PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624034}

Spartakus: Zemsta

Spartacus: Vengeance
2012
7,8 40 tys. ocen
7,8 10 1 40122
6,9 8 krytyków
Spartakus: Zemsta
powrót do forum serialu Spartakus: Zemsta
ocenił(a) serial na 9
danro8

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,..
................................................................................ ................................................................................ .....................

ocenił(a) serial na 8
danro8

No to teraz błysnąłeś, jakbyśmy nie wiedzieli, że aktorstwo to zawód kompletny, a w 3 sezonie jest dużo pierwszoplanowych aktorów.

ocenił(a) serial na 10
danro8

spadaj:P

danro8

Pomyliłeś seriale mistrzu, no chyba że masz dostęp do 3 sezonu serialu, pomimo że 2 się jeszcze nie skończył.

Pan__Cogito

Wg chronologi wydarzeń przedstawionych w serialu jest to 3 sezon pierwszy to Spartakus Bogowie Areny (tyle że nie o Spartakusie tytułowym a poprzedzającym wydarzenia gdy pojawił sie Spartakus )następnie Spartakus Krew i piach a obecnie Spartakus Zemsta...

Kobra301

Następny któremu trzeba tłumaczyć znaczenie słowa PREQUEL, polecam słownik. A jak mi nie wierzysz, że to drugi to polecam obejrzeć zapowiedzi telewizyjne, albo sprawdzić chociażby "filmwebowe" oznaczenie, sprawdzić jak są oznaczane napisy. Bądźmy precyzyjni, mówiąc o "Krwi i Piachu" mówisz "drugi sezon"?

ocenił(a) serial na 6
Pan__Cogito

Nie mądruj się jak mają rację. To jest sezon 3ci.

shamar

Aha, czyli rację masz Ty, a nie twórcy tego serialu? Skoro mi nie wierzysz to wejdź na stronę Starz - twórców serialu i sobie sprawdź, który. Podpowiem, że nie trzeci http://www.starz.com/originals/spartacus/about#Season2

shamar

Znow wiesz lepiej ;) ZALOSNE

ocenił(a) serial na 8
Kobra301

Nie spoileruj mu, pewnie sam chciałby się dowiedzieć, że to już 3 sezon!!

tomciog18

Tak się zastanawiam czy to ironia, czy jesteś równie inteligentny jak kolega. ;D

ocenił(a) serial na 8
Pan__Cogito

Ironia

tomciog18

O Spartakusie owszem jest to 2 sezon ale wydarzenie ,bohaterowie występujący tam mają wpływ na obecny sezon wystarczy dokłanie oglądać serial...

Kobra301

Zreszta gadka nie na temat więc ujmując równiez uważam że ten sezon wypada dużo gorzej od poprzedników

ocenił(a) serial na 7
danro8

ja się póki co zgadzam. Fabuła w ogóle nie posuwa siędo przodu. Porywają Illythię, tylko po to, by zaraz ją uwolnić. Walczą z Glaberem na ulicy, tylko po to, by nikt istotny w tej walce nie zginął, nawet pier.dolony Ashur. Tylko jakiś nieważny dziadek umiera.

Jak na razie w tym sezonie wbrew pozorom nic się nie wydarzyło. Ot, banda dzikusów siedzi sobie pod wezuwiuszem, piją, rżną się i tłuką po mordach.

Fabuły brak. Do Blood and Sand nie ma nawet startu.

ocenił(a) serial na 8
keeveek

W poprzednich też mało głównych ginęło. Nie mogą ciągle kogoś zabijać i dawać nowego. Już zginął właśnie dziadek, ojciec illithii, w tym samym napadzie kilku ważnych rzymian, rhaskos, marcus. A w poprzednich? Barca,Varro, Gnaeus, Duro, Batiatus (część w ostatnich odcinkach). A Crixus,Spartacus ile mieli okazji do śmierci też :). No i to ginęli bo byli nie historyczni, a ile teraz mamy nie historycznych do śmierci w kolejce? Tylko Ashur i jego banda + Agron, Lugo, bo z innych żołnierzy Glabera, to nikt nie ważny, tylko ten Marcus był :). I ten został co oberwał od Ashura.

ocenił(a) serial na 7
tomciog18

by chociaż odcięli palec Glaberowi, to by można powiedzieć, że fabuła się posunęła do przodu...

ocenił(a) serial na 4
keeveek

przecież dostał strzałą :] i seppia rozbiła mu dzban wina na głowie także bez przesadyzmu :]
Pozdro

ocenił(a) serial na 7
grzesiekmistrz

dostał strzałą a w następnym odcinku żadnych oznak tego faktu.

ocenił(a) serial na 8
keeveek

A co 3 odcinki mają mu wyciągać strzałę? Wali się połówkę wódki, zszywa i walczy dalej :). W bark, przez zbroję no bez przesady, chyba nie myślałeś, że nie będzie mógł władać ręką do końca życia :).

