The Last of Us (2023)
The Last of Us: Sezon 2 The Last of Us sezon 2, odcinek 1
odcinek The Last of Us (2023)

The Last of Us | Przyszłe dni

Future Days 59m
6,6 2,0 tys. ocen
6,6 10 1 1992
The Last of Us
powrót do forum s2e1

Pierwszy odcinek i ilosc glupot wprowadza az w zażenowanie podczas oglądania. Do tego ellie poza irytujaca facjata jest teraz jeszcze bardziej irytujaca jako prawdziwy strong female character. Jak tak dalej pojdzie nie skoncze tego sezonu

ocenił(a) serial na 9
g_Oral

W sumie głupoty jakie jedynie były to jej lekkomyślność, arogancja ale z żartami pozostaje taka sama. Wiele fanów również pruje się do tego jak traktuje Joela lecz to jest wytłumaczone poza tym dobry jest pierwszy odcinek jedyne idiotyzmy to tylko sekwencje z Ellie i jej zachowanie a Pedro Pascal jako Joel idealny i każda scena z nim wymiata

Ferawerto

Ale przecież w grze ona zachowywała się bardzo podobnie. Pokłóciła się z Joelem i przez pewien czas nie było wiadomo jaki jest powód jej zachowania. Po pewnym wydarzeniu się zmieniła, ale nie będę pisał bo tak się skończy sezon 2 :)

ocenił(a) serial na 9
Erboka

ja wiem tylko mowie wiekszosc fanow nawet z mojego srodowiska znajomi oceniali zachowanie Ellie jako swinstwo lecz nie zrozumieli na czym mialo tak naprawde polegac to wszystko (oczywiscie kazdy z nich gral w dana gre). Ellie chciala oddac zycie i to bylo nawet wrecz jej przeznaczenie by uratowac swiat a tak beda zyc w apokalipsie bo Joel zabil swietlikow ktorzy mogli z tego szczepionke zrobic.

Ferawerto

Przecież ona nie wie, że świetliki mogły dzięki niej zrobić szczepionkę. Przecież uwierzyła Joelowi. Dlaczego niby nagle miałoby się jej to odmienić?

ocenił(a) serial na 7
Erboka

Ona w drugiej grze zachowywała się zupełnie inaczej, była przygaszona, skryta a tu co chwila głupie żarty, arogancja itp.

ocenił(a) serial na 8
michal141292

Prawda. W pierwszej taka była bo była jeszcze dzieckiem. Druga część gry wprowadza bardzo depresyjną atmosferę i uśmiech na twarzy Ellie się pojawiał bardzo rzadko. Więc tym bardziej te jej ciągłe żarty są irytujące.

ocenił(a) serial na 7
Ferawerto

Mnie bardzo raziło w oczy "ej, budujcie szybciej, chcemy ratować ludzi, a nie mamy na nich miejsca". Meanwhile: stara baba mieszka sama w domu, który pomieściłby ze 40 osób (oczywiście nie mówimy tu o wygodnym życiu, no ale...).

ocenił(a) serial na 7
g_Oral

Joel zmienił się w Roznerskiego z M jak miłość, a Ellie jak od początku była nieznośna, tak teraz przebiła samą siebie. No i ta potężna rada, która dowiaduje się że spotkała inteligentnego grzyba i zero stresu z ich strony, dzień jak co dzień. Zero procedur, nawet nie sprawdzili czy ja cos ugryzło. Spoko idź przeproś a my zwijamy sie na impreze. Tak samo przy tej rurze przytarganej nie wiadomo skąd. Nikt nie pomyślał żeby chociaż spalić gałęzie ze środka bo przecież nie zagraża im grzyb infekujący żywe organizmy. Scenarzyści znowu po linii najmniejszego oporu.

ocenił(a) serial na 6
g_Oral

No ja niestety po pierwszym odcinku juz nie mam ochoty isc dalej, mimo ze bylem fanem pierwszego sezonu. Byl tak zly, ze az obnizylem ocene ogolna serialu.

ocenił(a) serial na 1
gebert

Ten casting do tego serialu to jakaś pomyłka Ellie wygląda jak kartofel, w dodatku w 2 części gry historia nie jest fajna i wiadomo czego spodziewać się w tym serialu.

