PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=236096}

Skazany na śmierć

Prison Break
2005 - 2009
7,6 223 tys. ocen
7,6 10 1 223300
6,2 23 krytyków
Skazany na śmierć
powrót do forum serialu Skazany na śmierć

Prawdopodobnie Prison Break - ten ostatni z wielkiej trójki (24, Lost, PB) pojawi się w polskiej telewizji. Mój wujek, który jest tłumaczem otrzymał propozycję przetłumaczenia pierwszej serii. Nie zgodził się bo jest zarobiony jakimiś podręcznikami szkolnymi ale sprawa miała być pilna, bo miał się wyrobić z tym do wiosny. Facet, który go do tego namawiał tłumaczy zwykle dla Polsatu i TV4. Prawdopodobnie więc to któraś z tych stacji będzie go puszczać.

ocenił(a) serial na 7
boksa7

nie wierze :P
albo Ty zmyślasz albo stanie się cud

ocenił(a) serial na 10
boksa7

hahaha.... miejmy nadzieję, że pojawi się szybko w polskiej tv ale nie wierzę, że miałby to być polsat albo tv4!!

ocenił(a) serial na 10
boksa7

Oby:) Jednak podejrzewam,ze to tak predko nie nastapi. Mnie i tak bardziej interesuje wydanie DVD, ktore zapowiadaja na 1.kwartal 2007...

ocenił(a) serial na 7
Pita

wierzycie w to ze ten koles mowi prawde ? bo ja ani troche...przeciez sa w trakcie tworzenia polskiego wydania dvd wiec juz na pewno ktos tlumaczy pierwsza serie...bez sensu temat tak wiec wydaje mi sie ze kolejne wymysly kolejnego dziecka neo zeby zwrocic na siebie uwage...

boksa7

Jak nie wierzycie, że "coś się święci" to zajrzyjcie tutaj. Tyle, że raczej mało prawdopodobne, żeby wyrobili się ze wszystkim do stycznia.

boksa7

gdzie 'tutaj' ??

ocenił(a) serial na 7
oliina

no właśnie co ma znaczyc to "tutaj"??

ocenił(a) serial na 10
boksa7

chyba miał na myśli żeby zaglądnąć do niego i jego wujka ;D

ocenił(a) serial na 10
boksa7

jeśli faktycznie Prisona puści kturaś z wymienionych stacji to z 40 minutowego odcinka zrobi się ocinek 90 minutowy dzięki kochanym reklamom ;/

pele85

wiesz mialam ta przyjemność by jakiś czas ogladać PB na żywo z Foxa i tam wlasnie tak to wygląda ze odcinek trwa 40 minut a reklamy sa co 10 minut i strasznie t wkurza zreszta to widac przy sciagniętych odcinkach kiedy sa reklamy wiec pewnie zrobią to samo chociaż wątpie by polsat to puścil o tv4 w ogole nie mysle oni sa zajeci telenowelami....
pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
boksa7

Mówisz, że miał się z tym wyrobić do wiosny a przecież na wiosnę zapowiedziane jest wydanie PB na DVD.

boksa7

Podtrzymuję wszystko, co napisałem. Wujka znowu męczył ten gość od tłumaczeń. A co do
napisów z sieci to spytałem wuja i bądźcie poważni. Przeczytajcie to kiedyś bez filmu, na sucho, czysta amatorka. Jakby to było takie proste to profesjonalni tłumacze, pracujący dla telewizji. nie braliby stówy za stronę maszynopisu. Poza tym jest jeszcze kwestia praw autorskich do tłumaczenia. Dlatego np. jak ktoś chce to może zobaczyć. jak różnią się tłumaczenia Lost na DVD i tych z TVP. Nawet ten sam film emitowany w Polsacie, czy TVP ma innych tłumaczy.

ocenił(a) serial na 7
boksa7

moim zdaniem sciemniasz koles i moze zakonczmy ten beznadziejny temat...po pierwsze nie bedzie lecial ten film w telewizji i jednoczesnie wydawany na dvd to byloby zbyt glupie posuniecie dystrybutorow bo zmniejszylby sie im tylko zysk ze sprzedazy serialu na dvd...po 2 znacznie wiecej tlumaczen w stylu napisy.org moim zdaniem przewyzsza tlumaczeniem profesjonalistow ktorzy za to biora kaske...przyklad ? tlumaczenie niektorych kwestii x-men z napisy.org "Wolverin" jest wolverin a tlumaczenie dla potrzeb telewizji "Wilk" lub "Rosomak", drugi przyklad to bohaterka Sztorm która na potrzeby nazwano Burza...czy jeszcze Rouge ale tego beznadziejnego tlumaczenia juz nie pamietam...tak wiec ja pozostaje przy swoim zdaniu co do tego tematu

----------------------------------KONIEC TEMATU----------------------------

boksa7

zamilcz koleś, lektorzy w tv to jest czysta amatorka, opuszczaja połowę kwestii, wyprzedzają o kilka sekund, porazka. Napisy z napisy.org sa w cholere bardziej profesionalne

ocenił(a) serial na 8
oliina

Prison Break bedzie w telewizji. Dzis przeczytalem artykul w Gazecie Wyborczej. Oto tekst z Gazety "...W drugiej polowie stycznia zobaczymy trzy hity. Pierwszy to amerykanski serial "Skazani na smierc". Jego boahaterem jest Michael Scofield - mlody inzynier, ktorego brat zostal skazany na kare smierci. Scofield pozoruje napad na bank i dostaje sie do tego samego wiezienia, by przygotowac ucieczke"...
Jesli ktos nie wierzy niech zobaczy na stronie 18 u gory

ocenił(a) serial na 7
jacekk

jejuuuuuu nie gadaj?? czyli jednak??? no nie... nie moge uwierzyc... szkoda ze nie mam gazety wyborczej zeby to zobaczyc na wlasne oczy. ale tytul po prostu "genialny"... :/ skazani na smierc??????????????? blee

boksa7

Drogi Siomerze i jak tam z tym zamknięciem tematu. Dobry wujek to podstawa dobrych informacji. A co do podpisów to podtrzymuję swoją opinię. Gadałem o tym z wujem, który pokazał mi masę zupełnie nieprawdopodobnych boboli w napisach z sieci (a tak na marginesie to wujo złamał się i kilka odcinków będzie jego).

ocenił(a) serial na 8
boksa7

Heh, aż trudno w takie coś uwierzyć. Może podaj do siebie np. nr gg, ponieważ chciałbym się jeszcze kilku rzeczy dowiedzieć :).

ocenił(a) serial na 7
Holtek

http://img327.imageshack.us/img327/7761/gwau9.jpg

wchodzcie na ten link :) dla niedowiarkow - skserowana strona z Gazety Wyborczej gdzie piszą o PB :D

ocenił(a) serial na 7
Fluorescent

nie skserowana tylko zeskanowana... co ja gadam :P

ocenił(a) serial na 7
Fluorescent

w sumie teraz jest juz dowod...no wybacz koles przyznaje sie do bledu myslalem ze jestes kolejnym dzieckiem neo ktore proboje na siebie zwrocic uwage...ale sie mylilem...no to ja juz sobie terminy rezerwuje na pb :)