Witam , chciałem zapytać jak to jest z tym komiksem, czytacie go na bieżąco ? a jak tak to kupujecie czy czytacie skany z neta ? Jak kupujecie to ile kosztuje zeszyt ? i co ile wychodzi w Polsce a ci ile w usa ? Jeśli o mnie chodzi to właśnie mam zamiar zacząć czytać , ale będą to skany ponieważ nie mam w pobliżu emika a przez neta drogo wychodzi (tak słyszałem) i co do tych skanów mam pytanie bo słyszałem że polski wydanie zatrzymało się na 40 którymś wydaniu i już nikt nie wrzuca polskich skanów, Są tylko aglojęzyczne wydania ale czy są one publikowane na bieżąco? I Czy lepiej od Początku czytać po Angielsku czy narpiew wszystkie wydania polskie a resztę po ang. ? Z góry dzięki za wszystkie odp.
starych tomów w empiku czy matrasie raczej nie dostaniesz, ich szukaj w necie, zaś od ósmego tomu bodajże już dostaniesz je w empiku.
cena to około 40 złotych za tom (zależy od miejsca gdzie kupujesz).
Osobiście radze Ci ściągnąć z neta ( ja tak zrobiłem ) . Hm od 1 do 13 tomu masz w wersji polskiej, aczkolwiek od 14 do 17 już póki co dostępne tylko w wersji angielskiej. Komiks po angielsku nie sprawia żadnego problemu, jest dość przejrzysty więc jeśli ten język nie jest Twoją mocną stroną to i z podstawową znajomością powinieneś sobie poradzić :)
Nie ma różnicy czy kilka tomów przeczytasz po polsku, następnie kilka po angielsku itd .
Mógłby mi ktoś pomóc w szukaniu tych skanów? Kiedyś już próbowałem i nigdzie ich nie mogę znaleźć.
Wpisz w google chomik__uj i na tej stronie możesz pobrać za niewielką opłatą komiks. Ja osobiście zakupiłam 3 tomy na allegro za 112zł także jeszcze mi 13tu brakuje :P Czytałam komiks na kompie, ale szlag mnie trafiał od gapienia się w ekran . Jednak wolę mieć komiks/książkę w ręce.Cena wiadome mała nie jest zapewne przez to, że każdy chce zarobić ponieważ jest moda na TWD. Nie wiem jak było przed sukcesem serialu z cenami tego komiksu. Ceny są różne od 32 do 45zł za tom.