Rany co oni zrobili??!!Pati w ostatnim sezonie to jest tragedia. Na początku sezonu parę scenek z nią potem wychodzi z więzienia i zostaje porwana. Od tego momentu ma tylko parę scenek, parę dialogów i tyle. Na koniec jak sędzina wychodzi z więzienia Pati nie ma tam w ogóle, nie czeka na nią a one są wielkimi przyjaciółkami. I na koniec wszyscy mają dłuższe scenki Happy End'owe a Pati? Krótka scenka jak jest sama na plaży i łapie bucha!! Co tam się stało? Ona się z kimś z produkcji pokłóciła?? To jest tragiczny sezon dla niej!!! Oby zrobili 2 sezon Pati i to naprawili bo jest to najbardziej zwalona rzecz w tym sezonie mimo że fabuła też jest mocno naciągana i cały sezon w ogóle najsłapszy.
Ale czekaj czekaj, nie zauważyłeś/as ze Pati siedzi na plaży, a przed nia płynie statek? Wg mnie właśnie ten, którym płynie Mazur? Osobiście interpretuje to następująco: dla Pati Mazur jest rodzina, dla Mazur Pati jest rodzina, ale Pati wie, ze Mazur ma tez córkę - Hankę - która Mazur nareszcie po tak długim czasie może zobaczyc, właśnie na statku do Szwecji. „Znalazłam rodzine w najgorszym miejscu i czasie” najpierw na ekranie widzimy Kosę (ma rodzine - dziecko i Pen@isa), następnie Pati (rodzina Mazur). Kolejna scena - statek. Na statku córka Mazur (prawdziwa rodzina) i fragment o tym, ze wiezienie zmienia na gorsze, ale ona ma nadzieje, ze będzie wyjątkiem. Może naprawi relacje z córka? Wszystko się łączy w całość, pati nie jest zostawiona sama sobie. Trzeba zwracać uwagę na szczegóły
Tak to wydaje się oczywiste że to ten sam statek ale to nie zmienia faktu że Pati została w tym sezonie olana. Żadnych jej tekstów ktore potem lądują na YT, zadnych konkretnych dialogów itp. Zobacz nawet scenki końcowe z Kosą czy Swietą są dłuższe i więcej pokazują. Ładny Happy End dla nich. Pati siedzi łapie bucha i tyle. Żeby chociaż była tam z Krystianem i się uśmiechali to już było by lepiej. Strasznie mnie też dziwi sytuacja z Mario. Na końcu uciekł i tyle. A porwał Pati i Krystiana i się nad nimi znęcał. Mogli by ten wątek zakończyć w 2 sezonie Pati. Los Pati w tym serialu jest bardzo tragiczny i ona zasługuje na fajny Happy End. Pozdrawiam.
Rzuciłem ten absurdalny sezon w cholerę. Ale błagam, powiedz, że to żart, że Mazur wyszła paki mimo zabójstwa człowieka haha.
Wyszła ale jakoś po 5 latach patrząc na ostatnią scenę jak przemawia w sądzie i prosi o zelżenie kary z 15 lat na 5 ze względu na stan psychiczny itp. I tak to wygląda, że wychodzi po 5 latach, bo synek Peni-są i Kosy już jest takim 5/6 latkiem.
Co do Pati to też jestem zniesmaczona takim zakończeniem, nie wiadomo co się wydarzyło, czy jest z Krystianem, czy nie, co robi w życiu. Nie oglądałam jeszcze serialu o Pati, więc nie wiem co tam się dzieje, ale końcówka mi się całkowicie nie podoba. Mogli poświęcić jej więcej uwagi. Raczej się spodziewałam, ze zobaczymy jakieś urywki jak Pati w końcu bierze ślub z Krystianem i sa szczęśliwi nad tym morzem. Tak bym to widziała. I ja nie łączę tego statku, który widzi Pati z plaży akurat z tym na którym jest Alicja z córką. Jak dla mnie to dwie akurat nie łączące się sceny, bez drugiego dna.