PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=614988}

Tajemny krąg

The Secret Circle
2011 - 2012
7,0 20 tys. ocen
7,0 10 1 20262
Tajemny krąg
powrót do forum serialu Tajemny krąg

serial a książka

użytkownik usunięty

zaczęłam niedawno to oglądać, trochę to jest nudne, a czytałam książkę. jestem zawiedziona, że ominęli scenę pierwszego spotkania Adama i Casse... to było dość dobre. w ogóle pozmieniali wszystko i nic mi się nie podoba, ci tajemniczy rodzice też nie są za bardzo ciekawi. a postacie ? hm, też dają wiele to życzenia. Casse jest średfnoi dopasowana według mnie, przyznam, że trochę inaczej sobie ją wyobrażałam, Adam ? hm jest ładny, ale jak czytałam książkę miałam przed oczami innego faceta ; )) Fayue również inaczej sb wyobrażałam, a danie tejh byłej syrenki do roli wrednej suki ; ) to niebył najlepszy pomysł, ponieważ mi i tak kojarzy się z h2o. Diana, jest ładna, ale w książę opisywana była jako piękna najpięknisza, ładniesza niż Boginie. o pięknych oczach i wgl... ;] a grająca ją (...) może i jest ładns, ale nie pauje do tej roli, a reszta też mi nie pasuje. braukuje niektórych osób mi z 12 zostalo 6...
eh.
to tyle.
dzięki.,

ocenił(a) serial na 9

kurde muszę przeczytać TVD książki xD

użytkownik usunięty
malwibak

hah czyli jakie > ?

ocenił(a) serial na 9

aaaa....właśnie obejrzałam GG !!!!!!!!!!!!!!!! jestem w rozsypce :D

użytkownik usunięty
malwibak

plotkarę ?:D:D:D

ocenił(a) serial na 9

tak! :D

użytkownik usunięty
malwibak

haha nie ma to jak gadać o GG na forum o SC : )) ale kit, kocham GG. podobał coi się ten ost odc sezonu ?: DD:** mi tak !! Chuck i Blair nareszcie ; )

ocenił(a) serial na 9

dokładnie!!! ale żałuję, że nie złapał jej za rękę w ostatniej scenie... <3 i głupi D. będzie się mścił... :/

użytkownik usunięty
malwibak

e mam nadzije, ze nic mu nie odwali, w końcu tyle razem przezyli, wgl zauważyłaś, że każdy seaon kończył się na temat C i B; ) oni są najlepsi. ; ) Blair sb da radę z nim ; ****

ocenił(a) serial na 9

ooo tak, racja :D to musi tak być :D
a D. może być z S. w sumie to trochę jej żal - tak jej odbija :/

użytkownik usunięty
malwibak

a ja nigdy nie przepadałam za S. ale B, mysli tylko o sb. zabrała S D. choć wiedziałą że S go kocha cały czas, a sama poszła tylko do D. żeby zapomniec o Ch. ; ) ale BC to naj para. A D. powinnien zostać wgl usuniety, jak ja nie lubię tej postaci.... gr! działa mi na nerwy xd

ocenił(a) serial na 9

lubiłam go w początkowych sezonach, od momentu kiedy zaczął kombinować i zakochał się w B. stał się okropny. Mógłby być z V., są siebie warci :D

użytkownik usunięty
malwibak

dokładnie, ja też go lubiłam, bo bł taki inny od ich o wgl. ale jak napisał tę książkę i stał się "sławny" to zoerbiło się nudne, i zazdrosny strasznie o C.

