Oddałabym wiele, by jeszcze raz móc usłyszeć piosenkę, która zawsze była na zakończenie śpiewana przez bohaterów w polskim dubbingu.. aż szkoda, że ta wersja się nie uchowała.. lektor to nie to samo.
btw. mam oryginalne nagrania z przed 2000 roku z rtl7 - piosenka na zakończeniu nie ma tekstu śpiewanego :) - możliwe że w poszczególnych odcinkach była - tak samo jak opening jest różny w różnych odcinkach ( raz początek przy strumyku, a raz gdy ojciec simby biegnie ku ekranowi ).
A mógłbyś gdzieś wrzucić? ;)
Dziwne jakoś tal utkwiło mi w głowie, że zawsze była ta piosenka..
To jak, dałoby radę gdzieś wrzucić tą piosenkę?
Ja oglądałam tą bajkę na MiniMax i też pamiętam, że była piosenka śpiewana na zakończenie bajki :)
Z tego co wiem, piosenka ma wersję śpiewaną, ale tylko w poszczególnych odcinkach (nigdy na początku i nigdy na końcu). W napisach końcowych pojawia się "Canzone della giungla" i to jest po włosku "Piosenka z dżungli". Dziś oglądałem na ATM Rozrywka (chyba odcinek 36 - Zasadzka - ang. The Ambush) i tam było śpiewane, ale w czasie odcinka i po angielsku.
Znalazłem też na internecie bajkę z czeskim dubbingiem i tam jest śpiewane po czesku. Ale intro oraz outro zawsze są nieme (sama melodia).