PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=114184}

Samuraj Jack

Samurai Jack
2001 - 2017
7,7 15 tys. ocen
7,7 10 1 14652
7,7 11 krytyków
Samuraj Jack
powrót do forum serialu Samuraj Jack

Niedawno obejrzałem wszystkie 4 sezony i jestem totalnie zszokowany pięknem i magią tego serialu. Naprawde to nie jest zwykła bajka, trzeba ją dokładnie oglądać odcinek po odcinku by ją zrozumieć..jedno mnie jednak zastanawia.. Czy Jack wrócił wkońcu do domu??? ile to szans miał na powrót ale zawsze coś sie sknociło, i co sie stało z aku? nigdy go niepokonał... wogóle moim zdaniem powinno być dużo więcej odcinków niż 52.. i moim zdaniem to jest jedyna bajka która zasługuje na oskara... Mam nadzieje że Gendy stworzy kiedyś nowe odcinki, historie trzeba wkońcu skończyć! a to jest jednak dla mnie za mało/ WIĘCEJ SAMURAJA JACKA!!!

ocenił(a) serial na 10
hedzien

Nie wiem czy to byłby ten sam Jack, jakby historię dokończono...

Jack na pewno przeniesie się w przeszłość, jak już będzie starszy. Użyje do tego portalu, z którego strażnikiem już walczył, ale nie dał rady go pokonać. Musi minąć jeszcze trochę czasu...

ocenił(a) serial na 10
ser_plesniowy

no właśnie kiedy to nastąpi? już w 4 sezonie widać po Jacku że sie troche zestarzał. Kiedy aku wtrącił go do przyszłośći miał 25 lat, pod koniec ma już chyba 30 lat.. czyli co kolejne 5 lat musi minąć by wkońcu wrócił? eh.. Ale jedno mnie też strasznie ciekawi ;) 1 odcinek sezonu 2 jak Jack uczył sie skakać swoją drogą fajny episod - hmm dało by sie też tak naprawde nauczyć skakać... tak mniej więcej z kamieniami na plecach, nagach i rękach dwa tygodnie ćwiczyć/ ciekawe jaki by to dało efekt

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
Stallion

dziękuję :)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) serial na 10
hedzien

Na twoim miejscu bym się nie sugerował bajką choć jest ona genialna.

hedzien

do hedzien'a: że jak? widziałżeś wszystkie cztery sezony? :0 ...jejQ... skądżeś Tyś je wytrzasnął człowieQ?!? już wiem... podpisałeś pakt z diabłem, tzn. z AQ :)...ja też kcę!!! buuu!!!

kfiatek_f_goofnie

*ekhem*

Piractwo popłaca.

ocenił(a) serial na 9
hedzien

W jednym z odcinków jest zapowiedź powrotu Jacka do przeszłości.
<SPOILER> Gdy Jack walczy ze strażnikiem Bramy Czasu (niebieski, wielki mięsniak w eltonkach) która wg legendy jest stworzona tylko dla wybrańca, przegrywa. Strażnik miał juz zabić Jacka (tak jak innych chcących wejśc do Bramy- sugeruje to otoczenie pełne ciał), gdy Brama odezwała się do Strażnika. Wtedy Strażnik powiedział "jeszcze nie czas Samuraju" i była pokazana wizja Jacka z siwą brodą i długimi włosami, bodajze na czele armii. Ogólnie po obejrzeniu trzech sezonów odczułem taką sugestię, że zadaniem Jacka jest pokonanie Aku w tym czasie, potem cofnięcie się w czasie i zabicie go także w przeszości- czemu tak? Możliwe, że twórcy opierają się na teorii, że podróż w czasie i zmiana biegu historii tworzy alternatywny wymiar, albo po prostu pokonanie Aku w przyszłości jest wprawką do pokonania go i poprowadzenia swojego ludu w przeszłości. </SPOILER>

ocenił(a) serial na 10
Selekos

To co napisałeś ma sens i możliwe że nawet trafiłeś w sedno.
Nie wiem jak was, ale mnie to już wk*rwia jak widzę co teraz leci na cartoonie czy Fox Kids... To znaczy Jetixie... K*rwa na Disney "xD" -Żałosne... :(

Pieniak3

Taa, chciałem coś dzisiaj obejrzeć dla relaksu, ale uciekłem sprzed ekranu telewizora ile sił w nogach. Internet rządzi!