ocenił(a) serial na 7
tomciog18

dlatego tak jak pisałem - ten postrzał nie ma żadnego wpływu na fabułę. absolutnie żadnego. To ty mnie próbowałeś przekonać, że fakt, ze dostał strzałą jest ważny.

ocenił(a) serial na 8
keeveek

Nie ja tylko "grzesiekmistrz " ja próbowałem przekonać, że w krewi i piach i bogach areny nie ginęło wcale więcej ludzi (twój wyznacznik super fabuły chyba, pod względem śmierci głównych bohaterów chyba już zawsze wygra Gra o Tron do końca świata :P).

ocenił(a) serial na 7
tomciog18

a, sorki, nie odróżniam ludzi bez avatarów :P

ocenił(a) serial na 10
danro8

Ludzie oglądnijcie chociaż pół sezonu i dopiero komentujcie cały sezon. Jesteście po 2 odcinku a już marudzicie i zaśmiecacie forum. Albo chociaż narzekajcie sobie w jednym zbiorczym temacie. wrrr

ocenił(a) serial na 6
Aglonea

Ludzie są już po przedostatnim odcinku, geniuszko.

I mają rację. Sezon kiepski.

ocenił(a) serial na 10
danro8

kompletny zwód

ocenił(a) serial na 8
danro8

nie "kompletny" i nie " zawód" ale sezon gorszy od poprzednich. Niewiele się dzieje, no i walki na arenie były znacznie
ciekawsze niż ta bieganina po lasach. Dlatego najlepszy był odc 5

ocenił(a) serial na 7
mateusztt

mateusztt ma 100% racji. Serial ewoluuja w może nie złą stronę,ale nie bedzie już tak ciekawy jak pierwsze 2.

ocenił(a) serial na 10
Skrzatan

Z arenami to się już pożegnaliśmy na zawsze. Może jeszcze w którymś sezonie Spartacus wtargnie na arene by uwolnić niewolników (choć łatwiej logistycznie uwolnić ich z ludus). Wejscie na arene dla twórców to nie takie hop siup bo trzeba ja jednak zbudować i wygenerować komputerowo, więc pewnie będzie im szkoda kasy to robić dla 5 min scenki.
Rzeczywiście w tym sezonie mało się dzieje ale tłumaczyłbym to początkami buntu. Spartacus musi szukać ludzi, a najpierw szukać celu. Na razie chce pokonać Glabera, wiadomo zemsta. Tylko co dalej? Musi się zdecydować, czy walczy z Rzymem czy spada na mazury popływać.

No i oczywiście problemem jest kasa. Rzeby zbudowac ciekawą fabułe, trzeba zbudować wiele ciekawych planów a to kosztuje. Mieliśmy np 60 sekundową scene w porcie (wyzwolenie germanów). Port wyglądał fantastycznie jak na coś całkiem zrobionego na kompie. I wszystko fajnie ale pewnie na to poszło duża część budrzetu odcinka, jak by mieli robić takie wycieczki co chwila to serial by zbankrutował. Muszą sobie radzić jak mogą, np. Glaber mieszka w starym dom Batiatusa bo ta lokacja im została.

Btw. szkoda, że nie kręcą plenerów w prawdziwych plenerach (np. las, który jest w całości zbudowany przes scenografów) wtedy by ograniczyli koszty.

PS zna ktoś budżet Spartacusa wszystkich sezonów?

ocenił(a) serial na 6
bartusezg

"Wejscie na arene dla twórców to nie takie hop siup bo trzeba ja jednak zbudować i wygenerować komputerowo, więc pewnie będzie im szkoda kasy to robić dla 5 min scenki. "

Chyba nie zauważyłeś, że to co druga scena jest na blueboxie i nawet tłum jest często identyczny.

shamar

Jezu, jakie z was cioły! Z jednej strony narzekacie, że tu i tam roi się od trollów a z drugiej po prostu nie możecie bez nich żyć! Jesteście ich mięchem, obficie podlewaną glebą na których rośnie ich głupota. Żeby choć jeden jedyny raz dożyć sytuacji w której jakiś je...aby troll napisze tak jak powyżej i wpisów zero! Ktoś z was zna taki przypadek? Jesteście tacy sami jak on bez wyjątku.

ocenił(a) serial na 6
Nick_filmweb

Ja się akurat odniosłem do wpisów w temacie. A nie do posta bazowego.

ocenił(a) serial na 8
shamar

@shamar,
"Nie mądruj się jak mają rację. To jest sezon 3ci."
To nie sezon 3 a 2.
"Chyba nie zauważyłeś, że to co druga scena jest na blueboxie i nawet tłum jest często identyczny."
Chyba nie zauwazyles, jest to greenbox a nie bluebox.
"Ja się akurat odniosłem do wpisów w temacie. A nie do posta bazowego."
Tu chyba chodzi o to, ze ty jestes trollem - a nie kims kto odpisuje na jego posty.
"Sezon kiepski."
Niestety jak widac, sam jestes kiepski ;/

