PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=550100}

Szkoła przetrwania

Man vs. Wild
2006 - 2011
7,6 20 tys. ocen
7,6 10 1 20096
7,3 3 krytyków
Szkoła przetrwania
powrót do forum serialu Szkoła przetrwania

Po zaprezentowaniu widzom technik przetrwania w najróżniejszych zakątkach świata, przyszedł czas na Polskę. W dwunastym odcinku szóstej serii zatytułowanym Urban Survivor, Bear pokazuje jak przetrwać w Gdyni.

ocenił(a) serial na 10
gad

Hmm.. Nie pokazali tam Polski z dobrej strony ;P Jakaś stara fabryka..
W dodatku powiedział, ze jest we wschodniej Europie, ale dobra ;P

ocenił(a) serial na 6
Sinta

No to się nie pomylił jak tak powiedział:)
Polsce bliżej do wschodu, kulturowo i mentalnie. Polak i Rosjanin to prawie to samo:) Szczególnie dla kogoś kto mieszka w USA

użytkownik usunięty
Tysma

według niektórych amerykanów Europa jest krajem

ocenił(a) serial na 6

A dla niektórych polaków Alaska to kraj, ale nie można wrzucać wszystkich do jednego wora, tylko dlatetgo ze jakiś gosciu na filmiku z youtube powiedział, że Europa to kraj.

Chodziło mi o to, że taki błąd jakoś nie powinien razić. Tym bardziej, że historycznie ten wschód za nami się ciągnie:) i tak zostanie.

ocenił(a) serial na 10
Tysma

patrząc na mapy, to Polska razem z Czechami i Słowacją należy do Europy Środkowej ;P

Sinta

Historycznie i mentalnie, to dla Niemców zawsze będziemy "tymi ze wschodu", a dla Rosjan "tymi z zachodu". Jesteśmy w środku Europy i tyle.

A co do odcinku, to cały czas powtarza, że chodzi o przeżycie w warunkach zniszczonych budynków, po wojnie czy katastrofie. Wszystko okay.

Morgoth_Edain

A nie zgodzie się ;) Bo dla Niemców jesteśmy mitteleuropa(czy jak to się cholera piszę), nawet mieli cały plan ekspansji na mitteleurope, co ja wiemy porzucili z paru kontrowersyjnych powodów w 1945 ;) Pozdrawiam

Sinta

i z Niemcami.

użytkownik usunięty

niektorzy amerykanie nie potrafia nawet wskazac USA na mapie swiata http://www.youtube.com/watch?v=WALIARHHLII

ocenił(a) serial na 10
Tysma

Może i Bear mieszka w USA ale jest rodowitym Brytyjczykiem:)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 9
Tysma

no tak, dla głupich amerykanów polska i rosja to jedno, ale on jest anglikiem z tego co pamiętam ...

ocenił(a) serial na 6
Sinta

Wcale im się nie dziwie, zę się nie przyłożyli.

ocenił(a) serial na 8
Sinta

http://pl.wikipedia.org/wiki/Europa_Wschodnia

Polska zalicza się do Europy Wschodniej, jak i Środkowej. I nie jakaś stara fabryka, tylko Stocznia Gdynia S.A.
Btw. Dzisiaj znowu był ten odcinek na polskim Discovery Channel :)

gad

Dzisiaj o 21:30 Discovery Channel Bear Grylls zawita do Polski!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tytuł odcinka ''Betonowa Dżungla''

ocenił(a) serial na 10
scully1981

Oglądałam ok 2 miesiące temu na YT po angielsku
ja wiem, czy takie fajne to było?

Sinta

Mnie sie ten odcinek nie podobał

ocenił(a) serial na 9
scully1981

Bear grylls dobrze powidział, bo Polska jest w Europie Wschodniej...

YinYangg

Jak może być w Europie Wschodniej, skoro środek Europy znajduje się na wschód od Polski? (Na Litwie konkretnie).

ocenił(a) serial na 6
scully1981

Średni odcinek.

gad

Mógł pojechać na derby trójmiasta do Gdyni, tam dopiero by spotkał dzikie zwierzęta. Sahara czy Amazonia to wakacje przy tym.

gad

I co daliście się nabrać na ten odcinek? Czy może zauważyliście jak ściemnia?

Mavelius

Wytłumaczcie mi po jaką cholerę on tam był w tej stoczni gdyńskiej i mieszkał w jakimś rozwalonym fiacie 125p karetkowym? Przecież wystarczyłoby żeby WYSZEDŁ z terenu tej fabryki i ruszyłby do cywilizacji, do miasta. A on kombinował, jakimiś kanałami ściekowymi przeciskał się i ostatecznie też wyszedł w centrum miasta.
Może taki odcinek działa na Amerykanów, ale nie na mnie.

Axel

chodzi o to ze Bear Grylls pokazuje nam jak sobie radzić w sytuacjach gdyby np nie było tej cywilizacji, a jedyne wyjscie to przenocować w starym aucie i wydostać się na powierzchnie kanałami...itd

Axel

Axel - nie zajarzyłeś po prostu o co idzie.

ocenił(a) serial na 10
gad

Ja bardzo ubolewam że jednak nie powstał odcinek w Polskim buszu;)

użytkownik usunięty
ninja_4

bo pewnie by nie przetrwał :D

ocenił(a) serial na 9

jak zawsze na temat, będziecie rozkminiać położenie geograficzne Polski :D

odcinek ogólnie b. dobry, tylko kilka luk znalazłem- czy w tych budynkach nie było schodów? kolejne- z kanału wyszedł gdzieś w centrum sopotu- troche długo musiałby iść tymi kanałami ;]

Guslarenko

Odnośnie tego kanału - Trochę naiwne i ktoś może się tym sugerować. Nie wchodzi się do kanałów, ani starych szybów z ogniem. To taka uwaga ode mnie :)

Keodred

To samo się tyczy nieznanych jaskiń (odcinek: Rumunia), z improwizowaną pochodnią do nieznanej jaskini o nieznanej długości, korytarzach i wyjściach też bym nie radził włazić:)

ocenił(a) serial na 9
gad

Jak był w Polsce to mógł pokazać jak przetrwać w urzędach albo jak podróżować PKP.

ocenił(a) serial na 10
helsinger

He he, albo w szpitalach... Całe szczęście, że jest coś takiego, jak Medicover.