PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=547035}
7,8 177 tys. ocen
7,8 10 1 176999
6,6 33 krytyków
The Walking Dead
powrót do forum serialu The Walking Dead

Cześć, chciałam tylko zapytać czy ktoś oprócz mnie także uważa, że to właśnie te małolaty dokarmiały zombiaków
szczurami? (Myślę tak przez ten obrazek narysowany przez bodajże młodszą z nich, nie wiem czy pamiętacie co był jakiś
zombiak nazwany i jakaś tam osoba z więzienia i w ogóle XDXD)
A na dodatek to nie Carol zabiła Karen (dziewczynę Tyreese) lecz właśnie Lizzie a Carol ją tylko kryje.
Myślę, że ta Lizzie to taki kolejny Gubernator. Jakaś psychopatka. Carol nauczyła ją zabijać, może coś jej powiedziała o
tej Karen, ta to zrozumiała inaczej i ją zabiła. Upewniam się w tym coraz bardziej z odcinka na odcinek, a szczególnie po
scenie z Judith (Już miałam nadzieję, że ją zabije i wyjdzie na jaw, że to ona jest morderczynią młodą)
Podzielacie moje teorie? Zgadzacie się z czymś? :)

ocenił(a) serial na 10
kochamxx

Ze szczurami się zgadzam a i zabicie Karen też jest na 99% sprawką młodej :)
Niezła z niej psycholka, w sumie to ona uważa te zombiaki za kogoś z kim można sobie pogadać : ) jeszcze troche i zaprosi któregoś do domu..
Króliczki też oczywiście musiała zabić :)))

ocenił(a) serial na 10
kochamxx

tak też myślę ,że szczury i Karen to jej sprawka.....pewnie gdyby Carol się nie pojawiła udusiłaby malutką...Bedzie jakaś akcja z nią na pewno nie na darmo robią takie wprowadzenia wokół jej osoby...coś wywinie.....może zabije Carol?

ewi184

A osobiście Carol lubię, nie wiem czemu, po prostu :)
Ale kurcze szkoda, ze nie pojawiła się ona później i że Lizzie nie zabiła Judith i że się nie wydało, że to ona jest morderczynią (muszą to w końcu wyjaśnić, bo zakład z kolegą mam, on uważa inaczej o.O)

ocenił(a) serial na 10
kochamxx

myśle,że gdyby Lizzie zabiła dziecko Carol by to zatuszowała coś by wymyśłiła.Ja Carol nie lubie zbytnio w sumie jest mi obojętna

ewi184

A jeśli Tyreese by widział to morderstwo? Jeśli Carol już nie miałaby jak jej pomóc? Pożyjemy zobaczymy ale mogłoby się to już wyjaśnić :D

ocenił(a) serial na 10
kochamxx

jeśliby widział co by zrobił? Zabił psychopatkę?Wątpie. Predzej obie z Carol zabiłyby jego. Coś na pewno będzie się dziać z tą dziewuchą ,bo nieważ rozwineli jej wątek.....

ocenił(a) serial na 3
kochamxx

w komiksie było tak ze chłopak jego córki czyli Tyressa ją zabił ( bo chciali oboje popełnić samobójstwo, ale wyszło tak ze tylko ona zgineła ) Tyressie wpadł w furie i z zimną krwią go zabił. W serialu może być podobnie tylko będzie miał inny motyw. Mowa tutaj o tym ze Tyriesse dowie się ze to ta mała zabiłaaa jego dziewczyne lub mała zabije Carol lub swoją siostrę ( motyw blizniaków w komiksie ...chłopaaak zabijaa swojego brata ....a potem ten sam chłopaak ginie brutalnie z rąk Carlaa) i poporostu ją wykończy : ) Tak czy siaak małą zginie :)) Nie po to oni wszyscy są razem : mowa o Tyriesse , carol , oraz siostry :))

ocenił(a) serial na 3
mateuszz27

Aha i Tortugaa łaaadnie się zgasi...taak strasznie się upierałąaa ze to Caroll ich zabiłaa ! Baaaaa jak pokazali ten odcinek ona cwaniakowałaaa ze miałaa racje , ale ja dalej upierałem się przy swoim, że ona chroniłaaa tylko tee siostry małee, Mam na nią dowód w postaci jeej postów...Jak tylko moja teza stanie się fakteem...odrazu opluje ją jadeem i wyśmieje ^ ^

ocenił(a) serial na 4
kochamxx

Dlaczego Carol miałaby kryć zwyrodniałą małoletnią morderczynię? Z tego powodu pogodziłaby się z tym, że odchodzi sama z grupy narażając się tym samym na prawie pewną śmierć? Taki brak instynktu samozachowawczego w świecie takim jak ten to idiotyzm.
Z jednym się zgadzam - faktycznie scenarzyści mogą w taki sposób poprowadzić fabułę - w głupi i irracjonalny sposób, do czego już mnie przyzwyczaili.

