PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=528992}

Sherlock

2010 - 2017
8,5 238 tys. ocen
8,5 10 1 237518
7,9 46 krytyków
Sherlock
powrót do forum serialu Sherlock

Molly

ocenił(a) serial na 10

Pod koniec odcinka Sherlock jakoś dziwnie patrzy na chlopaka Molly? Chodzilo o to , ze wybrała
sobie takiego goscia na swoj sposob podobnego? ( podobny wzrost, ubior)

ocenił(a) serial na 10
s5001

Wydaje mi się, że właśnie o to chodzi. Może jednak chodzi o coś innego.

s5001

Ten facet to kopia Sherlocka...:D

ocenił(a) serial na 9
s5001

Tak zobaczył w nim swoje odbicie ;) John również zwrócił na to uwagę ;)

ocenił(a) serial na 10
LaJoie

Co się stalo z Irene Adler? Sherlock ją uratowal i? .... pojawi się jeszcze w serialu? i w ogole w trailerze co to za dziewczyna z ktorą jest sherlock :D

ocenił(a) serial na 10
s5001

Irene pojawia się chyba tylko w jednym opowiadaniu o Sherlocku, w innych jest tylko wspominana, więc chyba nie liczyłabym na to, że się pojawi... Chociaż, kto wie... I tak, uratował ją bo go na koniec o to poprosiła.

s5001

Irene jest w USA w programie ochrony świadków..
A o jakiej dziewczynie mówisz?

ja1992

nie sory to John tak twierdzi..

ocenił(a) serial na 9
s5001

Sherlock ją uratował, ale traktuje ją jako Kobietę , zaimponowała mu swoją inteligencją , intrygowała go , była kolejną zagadką . Nie zobaczymy już jej , ewentualnie mogą kiedyś o niej wspomnieć
;)

ocenił(a) serial na 9
LaJoie

A właśnie! Mam pytanie, bo już sama nie wiem czy Sherlock uratował ją od ścięcia, to się działo naprawdę? Czy to były tylko jego wymysły?
Bo w tym odcinku była jeszcze taka rozmowa mrs. Hudson z Johnem gdzie John mówi (mniej więcej, nie pamiętam dokładnie) "to Sherlock, kto wie co dzieje się w jego głowie...". To mnie zastanawia.

mandyS

Kto to wie...

ocenił(a) serial na 10
ja1992

tak wogole to mam miły fragment :D

http://www.youtube.com/watch?v=Ye-bsHvx4qA

ocenił(a) serial na 9
s5001

ach te włosy <3

LaJoie

Najsłodszy jest z tą czapką..:)

ocenił(a) serial na 10
s5001

Ten fragment mmnie zabija... najpierw te włosy, potem pocałunek;)

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

nie Ciebie jedną, ja prawie z krzesła spadłam ;>

ocenił(a) serial na 10
sue24

Ja tego nie mogę oglądac na spokojnie:D:D Nie da się:D To przegięcie co oni zrobili z fankami tą sceną... WŁOSY WŁOSY WŁOSY <3

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

pewnie już widzieliście, ale opinie Louise - bezcenna :D:
http://pickmyworld.tumblr.com/post/72079894844/sherleck-rosegard-cumbercrieff-lo uise

ocenił(a) serial na 10
sue24

made my day! xD

ocenił(a) serial na 10
sue24

Jeziuuu ja to bym zemdlała chyba na jej miejscu;D "He's heaven" i ten zawstydzony uśmiech :D Też tak sądzę, Louise :D Kurcze czy Ben tak działa na wszysktie kobiety? Alice Eve ze Star Treka w wywiadzie tez gadała że miała dreszcze we wspólnych scenach:D

ocenił(a) serial na 10
czarna_mamba_9

a dziwisz się? :D

ocenił(a) serial na 10
sue24

N I E :D:D:D:D:D

ocenił(a) serial na 9
mandyS

Aż poszukałam, bo czytałam kiedyś świetny post , jesli interesujesz się Irene to polecam ! :Dhttp://ninedin.blox.pl/2012/01/Klucz-do-Ireny.html

ocenił(a) serial na 9
LaJoie

Dziękuję za ten link! Świetny blog, najlepsza recenzja jaką czytałam do tej pory na temat odcinka scandal in belgravia i najtrafniejsze przedstawienie postaci IA według mnie ;)

