PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}

The Walking Dead

2010 - 2022
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 177059
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Dale

ocenił(a) serial na 8

Dale zginął w głupi sposób. Jak mógł nie zauważyć tego zombie i dlaczego tego szwendacza nie było słychać? To wyglądało jak jakaś pułapka na człowieka, skąd on się tam za nim pojawił?

StrangeGuy

Ten temat był wałkowany już kilka razy, chcesz odpowiedzi to cofnij sie od wypowiedzi z lipca/sierpnia.

użytkownik usunięty
StrangeGuy

Przyznam, że wkurzała mnie ta postać, typowy ludzki papa smerf, a uśmiercili go żeby wywołać smutek i łzy wśród widzów bo przez kilka odcinków był spokój i dawno nikt nie zginął. Uważam, że twórcy tego serialu mieli dobry zamysł na tę postać ale kompletnie ją schrzanili.

ocenił(a) serial na 8

Zamówiłem sobie komiks żeby potem sobie porównać postacie i ogólne różnice. Mnie osobiście też się ta postać nie podobała, ale ogólnie poza Glennem i Rickiem jest tutaj nie wiele osób, które da się lubić.
Dodatkowo, poczytałem kilka postów na temat śmierci Dale'a, ale nie przekonały mnie ich argumenty. Dalej uważam, że sposób w jaki to zrobili można była lepiej wykonać.

ocenił(a) serial na 7
StrangeGuy

a Daryl? :D

ocenił(a) serial na 8
Vangelis7

No tak, Daryl to niezły zabijaka i wcale nie taki głupi :D .

ocenił(a) serial na 7
StrangeGuy

Najlepszy ziom :D

ocenił(a) serial na 8
Vangelis7

Ja mimo wszystko bardzo lubię Ricka. Stara się chronić tę grupę, a oni poza Darylem(który nie ma do niego żadnych pretensji co tym bardziej powoduje, że lubię Daryla) wcale nie są mu za to wdzięczni.Nic dziwnego, że w ostatnim odcinku drugiego sezonu zdenerwował się na nich, no i ta głupia Lori nagle na niego wkurzona po tej akcji z Shanem, w sumie nie wiadomo za co. No cóż... czeka na mnie 3 sezon :) .

ocenił(a) serial na 7
StrangeGuy

Nie byli mu wdzięczni w 2 sezonie, teraz to się zmieniło. Carol na początku mówiła, że nie spodziewała się, że Rick im tak pomoże, Daryl widzi w Ricku swojego najlepszego kumpla i czuje do niego wielki szacunek. Carl widzi w ojcu bohatera itp itd.

ocenił(a) serial na 8
Vangelis7

Mam nadzieje, ze ten jego syn się w końcu ogarnie bo na razie mnie wnerwia, a podobno w przyszłości ma być z niego zabijaka, jak Daryl albo Rick. Proszę mi tylko nie pisać co się dzieje w trzecim sezonie bo zabiję z kuszy ;D .
Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 7
StrangeGuy

Już się ogarnął. Na reszcie mnie tak nie irytuje :)

ocenił(a) serial na 6

A ja uważam że właśnie ta postać była całkiem fajna, w przeciwieństwie do komiksowego pierwowzoru i bardzo było mi przykro kiedy Dale dednął.

ocenił(a) serial na 7
Tortuga033

Ja również uważam, że Dale był fajną postacią. Zdecydowanie za szybko się Go pozbyli. Sposób w jaki zginął też pozostawia wiele do życzenia. Z drugiej strony nie czuję pustki po jego śmierci. Hershel przejał jego obowiązki w grupie i całkiem dobrze wywiązuje się z tego zadania:>)

ocenił(a) serial na 6
anita23_fw

Mi go momentami brakuje, ale fakt Hershel dobrze go zastępuję. No i jego śmierć z ręki zombie-ninja nie była zbyt poważna.

użytkownik usunięty
anita23_fw

Moja krytyka nie wynika z charakteru hejtera, bądź typowego Polaka narzekacza, ale widziałem mnóstwo filmów, w których postacie grające tego typu rolę znacznie lepiej sobie radziły. W porównaniu do nich Dale dostaje ode mnie między 3 a 4 na 10. Jak sobie przypomnę konkretny film i postać to napiszę o tym.

Tortuga033

Mi u Dale'a podobało się to, że chyba jako jedyny pozostawał tak bardzo wierny swoim przekonaniom i wierze w człowieczeństwo, nawet gdy inni byli przeciwko niemu.

ocenił(a) serial na 6
elfka77

Dokładnie. Jako jedyny nie chciał zatracić swojego "ja" i trzymać się zasad "starego" Świata.

ocenił(a) serial na 7
Tortuga033

teraz hershel zają jego miejsce

ocenił(a) serial na 6
StrangeGuy

Dale musiał nagle i bez sensu zginąć bo aktor go grający nie chciał dalej grać w serialu. Dlatego scenarzyści wspięli się na wyżyny swoich umiejętności i wymyślili : idzie, idzie, idzie (wkurzony idzie w środku nocy gdzieś w krzaki) i yep zombie!