyma poziom. Nie tak jak serial, który idzie w dół.
Poza tym takie szybkie pojawienie się Aleksandrii świadczy o jednym: wątki komiksowe są traktowane po macoszemu. Z Gubernatora w serialu zrobili badziewie (komiksowy jest fantastyczny i jak dla mnie lepszy niż Negan, który dla mnie był zabawny, a nie przerażający. Fakt, czasami komuś głowę rozwalił, ale ten jego uśmiech na twarzy, sposób mówienia był tak śmieszny, że przyćmiewał jego czyny), które wydłużyli niemiłosiernie. Zadomawianie się w więzieniu praktycznie nie istniało. Wątek kanibali mimo, że w komiksie kończył się szybko to jednak w serialu ładnie go budowali i skończyli szybciej niż mrugnięcie okiem. Joe i jego koledzy - głupota, ja wiem, zajawka komiksowa, ale mimo wszystko, tak głupio pokazane, że lepiej nie potrzeba. Wątek szpitalny (nie ma go w komiksie) to już w ogóle nie wiem po co. Wprowadzony chyba tylko po to, aby Beth się pozbyć. Robią teraz wiele rzeczy szybko i bezmyślnie byleby pokazać Aleksandrię. Po co? Żeby ją też szybko schrzanić? Pewnie Hilltop, The Kingdom i siedzibę The Saviors też schrzanią.
Hmm.. Tak ja Ciebie czytam, to dochodzę do wniosku, że czas zainwestować w komiksy i zacząć je czytać. Wiesz może gdzie można je kupić?
Komiksy bardzo szybko się czyta, a że są wciągające to przeleci ci to szybko. Osobiście korzystam z gryzonia i wersji angielskiej, ale spotykam Żywe trupy w empiku. Na pewno na allegro są tylko nie wiem czy wszystkie tomy.