ocenił(a) serial na 10
zatracony

Wystarczyło by, aby Carol dała słowo małej ,że Jej nie wyda (będąc świadkiem całego zdarzenia) i dlatego wzięła to potem na siebie.

ocenił(a) serial na 4
kris_18

Wzięła to na siebie, porzuciła grupę skazując się na śmierć? Bzdura.

ocenił(a) serial na 10
zatracony

zatracony, oszczędzaj siły - w końcu dzisiaj wychodzi kolejny odcinek TWD - gotowy do założenia nowych, pełnych bzdur wątków?

ocenił(a) serial na 4
Einshaew

A ty? Gotowy na atak pełen pozamerytorycznych "argumentów"?

ocenił(a) serial na 10
zatracony

Przekonasz się

ocenił(a) serial na 8
zatracony

Carol jest kobietą zaradną, co nieraz pokazała. Odchodząc z grupy, w ogóle nie musiała narażać się na śmierć ;) A Lizzie chroni (o ile wersja z małoletnią morderczynią się potwierdzi) ze względu na obietnicę, którą złożyła ojcu dziewczynek oraz fakt, że utożsamia je ze swoją córką Sophią.

ocenił(a) serial na 4
Jezula

Jasne. Sama miała większe szanse niż w grupie??? Tiaaa

ocenił(a) serial na 8
zatracony

Tego nie napisałam :) została wygnana z prostego powodu - gdyby Ty dowiedziała się o zbrodni by ją zabił, o czym zapewne doskonale wiesz :) Miłego wieczoru.

zatracony

Pamiętaj, że Carol to matka, która straciła dziecko (mniej więcej w wieku tej malej psychopatki). Trochę jej odbiło na punkcie tych dwóch dziewczynek, uaktywnił jej się instynkt macierzyński, czy coś ;-) Kiedy Rick kazał jej spływać, chciała zabrać ze sobą dziewuchy, prosiła go, by jej na to pozwolił. Tak więc argumenty moich poprzedników są całkiem sensowne :-P

ocenił(a) serial na 4
kingi1

No może i są, ale instynkt macierzyński wobec obcych dzieci ma wyrać z instynktem zachowawczym wobec samego siebie? Trochę to naciągane.

zatracony

Oj tam, oj tam, większość matek powie Ci, że to silniejsze :-)
Poza tym - ekstremalne czasy, to i ekstremalnie niezrozumiałe zachowania.

ocenił(a) serial na 4
kingi1

Że niby z niej taki Korczak. Kumam.

zatracony

Skazując się na śmierć? Ona jest dobra, wie jak przeżyć ;) Z resztą sama powiedziała, że była blisko więzienia, więc... Wierzę, że wiedziała co robi odchodząc ;)

ocenił(a) serial na 10
kochamxx

Myślę podobnie , że to nie Carol zabiła przyjaciółkę Tyreesa.Ta mała jest rzeczywiście jakaś psycho...walnięta ,że stać ja na rożne psychopatyczne akcje.

ocenił(a) serial na 5
kochamxx

Ludziska, co stało się z tą resztą dzieciaków? Było jeszcze ich 2, ten chłopiec i dziewczynka. Co z nimi? :O

Nogutek

posłużyły za obiad dla zombie przy torach najprawdopodobniej.

ocenił(a) serial na 8
maksymilian_3

Też tak myślę, pokazany został mały but.

użytkownik usunięty
kochamxx

Też na początku tak myślałam, ale wywnioskowałam, że Carol nie miałaby po co kryć Lizzie. Dziewczynki nie wydalili by z grupy, lecz próbowali ją nie wiem, podreperować psychicznie, porozmawiać z nią, ale na pewno by jej nie porzucili - w przeciwieństwie do Carol.

Może Carol o tym nie pomyślała, tylko pierwsze co jej się narzuciło, to wziąć winę na siebie? :)

użytkownik usunięty
kochamxx

Każdy scenariusz jest możliwy. Przekonamy się jeszcze, mam nadzieję. Ale mam bardzo ciekawą teorię, którą znalazłam na jednym forum. Karen i David byli spaleni - a dziewczynka taka jak Lizzie nie wiedziałaby, że ogień zabija różne drobnoustroje itd. Swoją drogą Carol mogła tylko pomóc zatuszować to, a Lizzie zamordowała ich.