PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 223 tys. ocen
7,6 10 1 223309
6,2 23 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Ulubiona postać

ocenił(a) serial na 10

Jaka jest Wasza ulubiona postać, jak dla mnie (poza oczywiscie Michaelem ktory jest polączeniem sprytu Mcgyvera z dobroczynnoscią matki Teresy:))
T-Bag mimo fatalnej kartoteki wzbudzał moją sympatie

Baby_G

Sara

Baby_G

Mahone z 2giego sezonu. Grał co prawda postać negatywną (choć nie do końca, chciał po prostu odzyskać spokój i rodzinę a że musiał przy tym zabijać... trudno) ale podobało mi się, że nareszcie ktoś mógł dorównać inteligencji/sprytowi Michaela.

ocenił(a) serial na 9
Baby_G

Ja najbardziej lubiłam Mahona. Zawsze wzbudzał we mnie sympatie, chociaż początkowo był okrutny :P:P

Vianne_7

Ja najbardziej lubię Mohone'a. On od 2 sezonu jest tajemniczy i genialny. Idzie w łeb w łeb z Michaelem. A William Fichtner (Alex) zagrał poprostu idealnie. Świetne ataki szału i kamienna powaga. Świetny aktor, dlatego jego postac jest taka genialna! :D

kalobibka

W I sezonie: T-Bag i Sucre,
w II: Mahone i Sucre,
w III: Mahone, Sucre, Gretchen,
w IV: Sucre, Mahone
:)

ocenił(a) serial na 6
White_Rose05

Moje ulubione postacie to T-Bag, Mahone i Mike

ocenił(a) serial na 8
Baby_G

ja najbradziej lubie scofielda ,burrowsa i sare

ocenił(a) serial na 5
Baby_G

Charles "Haywire" Patoshik and John Abruzzi ^^

ocenił(a) serial na 9
MasterWoda

Sucre i ten pan z kotkiem co zginal podczas ucieczki;]
cooper czy jak mu tam co skarb ukryl;D

ocenił(a) serial na 9
josek

jak dla mnie genialna postacia byl agent Paul Kellerman :D a kiedy go juz "uśmiercili" no to najbardziej podobal mi sie Mahone, szczegolnie od momentu kiedy w 3 sezonie zaczal sobie radzic z brakiem tabletek :) tak samo jak jedna z moich ulubionych scen kiedy dorwal zabojce swojego syna :D
no i nie mozna zapomniec o Michaelu. wielu uwaza go za przereklamowanego, ze niby wszyscy go uwielbiaja to oni dla odmiany beda lubiec bardziej kogos innego... Nie Mike ma w sobie to cos. pomijajac jego swietna inteligencje ogolnie jako caloksztalt chlopa lubilem ;)
i ogolnie jesli chodzi o zakonczenie (nie liczac ostatniej sceny) to bardzo mi sie podobalo z wyjatkiem tego ze zal mi Dona Selfa. Moze tam zrobil w buca wszystkich ale nie zasluzyl na taki koniec.. :|

ocenił(a) serial na 10
Grandmother

Michael to Michael, o nim nie trzeba wspominac jego sie lubi i juz, taka jego rola:)

Baby_G

ech... postać michaela scofielda byla najbardziej irytująca, histeryczna i nieprawdziwa postacia w tym serialu. gosc zupelnie mnie nie przekonal, nie uwierzylem aktorowi nawet przez chwile. postac zupelnie wyssana z palca, nielogiczna, chaotyczna. mysle michael scofield i widze rozgoryczonego przedszkolaka z grozna mina, ktory wszystkim dookola mowi co robic:) co zabawniejsze przez 4 sezony jest podkreslany jego geniusz nie rozniacy sie w zasadzie niczym od sztuczek macgyvera - słaby pomysł.

innymi słowy.... nie zgadzam sie, ze michaela po prostu sie lubi. chyba, ze ktos lubi odhumanizowane, miałke i wyblakłe fast foody zamiast ciekawych charakterow.

moje typy to np. T-Bag, Abruzzi, Mahone, Bellick - tym aktorom uwierzyłem.

ocenił(a) serial na 10
Josie_Lam

hmmm... baaardzo dobrze zagrał robert knepeer (T-Bag) ... Ale najsympatyczniejszy był Sucre... A co do Selfa... to też mi go szkoda...

ocenił(a) serial na 10
Darkista

went;* <3. a tak poza tym to Sucre też. x3

pannawtrampkach

Alex Mahone!!!! i tylko On!!! :D :D :D ^^

falco48

Moje ulubione postacie to Sucre, Mahone i Mike

ocenił(a) serial na 8
adi2604

T-Bag, Abruzzi, Mahone, Sucre. Za to nie mogłam znieść Veroniki i tego nastolatka z tej siódemki uciekinierów (nie pamiętam nawet jak się nazywał).

