PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=162302}

SpongeBob Kanciastoporty

SpongeBob SquarePants
1999 -
7,2 21 tys. ocen
7,2 10 1 20532
8,0 2 krytyków
SpongeBob Kanciastoporty
powrót do forum serialu SpongeBob Kanciastoporty

Błędy

ocenił(a) serial na 7

Jakie zauważyliście błędy w tym serialu?

Np. W odcinku " Karta " sprzedawca mówi że na świecie jest 5 platynowych kart, po czym pokazuje
SpongeBobowi jedną z nich. SpongeBob wykupuje wszystkie talie oprócz jednej. Kartę zdobywa
Patryk, który kupuje ostatnią talię. Po tym jak karta zostaje zniszczona, Patryk pokazuje mu 4
pozostałe, mówiąc że kiedyś kupił talię i były tylko te. To daje nam 6 kart!

ocenił(a) serial na 10
Megafil666

Ja zauważyłam że w odcinku w którym SpongeBob i pan Krab oczyszczali pułapkę tłuszczową, SpongeBob dobrze kierował autem którym wywieźli tłuszcz a wszyscy wiemy że nie skończył szkoły jazdy oraz wiemy jak zazwyczaj kieruje.

ocenił(a) serial na 7
K_a_m_i_l_a

W sumie to największym błędem w serialu jest to, że czasem palą tam ogień, mimo że są pod wodą...

Megafil666

Ale w odcinku "Złodzieje" wzięli to pod uwagę.
Napiszę:
SpongeBob i Patryk rozpalają ogień. Ogień sie fajczy, a tymczasem Pat mówi gąbce:
P: Spongebob...
S: Tak?
P: Skoro jesteśmy pod wodą, to jak to możliwe że ogień się pali?
I ogień gaśnie.

ocenił(a) serial na 10
Megafil666

tak naprawdę, to od 3 sezonu cała kreskówka to jakiś błąd...

Megafil666

Tak z innej beczki ;p Słyszeliście teorie spiskową o tej bajce ? ;)

ocenił(a) serial na 8
qwerty888

nie. a jest jakaś ?

estta

To jest tylko teoria spiskowa nic więcej. Link,, https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CCwQ FjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.joemonster.org%2Fart%2F23330&ei=ULS8UfzEOYqptAbYtYFA&u sg=AFQjCNEDxTbT02zXYzhWyp5BZZjkcg7-0g&sig2=aMuMjYcotS4tObb26iC17A&bvm=bv.4788377 8,d.Yms

estta

Sory coś link nie działa, ale w google wpisz sobie: "spandzbob teoria spiskowa" i wejdź w pierwszą strone.

ocenił(a) serial na 8
qwerty888

ok. zaraz sprawdzę :)

użytkownik usunięty
Megafil666

Ja znalazłem bład w odcinku "W pułapce czasu". Spongebob wrzuca do kapsuły różne przedmioty n.p talerz z zwizerunkiem, który się tłucze, jednak gdy Sponge, Patryk i Skalmar są uwięzieni w kapsule widać w niektórych ujęciach ten sam talerz, tyle że jest on cały i nie potłuczony.

ocenił(a) serial na 7

W odcinku "Kubeł Pomyj Ekstra" Patryk podaje szefowi wypowiedzenie, ma z tyłu wypaloną dziurę. Gdy Hokeiści biegną do Tłustego Kraba, Patryk nie ma dziury. W następnym ujęciu znowu ją widać.

ocenił(a) serial na 8
Megafil666

Dla mnie Spongebob jest jednym wielkim błędem :)

Megafil666

Oj dużo tam błędów mam ich trochę.
1. Karen. W odcinku co mieli rocznice z Planktonem zaczęła płakać ze wzruszenia. Jest to niemożliwe, chociaż sama przyznała że to niemożliwe. Chodzi o to, że się spaliła. Jeśli spaliła się od paru łezek, to jak to możliwe że "żyje" pod wodą?

2. Również Karen. W odcinku "Jaskinia Pomyj" gdy Plankton jest w tym cuśku co kopie w ziemi jest podłączona do ściany. Po upadku do jaskini jest już w swojej przenośnej wersji z rękami itd.

3. Może nie wpadka ale ciekawostka. W pewnym odcinku Spongebob smaży Kraboburgery i mówi "świeże mięso z kraba" czy jakoś tak. Pan Krab często je Kraboburgery. Czyli jest kanibalem???

4. Są pod wodą. Wiem, to tylko bajka, ale jak mam dać błędy to pisze.
a. Patryk topił się w błotnistej lagunie będąc pod wodą.
b. Sama plaża pod wodą to jakiś błąd, tak samo to że pod wodą serfują.
c. Co to za problem "latać" pod wodą. Przecież zwykłe pływanie w górę to w ich świecie latanie.

5. W odcinku "Drzazga" czemu Spongebob nie urwał sobie ręki z tą drzazgą. Przecież by mu odrosła.

6. W porównaniu do wielkości pana Kraba Perła jest strasznie mała jak na wieloryba

Tych wpadek jest o wiele... wiele więcej. Jest jakaś praktycznie w każdym odcinku.

ocenił(a) serial na 7
Seba1279

1. W odcinku "Skalmar w gościach" trwa rozmowa Sponga ze Skalmarem:

jakoś tak....

Spongebob: Już nie pamiętam kiedy ostatnio mnie odwiedziłeś.

Skalmar: Może dla tego, że nigdy u ciebie nie byłem.

To nie prawda! Skalmar wcześniej był w domu Spongeboba. W odcinku "Przyjacielska partyjka", jak Spongebob i Patryk grali w minigolfa. W odcinku w którym był huragan i Skalmar musiał spać u Spongeboba razem z nim i Patrykiem. W pewnym odcinku w domu Spongeboba odbywała się impreza z okazji jego 100% frekwencji w pracy i Skalmar też na nią przyszedł.

W odcinku " Jak kraboburger pożarł Bikini Dolne", gdy Krab odwiedził Sandy, odmówił założenia hełmu z wodą, bo powiedział, że umie oddychać powietrzem atmosferycznym. Ale w odcinki "Zobowiązania", tym w którym Spongebob musiał jednocześnie pomóc Sandy, Patrykowi i Krabowi, Krab wszedł do domu Sandy i miał na głowie hełm z wodą.

ocenił(a) serial na 7
Seba1279

W odcinku "Skalmar słodko-kwaśny" (nie pamiętam tytułu), tym w którym uczepił się go Plankton. Skalmar powiedział Planktonowi, że nie zna przepisu na kraboburgera, bo pracuje przy kasie. Ale w kilku odcinkach widać, jak Skalmar przyrządza kraboburgery, więc jeśli potrafi je zrobić to musi znać cały przepis w tym ten sekretny, tajny składnik.