Czy ktoś wie dlaczego na platformie max w niektórych odcinkach są wyciszone przekleństw? Przeciez to zabiera cała imersję z oglądania. Co za dureń to wymyślił?
No więc po 2 dniach rozkminiania, gdzie helpdesk maxa potrafił tylko powiedzieć że na pewno mam ograniczenia wiekowe bo u nich działa, okazało się, że osiołki użyły wersji ocenzurowanej dla dźwięku 5.1. po przełączeniu na bluetooth które wymusza stereo jest bez cenzury. Napisałem im to i dodałem, że za zdiagnozowanie problemu nie pogardzę upominkiem ciekawe jak się zachowają i czy faktycznie poprawią. Zdaje się, że inne produkcje mają ten sam problem.
Ja używam Google Chromecast i w opcjach dźwięku wyłączyłem możliwość odtwarzania w Dolby Stereo. Pomogło. Sam nigdy bym na to nie wpadł. Dziękuję temp_spam!
Te opcje sa możliwe do wdrożenia podczas oglądania na komputerze przez stronę internetową w przeglądarce. A czy ktoś wie jak cofnąć wyciszenie w aplikacji w smart Tv?
Podłączyć słuchawki, głośnik przenośny albo transmiter. Niestety jest to tylko obejście, max ma gdzieś te zgłoszenia. W serialu chyłka jest to samo
Może twoje słuchawki wspierają jakiś kodek o którymi pisał kolega wyżej tj dolby stereo
Ja pier...w każdym serialu i filmie tak jest - chyłka, behawiorysta, pułapka, skazana, przecież po coś są te dialogi i nie po to płacę, żeby mi wyciszali jak dziecku. Macie do nich email albo inny kontakt?
Piszcie do nich na kontakt@max.com ja już im napisałem że dalej jest to samo w Chyłce w kolejnych sezonach i że skoro nic z tym nie robią niech oddają za subskrypcję od czasu pierwszego zgłoszenia do rozwiązania problemu
Dzięki, oczywiście od razu pisałam, na czacie (nie wiem czy to człowiek czy bot) opisałam cały problem i jakąś babka, odpisała, że więcej już o tym problemie, ale "Dział Techniczny jeszcze nie dał im znać". Pytanie tylko co nas użytkowników to obchodzi? Za co płacimy? Obejrzałam właśnie cztery sezony Skazanej, dużo było dialogów niezrozumiałych. Porażka na całej linii.
Ratunku, tak zj..bac film, nic nie rozumiem z wyciszeniem, jak to gowno zlikwidowac? Nie zycze sobie zeby mnie umoralniali, hipokryzja.
Znalazł ktoś rozwiązanie tego problemu na TV?
Próbowałem przełączania ustawień dźwięku itp ale nic nie pomogło a support nie odpisuje na razie… u mnie akurat przy „skazanej” ale w takim klimacie mocno psuje to immersje całego serialu…
Niestety, sezony 1-3 lepiej oglądać przez Playera (póki jest), ale na szczęście 4 sezon na Maxie jest już normalnie, słychać wszystkie brzydkie słówka :)
Od razu pisałam, na czacie jak zauważyłam ten problem, po obejrzeniu Chyłki i dwóch innych seriali (nie wiem czy to człowiek czy bot odpisywał) opisałam cały problem i jakąś babka, odpisała, że wiedzą już o tym problemie (to było ponad miesiąc temu), ale "Dział Techniczny jeszcze nie dał im znać". Pytanie tylko co nas użytkowników to obchodzi? Za co płacimy? Obejrzałam właśnie cztery sezony Skazanej, dużo było dialogów niezrozumiałych. Porażka na całej linii.
U mnie jest normalnie bez wyciszania, mam max poprzez c+ aplikacja na ich dekoderze. Podłączony amplituner przez wejście optyczne z systemem głośników 5.1
W przypadku aplikacji na telefon/tablet ; wyłącz apke max, wejdź do ustawień telefonu/tabletu do działu dźwięk - dodatkowe efekty dzwiekowe i wyłącz te efekty dźwiękowe itp, wiadomo w roznych telefonach.moze to troche inaczej wygladać ale mniej wiecej wiadomo ocb. Umnie w Samsungu trzeba było wyłączyć dolby atmos.
Hej! Ja oglądam na Max`ie przez PS5 i przeklinają aż miło posłuchać :) A pisanie do pomocy to walenie głową w mur- zawsze uwazają, że "przecież działa bo u nich działa". Ja miałam problem z "I tak po prostu"- nie było ani polskich napisów ani lektora ale pan z obsługi uwazał, żę u niego działa i tyle. Masakra nie pomoc. Miłego dnia.