jestem ciekawa jak to się wszystko skończy-ktoś chętny do opisu co i jak ?
oooo no to mnie zaskoczyliście,czyli serial będzie miał z 15 sezonów i nie wiadomo jak się skończy:D
Połowy wątków z komiksu nie użyją, bo są zbyt brutalne na telewizję publiczną.
A jakie to watki ?? Wiem jeden że Rick ma stracić dłoń pewnie też to pominą i nawet i lepiej. Nie chcę aby z Ricka zrobił się T-bag
Herchel miał dwie małe córki - bliźniaczki, które zostały zamordowane przez psychola w więzieniu - tego już nie będzie na bank z wiadomych powodów. Takich przykładów jest cała masa.
Kilka samobójstw, wątków gwałtów też było sporo, kanibale no i ogólnie bohaterowie są brutalniejsi w komiksie.
Rick rozjechał jakiegoś szpiega od gubernatora, wdał się w romans po czym obciął dłoń i zostawił na śmierć kobietę z jej dzieckiem żeby chronić Carla, brutalnie rozprawili się z kanibalami...sporo tego, no i oczywiście psychopaci są dużo ciekawsi, gubernator czy późniejszy Negan który "posuwałby swój kij baseballowy gdyby mógł" (mniej więcej zachowałem sens, gość jest mega wulgarny).
Właśnie to mnie najbardziej ciekawi, jest przedstawią w serialu Negana bo jego teksty to w telewizji nie przejdą:)
Kirkman zapowiedział, że komiks będzie się jeszcze ciągnął przez nieokreśloną ilość czasu, nawet jeżeli zginie Rick.
Mam takie pytanie bo właśnie mam zamiar przeczytać komiks i chciałbym wiedzieć ile do tej pory wyszło komiksów.
zeszytów już chyba koło 100. Co jakiś czas są one potem zbierane w książkowe wydania.
Dokładnie 94. I, o ile mi wiadomo, tylko 8 zeszytów zostało wydanych w języku polskim. Aczkolwiek to nie jest problem, wystarczyć średnio ogarniać angielski, żeby zrozumieć, co jest napisane, więc raczej nie będziesz miał problemu :)
Aha, i bardzo, bardzo polecam komiks, jest o wiele lepszy od serialu.
Czy mogłabym dostać jakieś namiary na komiks w sieci, może jakieś linki? byłabym wdzięczna bo jestem zainteresowana komiksem jak najbardziej a nie bardzo mnie stać żeby kupić . Jak coś proszę o odp na priv żeby tutaj nie śmiecić.
Niestety nie mogę wysłać prywatnej wiadomości (do tego trzeba mieć jakieś punkty), więc napiszę tutaj.
Komiksy TWD można ściągnąć z chomikuj. Wystarczy wpisać w google ''The Waling Dead komiksy chomikuj'', Oczywiście, aby móc ściagnąć musisz wysłać smsa, ale to tylko 2 zł z groszami za 1GB transferu, o ile się nie mylę :)
Po co wysyłać kasę na jakieś chomiki, jak wszystko jest do "kupienia" z innych, darmowych źródeł.
Np. Torrenty :P Zresztą, komiks wychodzi po polsku, można kupić lub iść do Empiku poczytać (chociaż wątpię, żeby mieli pierwsze tomiki).
torrentom to ja podziękuję, a za 2 zł mam prawie że wszystkie części i przy okazji język można pod szlifować.
Ja oczywiście do piractwa nie namawiam, po prostu dziwi mnie, że ktoś nabija kasę ekipie z chomika.
W każdym razie komiks jest świetny, więc mogę życzyć dobrej zabawy przy nim.
Przecież za konto na torrentach też się płaci :) I to chyba z 10zł :) Taki plus, że tam jest po polsku to Ci przyznam rację. Ale czego się nie robi dla zdobycia komiksu:)
Dobra czy to takie istotne na jednych się płaci na drugich nie nieważne. Kto płaci to już jego sprawa. Po co dyskutować niepotrzebnie :)
Racja, dyskusja na ten temat nie jest konieczna.
Myślałem po prostu, że większość osób korzysta z takich "ogólnych" stron, na których się nie płaci za dostęp do zasobów :)
To tyle z mojej strony.