ocenił(a) serial na 10
SkyBot

Arrrr Arrrrr Kapitanie!

ocenił(a) serial na 10
Pieniak3

To smutne, że to co najlepsze przepada, a idiotyzmy trwają dalej :(

ocenił(a) serial na 10
DreamerDream

Całe szczęście jest internet :)

Szkoda tylko, że nie w polskiej wersji... chociaż w sumie Jack jest jedyną bajką z przeciętnym dubbingiem, więc można ściągać po angielsku bez żalu, że coś się traci.

ocenił(a) serial na 9
hedzien

ja zaczynam ogladac pierwszy sezon :)

ocenił(a) serial na 9
hedzien

Szkoda ;( Bo juz obejzałem wszystkie odcinki ;/ Fajne było i sie skonczylo

ocenił(a) serial na 9
Bartekxx

No mi też się wydaje że żeby się cofnąc, musi pokonać tego strażnika,
ale ogolnie kreskowka suuper, i ma wiele nawiazan do innych filmow, no np. odcinek z 300, jak on pomaga Leonidasowi wygrać tą wojnę, albo to z piramidą i złodziejem :D
Szkoda że teraz nie ma tak dobrych kreskówek, cartoon zawalony jakimis gownami typu eliot kid, czy inne ben 10,
gdzie te piekne czasy gdy lecial Samuraj Jack, Kryptonim klan na Drzewie, czy Ed, Edd i Eddy ???

ocenił(a) serial na 10
Shanks1337

ten odcinek jest starszy od filmu 300 : p

ocenił(a) serial na 9
kosobi

ale mialem na mysli ten stary :P,

ocenił(a) serial na 9
kosobi

Może to nawiązanie do komiksu lub po prostu historycznej bitwy, bo wyraźnie widać podobieństwo,
Szkoda patrzeć na to, co teraz puszczają. Kiedyś te kreskówki, mimo że durne i prosto narysowane, były jakiejś jakości, o coś tam chodziło (albo może tylko mi się tak wydawało, bo byłem młodszy). A Samuraj Jack to prawdziwa perełka, co tu dużo mówić- ciekawe postacie, świetne scenariusze, niesamowity klimat, nieinwazyjny humor, ponadczasowe wartości. Kreska oczywiście prosta, jak to na Cartoon Network, ale cóż z tego? Do tego postać Jacka- w dzisiejszych czasach bohaterowie kreskówek są kolorowi i głosńi- Jack był cichy, spokojny, kierował się honorem i poczuciem dobra. Nie lubię moralizatorskich pierdół, ale ta kreskówka robiła to w sposób delikatny, nie wciskając nic na siłę widzowi.
Jedyną wadą tego cuda to to, że jest ona skierowana do dzieci, przez to przeciwnikami Jacka były głównie roboty lub potwory, które albo się psuły, ale rozpływały czy coś w tym stylu. Prawdziwa śmierć nadałaby tej produkcji większej powagi i jeszcze cięższego klimatu. Niemniej, polecam zdecydowanie.

ocenił(a) serial na 10
Madoq

Ale ten klimat...

Nie uważasz, że dziecko (samo w domu) ogląda to wieczorem (np zimą po 19, bo to o 19 leciało), dla niego wydaje się to późno no i ogląda sobie Samuraja. To, co jest przedstawione w bajce, ten klimat, powinien coś spowodować dziecku, nieprawdaż? Do dzisiaj mam takie odczucia, że przechodzą mnie dreszcze po tej bajce (choć dzieckiem nie jestem) trochę zbyt mroczny klimat dla dzieci

ocenił(a) serial na 9
Shanks1337

teraz i tak ma sporo innych sezonow (kreskowek) do obejzenia :) Lubisz jeszcze jakies kreskowki np Laboratorium Dextera , Krowa i Kurczak,Jam Łasica, Kaczor Dodgers ? Ale fakt KND bylo spk

ocenił(a) serial na 9
Bartekxx

kaczor dodgers był super ;d, jam lasica tez byl niezly, krowa i kurczak bylo troche dziwne ;p dexter tez byl spoko

Shanks1337

Jam łasica było przej.ebane! zabardzo rozpi**dalało system hehe :D swoją drogą Samuraj Jack jest wyjątkowo orginalny. Każdy odcinek ma swój własny odstęp i własny klimat, 4 sezony, 4 ukazane pory roku i 4 lata Jack przebywał w przyszłości..no może troche więcej