Tak odbiegając od tematu (nie wiedziałam gdzie zapytać), wie ktoś po jakim czasie od założenia profilu na filmweb ściągają dobowy limit na wypowiedzi? To jest strasznie frustrujące, zacząć dyskusję i nie móc dokończyć myśli, bo nagle po 4 postach wyskakuje ci "dobowy limit wypowiedzi wyczerpany" :(

ocenił(a) serial na 10
LaJoie

myślałem, ze naprawdę się zakochał :D

s5001

Plotki głoszą, że narzeczony Molly jest bardzo podobny do jednego z snajperów :)
prawdopodobnie jest to ten który miał zabić Watsona.

ocenił(a) serial na 10
brit_12

Biedna Molly, ona naprawdę nie ma szczęścia do facetów

ocenił(a) serial na 9
annemarie93

Myślicie, że to on? Tego snajpera co miał zabić Johna pokazali głównie z profilu ale i tak nie wydaje mi się żeby to był narzeczony Molly, włosy jedynie podobne. Choć mogę się mylić.

ocenił(a) serial na 10
mandyS

Okej, pamietam, że podobne stwierdzenie znalazłam kiedyś na tumblrze... Poszukałam, znalazłam i podrzucam link (trzecie zdjęcie):
http://elevatedyourpupilsdilated.tumblr.com/post/72023697994/would-they-really-d o-that-is-that-really-him

Kurczę, sama przyznaję - pewne podobieństwo jest... (teraz sama zaczynam mieć wątpliwości)

Wcześniej słyszałam, że Ian Hallard kiedyś potwierdził dociekania fanów, jakoby wcielił się w rolę snajpera (https://twitter.com/IanHallard/statuses/159396177169752064), ale teraz znalazłam, że potem to odwołał, twierdząc, że żartował (https://twitter.com/IanHallard/statuses/159409800160100353). Na filmwebie jest zaś informacja, że grał obrońcę Moriarty'ego w sądzie... (zaawansowane lekcje trollingu niewątpliwie pobierał u męża...)

Czyli... nie wiem, jak sądzicie? Snajper Moriarty'ego to JEDNAK chłopak Molly? Teraz jestem skołowana...

Sirillable

Toma gra Ed Birch, który nie był dotąd wymieniany w obsadzie serialu, co jeszcze o niczym nie świadczy, bo nazwiska aktora grającego snajpera nie podano...
Ale przyjrzałam się bardzo dokładnie (Tomowi też z profilu, wtedy łatwiej ich porównać) i nie widzę podobieństwa... Chyba że nie chcę widzieć, bo za dobrze życzę Molly :-)

ocenił(a) serial na 10
brit_12

A to nie tylko domysły fandomu? Spotkałam się z podobnymi "dedukcjami" na tumblr'ze (w końcu to fandom Sherlocka - my wszystko rozkładamy na części pierwsze i wszędzie doszukujemy się wszelkich nieprawidłowości ;))

Inna sprawa, że moim zdaniem chłopak Molly wydaje się... podejrzany? Jakoś tak mu nie ufam... Pytanie, czy naprawdę coś z nim nie tak, czy twórcy, którzy wcześniej zastosowali podobny chwyt (niegroźny Jim udający geja z IT) celowo naprowadzają nas na błędne tory :D

ocenił(a) serial na 9
brit_12

Tak.... :)
A na poważnie to zabiła mnie koncówka. Molly i jej narzeczony, wyglądający jak kopia Holmesa ;) Mina Sherlocka w momencie rozpoznania podobieństwa bezcenna. :)
Swoja drogą to Molly interesująco wybrnęła z zakochania w Sherlocku, stworzyła sobie swojego własnego na obraz i podobieństwo. :D
Podejrzewam, że chłopina nie wie, że jest kopią. Spryciara :) Tylko, że wrócił oryginał...
Ciekawa jestem czy pociągną ten wątek, mogłoby być zabawnie.:)

ocenił(a) serial na 1
martakepinska

Molly dalej kocha Sherlocka. Próbuje iść naprzód, ale widać, na kogo ukierunkowuje swoje uczucia :)
To zakochanie i jej wątek z Sherlockiem to jedna z najbardziej tragicznych wątków w serialu IMHO

ocenił(a) serial na 9
HungerGamer

Masz racje, nadal go kocha. Ewidentnie widać to w scenie rozmowy na klatce schodowej. I rzeczywiście jej postaci i wątek, który ją wiąże z Holmesem jest tragiczny. Dzięki niemu jeszcze lepiej rozumiemy, albo przynajmniej możemy się domyślać złożoności i jednocześnie pewnego rodzaju kalectwa, jakim została obarczona psychika głównego bohatera.