ocenił(a) serial na 9

zaspamowałyśmy wątek :D:D:D

użytkownik usunięty
malwibak

e tam, dlaczego ? :D walić to xd;d;d my tu rozmawiamy o poważnych sprawach , bejbe ;)

ocenił(a) serial na 9

w sumie racja! :D

użytkownik usunięty
malwibak

haha, dawaj jakiś temat o GG

ocenił(a) serial na 9

kurcze nie umiem się teraz na GG skupić, obejrzałam 10 odc. The Nine Lives of Cloe King i nie wiem jak mogli zdjąć ten serial :/

ocenił(a) serial na 10
malwibak

Chce ktoś pogadać o Tajemnym Kręgu > Wbijać na gg :)
41960233
:) KUBa :)

użytkownik usunięty
shaks1995

zaglosujcie w tej sondzie na III A !!! :D:D http://zsrudna.info/szkola/index.php?option=com_poll&id=17:ktory-film-uwaasz-za- lepszy

użytkownik usunięty
malwibak

a wgl fajny ten serial 9cloe ? :D:D

użytkownik usunięty

TAKA MAŁA PROŚBA, ZAGŁOSUJCIE W TEJ SONDZIE NA III A http://zsrudna.info/szkola/index.php?option=com_poll&id=17:ktory-film-uwaasz-za- lepszy

ocenił(a) serial na 9

bardzo fajny :) zupełnie coś innego!

użytkownik usunięty
malwibak

ale jakoś mnie nie interesuje ; D

ocenił(a) serial na 9

no wiesz i tak tylko 10 odc, po co się wkręcać w coś, co się nie kończy nawet xD

użytkownik usunięty
malwibak

no i masz rację, jeśi mowisz ze przerwali to nie chce tracić na to czasu ; )) obecnie oglądam od początku gotowe na wszystko, szkoida ze juz skoinczyli ; D

ocenił(a) serial na 9

a to ja tego nie oglądam xD

użytkownik usunięty
malwibak

ale na prawdę bardzo fajne i polecam, to jest takie jakby wersja plotkary dla hm..dorosłych ; ) zabawne ; )))

a,krolewno,gdybys sprobowala czytac,co piszesz,przed wyslaniem??????????

użytkownik usunięty
sandra_crashdown

W ogóle książka ma lepszą historię. W sumie nie dziwie się, że zdjęli ten serial z anteny bo zrobił się na prawdę nudny. Gdyby szli takim torem jak w książce myślę, że serial miałby większy potencjał i fanów. Książkę przeczytałam bo zakończeniu serialu i praktycznie to zupełnie inna historia.

ocenił(a) serial na 7

Mi książka się nie podobała jest tak samo nudna jak pamiętniki. Pierwsza część kurde coś zaczyna się dziać dopiero pod sam koniec. Osobiście nie polecam książki serial jest o niebo lepszy. co do postaci Adama lobię tego aktora szczególnie w kronikach , ale ten książkowy cóż wyobrażałam go sobie jako takiego wiecie prawdziwego faceta, zawadiakę.

użytkownik usunięty
effi_2

mam takie same uczucia książka tak samo "mdła" jak pw ;D

użytkownik usunięty
effi_2

co do adama masz racje ! :D i do ksiazek tezm sa nuuuuuuuuuudne :P

ocenił(a) serial na 10

zaczęłam czytać książkę jestem już w połowie na razie jest bardzo fajna dobrze się ja czyta. Jednak na prawdę bardzo różni się od serialu. Wgl w książce Faye jest strasznie okrutna nie miła o wiele bardziej niż w serialu. I moim zdaniem z cassi zrobili taka biedną dziewczynkę zagubiona na szczęście w serialu tego aż tak nie widac.

użytkownik usunięty
Aselka

tak, racja. ale adam wksiązce jest seksownijezy i bardzxiej tajemniczy i przemyślany, a w serialu nie za bardzo.

