PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645649}
7,5 1,7 tys. ocen
7,5 10 1 1674
Tasogare Otome x Amnesia
powrót do forum serialu Tasogare Otome x Amnesia

Druga seria ?

ocenił(a) serial na 10

Może ktoś wie czy będzie druga ? Jeszcze się pierwsza nie skończyła ale 13 odcinków to za mało :(

ocenił(a) serial na 8
Raiton

Nie mam pojęcia, ale jeśli lubisz anime w takich klimatach to polecam "Another".

ocenił(a) serial na 10
ArchAngelL_526

widziałem,

ocenił(a) serial na 8
Raiton

Hmm, a Higurashi bądź Umineko ?

ocenił(a) serial na 10
ArchAngelL_526

higurashi widziałem, uminako już pobieram ^^ ty

ocenił(a) serial na 8
Raiton

Umineko może zabardzo się nie trzyma klimatów Amnesii, ale jest jeszcze bardziej pokręcone od Higurashi. Nie przejmuj się niespujnością :)

ocenił(a) serial na 7
Raiton

Ba, za mało, chciałbym zobaczyć dalsze losy Yuuko i Teiichiego. Ale coś czuje, że nie będzie drugiego sezonu, szkoda, pierwszy był bardzo dobry a sam koniec epicki wręcz i rozklejający.

ocenił(a) serial na 9
Lihi

Według mnie dla dobra tej produkcji powinni zakończyć na tych 12 odcinkach (ciekawe co jest w tym trzynastym, który miał wyjść niedawno). I tak na dobrą sprawę powinni sobie darować tę ostatnią scenę (po kiego grzyba ona była???) - wartości dzieła wyszłoby to na dobre... a i ja być może dałabym lepszą ocenę...

ocenił(a) serial na 9
Eve Dallas

13 to ovka z historią dzięjącą się w okolicy 4-5 odcinka.

ocenił(a) serial na 9
Dealric

teraz już od dawna wiem, co w nim było, lecz zdania o ostatnim odcinku nie zmienię:-)

Raiton

a po co 2gi sezon? Co niby miałoby w nim być? Kluchy-nierozłączki? Bez sensu... 2gi sezon tylko zniszczyłby 1szy-genialny. Sprawa zakończona, zagadka rozwiązana.

ocenił(a) serial na 9
martynique_90

moze jakos rozwiazaliby problem zwiazku nie strzejacego sie ducha, przywiazanego do miejsca (szkola) z czlowiekiem, ktory niedlugo dorosnie i nie bedzie ial zbytnich praw do przesiadywania na terenie szkoly.. :(

piotrusik

no to 1szy sezon romans, drugi dramat? nie wiem czy w Jap by się to sprzedało. Wydaje mi się, że to kolejny romans, sf. Chociaż w sumie... dramat wg mnie byłby ciekawszy.

ocenił(a) serial na 8
piotrusik

Zawsze można zawczasu uśmiercić kochasia...

ocenił(a) serial na 7
acidity

Mogli to zrobić w 13 epku, ale tego nie zrobili. Szkoda.

ocenił(a) serial na 9
Raiton

Wykorzystano cały materiał z mangi (zakończonej swoją drogą), więc nie masz co na to liczyć.

Za to jeśli jesteś ciekawy to polecałbym przeczytać mangę w której jest kilka dodatkowych arców, a do tego całe zakończenie jest inaczej rozwiązane.

ocenił(a) serial na 8
Dealric

Takie pytanie, czy w mandze też jest takie zakończenie? (Nie chodzi o szczegóły, tylko o to, że jednak Yuuko wraca)

ocenił(a) serial na 9
rascal0pl

Nie do końca. W mandze zakończenie jest dwuznaczne (jedną z opcji jest powrót yuuko). Ogółem pod względem fabularnym zakończenie mangi prezentuje się lepiej, choć wersja z anime bardziej gra na emocjach (choć może to dlatego, że czytając mangę w mniejszym czy większym stopniu znałem zakończenie?).

Poza tym wyszły dwa chaptery już po zakończeniu serii, tyle że jeden nie jest przetłumaczony i nie specjalnie wiadomo czy jest to jakaś dodatkowa historia z wcześniej, czy rozwinięcie zakończenia (kończące całą dwuznaczność).