ChubakaCieLubi

Kartofel? Kaczuzelski? Może raczej Marta.

ocenił(a) serial na 10
gebert

Powinien być odgórny zakaz oceniania całego serialu przed wydaniem ostatniego odcinka bo potem takie pajace głosują na podstawie 1 odcinka, który im się nie spodobał.. Co trzeba mieć w głowie, żeby tak robić to ja nie wiem -_-

ocenił(a) serial na 6
Damian_Szczerkowski

Nie dałeś rady przeczytać dwóch zdań ze zrozumieniem (napisałem, że byłem fanem poprzedniego sezonu), nie umiesz sam napisać dwóch zdań nie obrażając i jeszcze piszesz o zakazie oceniania przed ostatnim odcinkiem, a sam zrobiłeś to samo. Z jednym się zgodzę - Co trzeba mieć w głowie, żeby tak robić to ja nie wiem

ocenił(a) serial na 10
gebert

Nie proszę Pana, to Pan nie potrafi przeczytać ze zrozumieniem.. Co z tego, że byles fanem poprzedniego sezonu skoro sam dajesz dowód na to, że coś z Tobą nie tak oceniając cały serial, który ma mieć bodajże 6-7 odcinków, a oceniasz go w całości.. Będąc zniechecony zaledwie mały procentem całości.. Nie ja nie oceniałem żadnego serialu jak na razie.. Wystawiłem 10 właśnie 1 odcinkowi, który mi się bardzo podobał.. Serialowi nie wystawiłem jak na razie żadnej oceny bo jak już mówiłem ten się jeszcze nie zakończył i nie obiektywnym byłoby ocenianie go już teraz.. Nawet jeśli nie był idealny, a dla niektórych wręcz zły.. To kretyństwo po prostu i tyle..

ocenił(a) serial na 6
Damian_Szczerkowski

I znowu wyzwiska. Nie chce mi się marnować na ciebie czasu. Naucz się wyrażać swoje opinie nie obrażając innych i wtedy wróć. Dobrej nocy

Damian_Szczerkowski

Patrol w którym dowódca nie ma nic do gadania , dwie dziewczynki które robią co chcą , komisja która stwierdza że naruszono zasady i orzeka że nic się nie stało. Pytanie nasuwa się samo , jak ta osada przetrwała ? Demokracja raczej się nie sprawdzi przy takiej globalnej katastrofie gdzie wszędzie czai się śmierć

ocenił(a) serial na 7
g_Oral

W pierwszym sezonie trochę irytująca, ale i zabawna, urocza nastolatka. W pierwszym odcinku drugiego sezonu już tylko irytująca, rozkapryszona schyłkowa nastolatka. A w takim świecie przecież ludzie powinni dojrzewać wcześniej.

g_Oral

zgadza sie . Jej mongolska gęba i zachowanie odpychały mnie juz od 1 odcinka 1 sezonu ale 1 odcinek 2 sezonu to juz katastrofa totalna. Scenatrzysci zrobili z niej wulgarna dziewuche o skłonnosciach lesbijskich i umiejetnosciach Johna Rambo.

ocenił(a) serial na 7
mariusz_czarkowski

No już się trzeba pogodzić z tym castingiem, bo to w sumie najmniejszy problem tego serialu… ogólnie jest to mocno średnia produkcja, która hype zbudowała na pierwszym odcinku 1 sezonu i teraz będą robić tak samo. Według mnie szkoda czasu, bo do poziomu i fabuły z gier daleko. A co do ostatniego twojego zdania to w grach Ellie była taka sama… Ale chociaż model postaci był dobry.

ocenił(a) serial na 1
___ice___

Nie trzeba się godzić z tragicznym castingiem ja bojkotuję ten serial, gorzej się wybrać nie dało to do widzenia. Dramat aktorzy nie podobni do postaci które odgrywają.