PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=636227}
8,5 39 tys. ocen
8,5 10 1 39114
7,2 10 krytyków
Shingeki no Kyojin
powrót do forum serialu Shingeki no Kyojin

Będę w mniejszości ale tak przeciągniętego i przegadanego anime już dawno nie oglądałem. Masz akcję 10/10 i nagle jeb, urwanie historii, powrót do wspomnień i gadanie cały następny odcinek. Standardowa i powszechna metoda ale tutaj jest tak dosłownie co czwarty/piaty odcinek. Liczyłem na naprawdę niesamowite widowisko i horror z science fiction i dużą ilością scen walki a dostałem dramat polityczny, gdzie w serialu trwającym około 30 godzin dobrych akcji z tytanami będzie ze 2 godziny. Zwłaszcza w 1 części 4 sezonu, gdzie jest anime o tytanach a ich praktycznie nie ma :) 2 razy zasnąłem. 19 odcinek czwartego sezonu miazga, nagle w niezłej akcji się urywa... i co - 20 odcinek pieprzenia.  Odstawiłem wtedy na dobry tydzień. No ale jak czytałem, miało trwać dwa sezony. Przeciągnięte jak Lost i Walking Dead.

Hejterzy, wiecie co robić poniżej...

ocenił(a) serial na 5
SadaKid

Nie pisze zwykle postów ale tu się

wypowiem. No masz tyle racji. Bardziej przehajpowanego (nie wiem czy poprawnie napisałem) anime w życiu nie widziałem. Przed chwilą w sumie skończyłem finał po około pół roku przerwy. Muzyka świetna to trzeba przyznać. Główny bohater irytujący miejscami żałosny (monolog o Mikasie) z w sumie nie do końca zrozumiałymi dla mnie motywami. Na koniec zrobili z niego męczennika. Nie siedzi mi to w ogóle. 

ocenił(a) serial na 10
misiek4910

Z tym monologiem to chodzi ci o ten z finałowego odcinka? Bo jeśli tak to zgadzam się. Uwielbiam tą serię, ale muszę przyznać, że była to naprawdę słaba scena.