Witam. Czy ktoś wie jaką melodię grał Sherlock w "A scandal in Belgravia" w min 49:43 i co
to była za melodia w 1:27:30 ?
49:43 - to kompozycja "własna" Sherlocka
1:27:30 - to jest to samo, co wyżej, tylko symfonicznie :)
A mnie wydawało się, że w którymś momencie Sherlock grał jakąś świąteczną melodię ;p
Tak, w Sylwestra o północy zagrał "Auld Lang Syne".
Jeszcze gra "God, save the Queen", gdy Mycroft od niego wychodzi, by "przeprosić swoją bardzo starą znajomą" za niepowodzenie w odzyskaniu zdjęć.
Może kiedyś wypuszczą soundtrack, biorąc pod uwagę liczbę fanów serialu. Ktoś też powinien zgrać melodie z "Sherlocka" i rzucić na youtube - tak było z poprzednim sezonem :)
No, byłoby fajnie ;p Ogólnie muzyka z Sherlocka jest fajna i wg mnie bardzo pasuje do tego serialu :)
Soundtrack będzie na pewno i to w tym roku. :D
Dostępny w amazonie od 30 stycznia:
www.amazon.co.uk/Sherlock-Original-Television-Soundtrack-Music/dp/B006K1WGQY/ref =sr_1_1?s=music&ie=UTF8&qid=1325801533&sr=1-1
Troche odkopuje, ale chcialbym zapytac, czy ktos moze rzucic nazwa sountracka z 3epka 3 sezonu - 36:40 - juz sie kiedys pojawialo, ten taki dramatyczny.
EDIT: O, wylapalem - prepared to do anything
Ten motyw muzyczny pojawia się głównie w "Reichenbach Fall", pod koniec, gdy Sherlock już stoi na dachu. Na płycie z muzyką do drugiego sezonu to nr 17 "Prepared to do anything".
A ja bym chciała zapytać o nazwę utworu w S03E03, dokładnie 58:15, kiedy John jest wkurzony na Mary i rozmawia z nią w mieszkaniu na Baker Street :)