ocenił(a) serial na 7

ja skonczylam wszystkie czesci w niecaly tydzien.... mi sie dobrze czytalo i moim zdaniem ksiazka jest o wiele bardziej przemylana... wiadomo ze w ksiazce nie moze sie dzieac tyle co w filmie/serialu bo musiala by miec kilkaset stron.... aczkolwiek bardziej lubialam ksiazkowe postacie.... nawet Faye byla ok... koniec koncow nawet w ksiazce ona przeszla pewna przemiane... tak czy inaczej ksiazka jest fajna ale doslownie az mnie sciskalo jak zaczelam czytac kolejna ksiazke z kolei ktora zostala napisana przed saga "Zmierzch" i widzialam jak bardzo one sa do siebie podobne.... Niejednokrotnie czuje jakby S. Meyer sciagnela pomysly od innych, poczym posklecala wszystko i odiosla sukces.... nie powiem bo przyjemnie mi sie czytalo "Zmierzchy" ale czuje jak by ta ksiazka nie byla tylko i wylacznie jej od samego poczatku.... Wiem ze moze to tylko przypadek ale jakie sa szanse....

użytkownik usunięty
sisi421

ja czytalam tylko pierwszą część. TK.

ocenił(a) serial na 10
sisi421

Ja własnie koncze czytac cz.1 i zastanawiam sie nad kupnem kolejnej czesci ale nie wiem czy warto czy druga czesc jest lepsza? jest wiecej watków miłosnych? co tak ogólnie dzieje sie w 2 czesci? :)

użytkownik usunięty
Aselka

no ja wlanie tez nie wiem, ale wydaje mi sie ze zakupienie kolejnej czesci to strata pieniedzy

ocenił(a) serial na 7
Aselka

Na czym kończy sie Polska wersja pierwszej części tej książki??
Nie wiem jak wy ale ja zwykle jak coś zacznę to już poprostu muszę skończyć... Jeżeli nie chcecie kupować książki ( co w zupełności rozumiem) zawsze można wypożyczyć.... :o)

ocenił(a) serial na 10
sisi421

został mi ostatni rozdział do przeczytania jak skończę dam znać :-)

użytkownik usunięty
sisi421

ja nie mam tego w bibliotee a ksiazka pierwsza czesckonczy sie na tym jak cassie kapnela sie ze jej przyjaciek z krego giną w ten sam sposob jak czarwinice kiedyś, i ona jak sie kapnela to uwza ze zaraz zemdlejhe ;d skonczyko sie na balu tym ; ]

ocenił(a) serial na 7

Czyli czytaliscie juz jak Cassie znalazla ten swoj kamien. Pozniej jak sie wszyscy spotkali i poszli szukac zrodla tej czarnej energi i znalezli ja w miejscu gdzie stal dom nr 13 i jak postanowili ze w dniu balu (na ktory Cassie poszla z Nickiem) pojda do tego domu i odprawia ceremonie??? czy moze jeszcze do teego nie doszlyscie.... badz co badz pozniej robi sie ciekawiej.... nie wiem czy jest wiecej "uczuc" przedstawionych zalezy ja na to patrze ale ogolnie mi sie podobalo.... duzo sie wyjasnia zwlaszcza w "zwiazku" Adama z Cassie....

ocenił(a) serial na 10
sisi421

a co sie dzieje tak wiecej w zwiazku Adama i Cassie jak reaguje na ich zwiazek Diana??

użytkownik usunięty
Aselka

no właśnie, wgl jak to jest
D. jest z A czy C ? :D

ocenił(a) serial na 10

podobno cassie na końcu jest z adamem ale jak to się toczy wszystko to nie wiem :(

użytkownik usunięty
Aselka

eeee takie to zagmatwane ; )

ocenił(a) serial na 10

trzeba po prostu przeczytać kolejna cześć to się dowiemy :) a ty czytasz 1?

użytkownik usunięty
Aselka

juz daaaawno przeczytalam

ocenił(a) serial na 10

no to wkońcu jak to się kończy w książce?
bo co do serialu to niestety anulowali a ciekawe jak by zakończyli :)

ocenił(a) serial na 7
Aselka

Ja bym wam z przyjemnością napisała zakończenie ale czy chcecie żebym wam zdradziła ta (moim zdaniem) ciekawsza cześć książki.... Powiem tylko tyle kończy sie po części happy end' em....