ocenił(a) serial na 8
martakepinska

Z kolei Lestrade jest chyba w niej zakochany.. Jak tak popatrzeć na jego minę..

ocenił(a) serial na 10
SanAngle

Z Lestrade będzie na ślubie Watsona, w zwiastunie odcinka widać ich razem... nie wiem co zrobiła z Tomem... Chyba, że to kolejny wkręt ze strony twórców :)

ocenił(a) serial na 10
SanAngle

Tak! Całkowicie się zgadzam! I myślę, że mogą pójść w tym kierunku (w drugiej serii co prawda Lestrade borykał się z problemami małżeńskimi i nie wiemy, czy zakończyło się to rozwodem, ale mam przeczucie, że tak)

ocenił(a) serial na 9
SanAngle

Serio?
Muszę się lepiej mu przyjrzeć w tej scenie. Tak byłam rozbawiona interakcjami Tom-Sherlock-Molly-John, że Lestrade zszedł na dalszy plan ;)

ocenił(a) serial na 10
martakepinska

Przyjrzyj się też reakcji Lestrade'a w scenie ze "Skandalu w Belgravii", gdy na spotkaniu bożonarodzeniowym u Sherlocka i Johna pojawia się Molly ;) Mina Lestrade'a kiedy ta zdejmuje płaszcz - bezcenna.

ocenił(a) serial na 1
SanAngle

A tam Molly. Mycroft jest wolny :D może Lestrade będzie jego 'złotą rybką' :D

ocenił(a) serial na 10
HungerGamer

Zawsze mnie dziwiło jakim z jakim entuzjazmem niektórzy ludzie łączą Mycrofta i Grega, a oni nawet nie mieli żadnej wspólnej sceny, chociaż wiemy, że na pewno przynajmniej raz ze sobą rozmawiali :D

ocenił(a) serial na 1
deathmaster

Jak to nie mają wspólnej sceny?! Znaleźli się na miejscu zbrodni razem w Study in Pink, omg do your research :D :D + rozmowa, o której wiadomo z Hounds of Baskerville!!!!!11!!
To był tylko taki żarcik, ale też mnie to zawsze zadziwiało. Plus ile fanartów i fanficków... ludzie potrafią :D

ocenił(a) serial na 10
HungerGamer

Ja tej sceny w Study in Pink nie uznaje, Grega nawet porządnie nie było widać, nie liczy się :D
No fanficków to jest sporo. Niemal w każdym Johnlocku jest Mystrade :D

ocenił(a) serial na 1
deathmaster

Liczy się :D w fanowskim świecie tyle wystarczy jak widać :D
Muszę gdzieś poczytać jak to się stało z tym całym Mystradem. Kto na to wpadł w ogóle i jak to się ma do czegokolwiek :D co za tajemniczy ship

ocenił(a) serial na 10
HungerGamer

Słyszałam teorię, jakoby to Mycroft stał za tym, że Sherlock ma w ogóle pozwolenia na wtrącanie się w prace policji i to on przekonał Grega, by mu na to pozwalać, przy okazji każąc mu mieć na niego oko. Tak się poznali i coś tam zaiskrzyło. Nie zdziwiłabym się.
Inna mówi o tym, że po wydarzeniach ze Study in Pink, Mycroft porwał Grega jak wcześniej Johna i od tego momentu zaczęła się ich stała współpraca, której dowód widzimy w Hounds of Baskerville.
To fascynujące jak mało wiadomo o drugim największym shipie tego fandomu. Mystrade ma po Johnlocku najwięcej fanficków na AO3. Coś musi mieć w sobie ten ship, że tak ludzie go lubią, tylko co? :D

s5001

Moim zdaniem powinno być tak, że Sherlock mu przywalił, patrzyli się przez chwilę z Molly na siebie i pocalowali