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 8
shamar

Specjalnie "pseudo"ripostowalem, aby zobaczyc twoja odpowiedz. I nie mylilem sie nic a nic - JESTES TROLLEM. Chetnie bym odpowiedzial na twoje jak trafne argumenty... no ale nie karmie trolli, przepraszam - moze ktos inny to zrobi. Ja z toba rozmowe zakonczylem mlody przyjacielu

By the way, ktos wspominal, ze po premierze 2 seoznu w Polsce, bedzie mialo miejsce naplyw trolli na forum - nie mylil sie :)

Pozdrawiam.

shamar

Teraz jest sezon 2
Bogowie Areny to Prequel czy jak to sie tam pisze. Nawet na stronie starz jest to napisane wyraźnie.
Więc nastepny to będzie sezon 3.
Pax dla wszystkich
Criiss

ocenił(a) serial na 6
Criiss

To jest sezon 3. A że nazywa się 2 to kogo to obchodzi?
To znaczy, że GoA to był sezon 0? A może to nie był sezon? Są 3 sezony a ten jest 3ci.
Zresztą jeśli to są sezony to czemu każdy ma oddzielną stronę?
Powinny być wszystkie 3 na jednej.

shamar

O jeny nie 0, tylko Prequel... poczytaj dokladnie na stronie starz

ocenił(a) serial na 6
Criiss

No ale co z tego, że to "prequel"? To jest ciągle nowy sezon. Powstał po sezonie 1 czyli jako 2gi. Ostatecznie można by to podciągnąc pod jakiś spin-off ale... skoro w 3 jest Ganikus to... nie można.

Są 3 sezony alternatywnie możesz powiedzieć, że 2 normalne i jeden mini (?) sezon. No ale jak już wcześniej było - w 3 jest Ganikus a bez obejrzenia GoA nie wiesz kto to.
Czyli wszsytkie 3 tworzą 1 nierzolączną całość w 3 sezonach.

Skonczyłem.

shamar

Równie dobrze mogli zacząć od sezonu z Garricusem i by był 1 sezonem ,prequel preqelem mówi się że to 2 sezon ale dlatego ze jest to 2 sezon o tytułowym Spartakusie.

ocenił(a) serial na 4
Kobra301

to ja ci zadam pytanie shamar trollu przepraszam wszystkich że go dokarmiam ale nie moge się powstrzymać a który to byłby sezon jakby teraz wypuścili kolejny prequel powiedzmy o historii Oenomausa ?

grzesiekmistrz

Ostatni raz tłumacze i podaje linka.....

http://www.starz.com/originals/spartacus/Videos/#

nastepnie kliknij sobie na EPISODE GUIDE....
Piszę że to sezon 3???? JAK wół pisze że drugi a pierwszy to był Prequel i wyraźnie pisze że nie nalezy tego traktować jako sezon tylko jako wprowadzenie......
Criiss

ocenił(a) serial na 8
shamar

I dlaczego karmicie trolla ? Przeciez wiadomo, ze jak odpiszecie na jego zaczepke to was wyzwie jak gimnazjalista i bedzie nakrecony jeszcze bardziej.

On jest madrzejszy od nas wszystkich, a nawet i tworcow serialu i niech tak bedzie. On wie swoje.

Tak wiec drogi Shamar, masz racje a wszyscy wokol ciebie sa ( pozwol, ze Ciebie zacytuje ) przyglupami, osobami z inteligencja deski klozetowej oraz cwiercmozgami. Nawet tworcy serialu Spartacus nazwali to sezonem DRUGIM, a nie TRZECIM sezonem, ale oni przeciez sa cwiercmozgami bez szkoly, prawda ?

Niech wszyscy teraz zgodnie napisza, ze ten kolega ma racje i niech on sobie stad w koncu pojdzie..

ocenił(a) serial na 8
kaishaku27

Zaluje bardzo, ze to forum nie posiada moderatora, bo taki kolega zostalby stad wyproszony ze skutkiem natychmiastowym. Idz sobie na forum, gdzie rozmowa jest prowadzona na twoim poziomie inteligencji oraz kultury. Jesli troche nabierzesz lat to dowiesz sie, ze mozna prowadzic z kims rozmowe, jednoczesnie nie wyzywajac go od najgorszych - nawet jak ten ktos ma inny poglad od twojego.

shamar

Po takich wypowiedziach twoje konto niedlugo przestanie istniec, wiec lepiej sie nie ciesz. Z przyjemnoscia wykopie kolejnego trolla.

shamar

Przyglup ? Znowu ?
Ludzie ten koles trolluje na kazdym forum. Nie marnujcie czasu na kogos takiego.