Mariposs_a

Najlepszy był Mahone, szczególnie w 2 sezonie. I Michael w 1 gdy ciagle rozpracowywal to wiezienie:)...no czad:)...najgorszy dla mnie ? Lechero (gruby murzyn;d)

Baby_G

I sezon: Sucre, Michael, T-bag
II sezon: Mahone,Lincoln(wiem wiem... marny aktorzyna, ale w tej serii nie mogłam oczu od niego oderwać...:P)
III sezon: Susan, Sucre
IV sezon: --------

ocenił(a) serial na 10
sweetblondi_04Ruda

DLaczego uwazasz ze Dominic Purcell to slaby aktorzyna? Apropo tematu:

Mahone,Scolfield,T-Bag,Kellerman,Abruzzi,Linc

pietkun2

No przecież nie można go porównać z taką sławą jak Johnny Deppa czy tez Al Pacino... A poza tym nie potrafi dobrze grać w większości scen ma taką samą minę.... ale trzeba mu przyznać, że dla wielu nastolatek może być ideałem męskości... (też tak miałam, ale z tego wyrosłam...:P)

ocenił(a) serial na 10
sweetblondi_04Ruda

Wiadomo,ze nie mzona go porownac do takich slaw,ale nie jest wcale az taki zly...Co do niego jako faceta to nie bede sie wypowiadal,ale moja kobieta stwierdzila,ze jest beznadziejny ;P Jesli chodzi o zdolonosci aktorskie w skazanym to zabawie sie ocene wdlg miejsc wiec moim zdaniem pierwsza 10-siątka to:

1-T-Bag (mega talent:))
2-Mahone(drugi tlent:))
3-Scolfield(to moje zdanie mimo jego krytyki dla mnie gral bardzo dobrze)
4-Kellerman
5-Abruzzi
6-Gretchen
7-Linc
8-Sucre
9-Bellick
10-Sara

Pominalem goscia ,ktory w 1 sezonie przetrzymywal w domku Veronice,aj i tego typka(zapomnailem jak sie nazywal) poniewaz mial krotki epizod(smierc w studni)..Gral fenomenalnie moim zdaniem..

pietkun2

To w sumie zależy od gustu... :P
ale za dobrym aktorem to on nie jest.....

ocenił(a) serial na 10
Baby_G

sucre i gretchen ;]

nie lubie lincolna i mahona

Baby_G

MAHONE,najbardziej pokręcona postać w serialu.

ocenił(a) serial na 8
marcepun

Alexander Mahone oczywiście. No i Paul Kellerman.

ocenił(a) serial na 7
AdamCFC

Zdecydowanie Michael, Sara i Alex Mahone. ;D

ocenił(a) serial na 6
Baby_G

T-Bag i Sucre

ocenił(a) serial na 8
Amaelamin

Mahone i T-Bag- dwie najlepiej zagrane postacie w tym serialu:) nie moglam zniesc Sary, ktora zawsze miala mine jakby byla meczennica...

użytkownik usunięty
ewcynka16

zdecydowanie T-Bag!! drugie miejsce daję dla Abruzziego:)

ocenił(a) serial na 10
ewcynka16

Dokładnie ewcynka16. Zastanawiałem się, czy ktoś inny też uważa tak jak ja z tą Sarą. Nigdy jej nie lubiłem, wiecznie smutna i przygnębiona.

ocenił(a) serial na 10
Baby_G

Moje ulubione postacie to: Mikel ( po prostu geniusz), Paul Kellerman, Alex Mahone i Lincoln Burrows.

ocenił(a) serial na 10
WillofFire

A i jeszcze Abruzzi.

ocenił(a) serial na 10
Baby_G

What? Nikt nie lubi Franklina? Przecież on jest zdecydowanie najlepszy... Szkoda, że miał niezbyt dużą rolę... Uwielbiałem go.

Na 2 miejscu T-Bag, a 3 Lincoln. Fajny był też Abruzzi i Sucre.

gimlord123

Ja lubie Franklina :) Oprocz tego wiadomo - Scofield a do tego Sucre, Abruzzi, Westmorland, T-bag i Mahone.

Baby_G

W I sezonie: T-Bag, Sucre i Abruzzi,
w II: Mahone, Sucre, Kellerman i Abruzzi
w III: Mahone, Sucre
w IV: Sucre, Mahone, Bellick

ocenił(a) serial na 10
Baby_G

Skończyłem oglądać wszystko więc mogę już ocenić każdy sezon.
W I sezonie: T-Bag, Abruzzi, C-Note, Linc
W II sezonie: T-Bag, C-Note, Kellerman
W III sezonie: Sammy, Gretchen, Sucre, Mahone
W IV sezonie: Gretchen, Mahone, Self ( te jego teksty... :D ), Linc.

W każdym sezonie również podobał mi się Michael, ale jakoś niespecjalnie lubię głównych bohaterów. T-Bag w więzieniu w I sezonie i gdy zabijał wszystkich w II sezonie mistrzostwo. W IV sezonie Theodor trochę mnie zawiódł. Za to Mahone w ostatnim sezonie - mistrzostwo.

ocenił(a) serial na 8
Baby_G

John Abruzzi. Bez sprzecznie. Szkoda, że szybko poszedł do piachu..

Baby_G

Niepodważalnie i nieodwołalnie w moich oczach nr. 1 Paul Kellerman i Alex Mahone. Jeżeli chodzi o interakcję między ekipą to super grało między nimi w czwartym sezonie, chociaż każdy jest wyjątkowy i nie określiłbym jednego najlepszego.