Pozdrawiam!
albo jeszcze prościej:
https://www.youtube.com/channel/UCF-NeHmq7xA9FbsxCrc3maA
Można gdzieś kupić ten komiks po polsku? Może masz namiary na sklep gdzie można kupić? Daj znać jak coś pozdro.
The Walking Dead Vol. 1: Days Gone Bye May 12, 2004 The Walking Dead #1–6
The Walking Dead Vol. 2: Miles Behind Us November 24, 2004 The Walking Dead #7–12
The Walking Dead Vol. 3: Safety Behind Bars May 18, 2005 The Walking Dead #13–18
The Walking Dead Vol. 4: The Heart's Desire November 30, 2005 The Walking Dead #19–24
The Walking Dead Vol. 5: The Best Defense September 27, 2006 The Walking Dead #25–30
The Walking Dead Vol. 6: This Sorrowful Life April 11, 2007 The Walking Dead #31–36
The Walking Dead Vol. 7: The Calm Before September 26, 2007 The Walking Dead #37–42
The Walking Dead Vol. 8: Made To Suffer June 25, 2008 The Walking Dead #43–48
The Walking Dead Vol. 9: Here We Remain January 21, 2009 The Walking Dead #49–54
The Walking Dead Vol. 10: What We Become August 12, 2009 The Walking Dead #55–60
The Walking Dead Vol. 11: Fear the Hunters January 6, 2010 The Walking Dead #61–66
The Walking Dead Vol. 12: Life Among Them August 3, 2010 The Walking Dead #67–72
The Walking Dead Vol. 13: Too Far Gone November 23, 2010 The Walking Dead #73–78
The Walking Dead Vol. 14: No Way Out June 22, 2011 The Walking Dead #79–84
The Walking Dead Survivors Guide November 1, 2011 The Walking Dead Survivors Guide #1–4
The Walking Dead Vol. 15: We Find Ourselves December 27, 2011 The Walking Dead #85-90
Na razie nie zapowiada się na rychłą śmierć Ricka więc nie ma co przeżywać. Są to tylko hipotezy Kirkmana, który zastanawia się nad dalszym losem grupy.
Rick nie zginie przez con ajmniej 300 zeszytów - później dopiero być może ( a raczej na pewno , bo Walking Dead to teraz kura znosząca złote jajka ) akcja będzie się toczyć bez niego ( może Carl będzie głównym bohaterem ).
To słowa Kirkmana.
Powiem szczerze, że z twojego punktu widzenia to komiks by się ciągną jeszcze przez kupę czasu. Na rok wychodzi 12 zeszytów (co miesiąc jeden), Ty mówisz, że Rick będzie żył jeszcze przez jakieś 300 co daje nam po podzieleniu 300 na 12 jakieś 25 lat :D A tak na marginesie. Około chyba 102 zeszytu w komiksie pojawić ma się jakaś postać z kuszą. Przypuszcza się, że do akcji wkroczy Daryl. Jednak na razie są to tylko przypuszczenia.
W roku wychodzi 12 tomów w których jest z 5 zeszytów czyli z 60 na rok . Więc 300 zeszytów = 5 lat a nie 25.
W roku wychodzi 12 zeszytów, co równa się 2 tomom. Zapoznaj się z pewnymi pojęciami związanymi z komiksem nim zaczniesz kogoś poprawiać. Gdyby to co mówisz było prawdą, to na dzień dzisiejszy mielibyśmy za sobą 108 tomów, ponieważ komiks ukazuje się od 2003 roku, bodajże od października. Jak widać mamy jedynie 18 tomów, w tym 19 rozpoczęty także...
No jakby nie patrzeć w komiksie jest motorem napędowym całej historii :D Nie ma już takiego składu jak w przypadku obozu pod Atlantą czy więzienia. Według mnie postać Abrahama jest na siłę dodana. Nie posiada on już takiego wyrazu jak chociażby Tyreese.
Tak, to wokół niego toczy się przede wszystkim historia. To tak jakby stwierdzić, że Frodo w Lotr nie jest najważniejszy.
SPOILER ostatni tom , dokladnie 94 konczy sie tym jak wyjezdzajac z osady Alexandria Safe Zone - Rick , Michonne , Andrea , Carl i Glenn docieraja do miasta ocalalych HillTop prowadzeni przez gościa o ksywce Jezus.