czy ten serial będzie kiedyś wyemitowany w TVP ? Chciałabym go zobaczyć bo tam będzie grać Joanna Moro.
Pixi, czy znasz może jakieś strony, gdzie można oglądać rosyjskojęzyczne filmy i seriale online?Najlepiej z angielskimi napisami, ale niekonieczne, rosyjski tez mniej więcej ogarniam. Strasznie mi zależy, aby obejrzeć "Talianke", chętnie zapoznałabym się również z innymi rosyjskimi produkcjami historycznymi (przedstawiającymi zwłaszcza Rosje carską, ale też bolszewicką i stalinowską, i czasy najnowsze). Szukam też ichniejszych "Trudnych spraw", "Pamiętników z wakacji", to dopiero może być beka :).
Gdy wpiszesz nazwę serialu cyrylicą to w google wyskoczy Ci masa różnych ;) Wypróbowałam. Rosyjski internet jest tegoż pełen.
Тальянка
Polecam film "Admirał". Jest z polskimi.
Takiej twórczości telewizyjnej to jeszcze od nich nie oglądałam i chyba nie chcę :P
rosyjski serial jaki mogę polecić to "Moskiewska Saga" emitowany kilka lat temu z TVP, losy inteligenckiej rodziny w sterroryzowanym stalinizmem Kraju Rad.Oczywiście film nie służy nauce historii, nie mniej daje pewien obraz życia a raczej walki o przeżycie w czerwonym matrixie który niestety miał miejsce ze swym apogeum podczas tzw Wielkiego Terroru lat 1937-39. Zainteresowanym zaś historią Rosji mogę polecić rzetelne 3- tomowe opracowanie autorstwa Richarda Pipes'a - "Rosja carów" "Rewolucja rosyjska" i "Rosja Bolszewików" oraz spojrzenie na życie bolszewickich elit ze Stalinem na czele - "Stalin,dwór czerwonego cara" autorstwa Simona Sebaga Montefiore.W temacie pozostaje też legendarny film Michałkowa "Spaleni słońcem" Pozdrowienia
http://rozrywka.dziennik.pl/seriale/artykuly/481774,serial-talianka-z-joanna-mor o-na-antenie-wiosna-tvp1.html