PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177028
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Cos bylo o tym mowa, ale chyba przegapilem. Wyjasni ktos?

ocenił(a) serial na 10
kosiorwks

w dużym skrócie wezmą jakąś chorobę co zamienia w zombie i dadzą zombiakom dzięki czemu obydwie te choroby się wyeliminują [czy akoś tak]

kosiorwks

6-dimetanohydralizyna. Immunosupresywne oddziaływanie na receptory beta-inhibitorów wywołuje sprzężenie zwrotne na szlaku karboksylazy, co w efekcie utlenienia grup hydroksylowych osłabia mostki siarczkowe do pożądanego poziomu. Następnie restryktaza i polimeraza doprowadzają do zahamowania metabolizmu oraz upośledzenia procesu zombifikacji.
- Eugene.

ocenił(a) serial na 9
Valdoraptor23

czyli pszczeli miód jednak nie wystarczy?

Mikael82

Nie, trzeba chleba z pajęczyną zagnieść.

Mikael82

Obstawiałam wilkakorę. Albo odczynianie uroku!

ocenił(a) serial na 8
Valdoraptor23

DAJ ZYC SPRAŁEŚ MI MÓZG CZLOWIEKU :D

kosiorwks

Na serio to pewnie w podobnym stylu odpowiedziałby Ci Eugene, żebyś nic nie zrozumiał i nie zadawał pytań, bo kto nie zajmujący się chemią mógłby być pewny, że to nie jest bełkot pseudonaukowy? ;)

ocenił(a) serial na 8
Valdoraptor23

nie ma takiego slowa jak immunosupresywne wiec od razu wiedzialem ze pier**lisz dalej nie czytalem heh

ocenił(a) serial na 8
kosiorwks

to dime cos tam pewnie tez nie ma zes sie natrudzil wymyslajac te nazwy ktos tu chcial byc madralinski bo mu z chemii wiecznie paly wstawiano

kosiorwks

Na szczęście tylko dwóje xD A to tylko zlepek terminów pokazujący, że każdy może udawać, że się zna na czymś, jak chce kogoś omamić. Wystarczy, że Eugene jest pewny siebie i odpowiednio przekonująco o tym mówi, a nikt na wikipedii nie sprawdzi :D I fakt, powinno być "immunosupresyjny".

ocenił(a) serial na 8
Valdoraptor23

zrozumialem myslalem ze ktos zna widocznie nie wiadomo.

ocenił(a) serial na 7
kosiorwks

To może być jeden z punktów rozbieżności pomiędzy komiksem, bo w komiksie

[UWAGA SPOILER] eugene jest zwykłym oszustem [UWAGA SPOILER]

a w serialu może okazać się rzeczywiście naukowcem. Jednym z powodów dla takiego stanu rzeczy, może być chęć zakończenia serii, a nie ciągnięcia jej w nieustanną walkę o przetrwanie, z powtarzającym się schematem.

NietypowyKonsument

Akurat.
Najlepszym momentem na zakończenie serialu jest koniec "All Out War". Lepszego już prawdopodobnie nie będzie.

ocenił(a) serial na 8
NietypowyKonsument

motyw amber gold haha

NietypowyKonsument

Komiksu nie czytam (tylko pobieżnie przejrzałam kilka tomów), więc nie wiem jaki tam jest Eugene. Ale ostatnio sama zaczęłam się zastanawiać, czy on przypadkiem nie ściemnia że jest naukowcem i zna lekarstwo, żeby silniejsi chronili jego dupsko. Bo jakoś nie ma dla mnie sensu ta jego gadanina o planie zniszczenia ludzkości przez rząd (czy coś tam) i pitolenie o antidotum. Jak dla mnie może okazać się oszustem. Rick się wkurzy, strzeli mu w łeb, zabierze swoją gromadkę na jakąś wysepkę i zostanie farmerem.

ocenił(a) serial na 7
Hinari

Prawdopodobnie zgodnie z komiksem będzie on oszustem. Wszystko na to wskazuje.

ocenił(a) serial na 7
Hinari

kolo wygląda jakby całe życie spędził w piwnicy grając w mario bros. odpowiedź nasuwa się sama :D

alken

Mario jest akurat spoko ;P Grałam na Pegasusie, jak byłam mała :D Ale faktycznie pewnie był przed apokalipsą no life'm, bez przyjaciół w realnym życiu, żerującym na rodzicach. Ta wizja zdecydowanie mi do niego pasuje.

ocenił(a) serial na 6
kosiorwks

KULA W ŁEB

ocenił(a) serial na 7
kosiorwks

Według komiksu nie ma żadnego lekarstwa. Koleś ściemniał im od początku

ocenił(a) serial na 9
kosiorwks

On ich kolokwialnie w konia robi, on nic nie wie, chce tylko żeby go bronili :D (Info z komiksu)

ocenił(a) serial na 8
kosiorwks

to na ch mowicie idioci? zepsuliscie mi teraz watek

amatorzy

ocenił(a) serial na 9
kosiorwks

Skoro pytacie, to wam mówię, i tak gość w 2 część powiedział że nie ma na to lekarstwa, ale w serialu dużo zmieniają więc on może coś wiedzieć, np Rick już dawno powinien nie mieć ręki, a zjedzony powinien zostać Dale a nie Bob.

ocenił(a) serial na 8
kosiorwks

No chyba Cie po ebało z tym tematem, przecież to jest prowokowanie do spojlerowania!!! Za coś takiego można dostać po ryju...