PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=554657}

Shameless - Niepokorni

Shameless
2011 - 2021
8,2 50 tys. ocen
8,2 10 1 50239
8,2 4 krytyków
Shameless - Niepokorni
powrót do forum serialu Shameless - Niepokorni

Właśnie tak się zastanawiam, który jest lepszy. Na początku nie wiedziałam nawet, że
istnieje UK wersja, bo ogólnie szukałam jakie seriale Showtime robi. Przez przypadek
dorwałam się jednak do wersji UK i zamierzam odpalić dzisiaj, ale zastanawiam się która
lepsza? :)

I zastanawiam się czy jest tak jak to Showtime ma tendencję robić w swoich produkcjach,
że niby nie ma pieniędzy, a wszystko jest i co moment nowe? ;p Takie osobiste
spostrzeżenie tylko.

tyveranthula

wersja UK jest jak dla mnie o dziwo gorsza, dziwnie latają kamerą, do aktorów po sezonie w ogóle się przyzwyczaiłem i ogólnie kiepsko, wersja US lepsza, w pierwszym sezonie bohaterowie nie mają może jakiś 'nowych rzeczy' ale w drugim już tak, z tym że większość jest wytłumaczona, choćby telefon Fiony ; d

Quaint_2

Właśnie obejrzałam 2 sezony Shameless UK i po prostu nie wiem ;p Aktorzy są ok, nie są tacy super, ekstra piękni, bo w życiu przynajmniej tak nie jest, że wszyscy piękni i bogaci :D
Ale ta kamera mnie też dobija w większości przypadków, może jak znajdę czas to ogarnę wersję US jeszcze :)

tyveranthula

Jak dla mnie wersja US jest zdecydowanie lepsza, z UK obejrzałam dosłownie 2 odcinki i nie mogłam więcej. Amerykanie robią swoje wersje wielu seriali i na przykład serial Skins im nie wyszedł - oryginał o niebo lepszy ale Shamless dużo lepiej im się udał!

ocenił(a) serial na 9
tyveranthula

Polecam amerykańską wersję - super aktorzy, super soundtrack. Amerykanie nie zepsuli serialu.

ocenił(a) serial na 10
jabtek

A fabuła się powtarza w obu wersjach czy jest dużo zmian w wersji US? Bo sie zastanawiam czy nie obejrzeć UK ale boje się spoilerów do wersji amerykańskiej:P

ocenił(a) serial na 9
stevensson

fabuła jest bardzo podobna. Dużo wątków się powtarza.Polecam spoilerować brytyjską wersję oglądając amerykańska :)

ocenił(a) serial na 8
tyveranthula

w uk wersji jest ostra beka;d warto oglądnąc;P no i tamten Frank imho jest lepszy xD

ocenił(a) serial na 7
tyveranthula

Jak ogladac Shameless to tylko wersje UK...wersja US jest zwyklym remakiem i moim zdaniem niezbyt udanym...UK wersja jest po prostu nam blizsza,taka europejska i jesli ktos z was mieszka lub jakis czas przebywal na Wyspach,zrozumie o czym pisze....zwyczajne zycie Brytyjczykow,troche podkrecone i przedstawione z jajem...ktos kto nie ogladam jeszcze zadnej z wersji polecam naprawde zaczac od oryginalu brytyjskiego,niezly ubaw!

ArturLONDON

dokladnie tak, tak i jeszcze raz tak. TYLKO Z UK. tak samo zreszta jak ze Skinsami. zgadzasz się Arturo?