PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=109302}

Słowo na L

The L Word
2004 - 2009
7,8 9,2 tys. ocen
7,8 10 1 9221
8,0 2 krytyków
Słowo na L
powrót do forum serialu Słowo na L

Może to śmieszne albo głupie pytanie, ale tak się zastanawiam... Bo w serialu (no może poza Shane:P) wszystkie panie są absolutnie kobiece, seksowne i śliczne...:) a jak jest w prawdziwym życiu? w większości filmów lesbijki są przedstawiane jako "męskie typy" co mi się zresztą strasznie nie podoba... pamiętam jak się ucieszyłam, widząc film "Imagine Me & You" gdzie obie bohaterki są absolutnie kobiecymi kobietami:)
ale powracając do mojego pytania... jak uważacie..? jak to jest naprawdę?
jak wyglądają lesbijki? czy większość z nich jest taka męska czy jest to absolutnie zróżnicowane? istnieją takie lesbijki jak w The L Word??:)
(p.s- jeżeli chodzi o serial, to przypadek Shane mi akurat nie przeszkadza, bo ona jest po prostu mega sexy:P ;))

megi198919

...ale mi tak źle samej...dlatego ciągle szukam...wiem czego chce... . Samo przyjdzie? Nie sądze :( ostatnio dziewczyna mnie odrzuciła tylko dlatego,że mam niebieskie oczy :( czy to ważne? ktoś chce ze mną porozmawiać? o to moje gg 3865412 piszcie...ja jestem częsciej na niewidocznym... Dziękuję za rady! :*

ocenił(a) serial na 10
Cikorita1515

To napisz do mnie na maila...:) Taka ze mnie pocieszycielka babskich serc
lol:D Mówię ci, lepiej nie szukać na siłę, bo wtedy można się tylko
"przejechać". I nie chodzi mi o to, że jesteś niedojrzała, bo wcale tak nie
twierdzę, ale o to, jak może cię potem taka osoba potraktować. Rozumiem, że
chcesz bliskości, ale chyba nie warto tak się poświęcać...
Jeśli chcesz ze mną pogadać to pisz na maila: galizian@vp.pl

użytkownik usunięty
Cikorita1515

lol to się uśmiałam. musiała być bardzo 'dojrzała' ta Twoja dziewczyna... nie ma czego żałować. i nie rób z siebie cierpiętnicy. masz 16 lat i dużo czasu na znalezienie sobie kogoś. baw się, jedź gdzieś na wakacje. samo się znajdzie.

ocenił(a) serial na 9
acidd

Lesbijki są bardziej niż różne. Po prostu tych kobiecych ludzie często nie zauważają bo myślą, że wcale na pewno lesbijkami nie są a tu się można bardzo pomylić. Moja kobieta jest odrobinę męska, a ja jestem kobieca. Ale nie jest też tak, że my się dobrałyśmy na sadzie kobieta - mężczyzna. To i tak ja mam jaja w tym związku. xP

Fluokid

*Flukoid ...a opowiesz mi jak to jest? w takim związku? bo jak widzisz ja jestem jeszcze młoda i jeszcze nie mialam dziewczyny...ale chce. gg wyżej ale podam jeszcze raz 3865412

ocenił(a) serial na 10
Cikorita1515

Tekk.- po pierwsze to nie była jej dziewczyna :)a po drugie nie ma co się śmiać, ty nigdy młoda nie byłaś??:)Zawsze byłaś dojrzała emocjonalnie ? to chyba zacznę zazdrościć.... Najpierw może trochę pomyśl co piszesz, z skąd wiesz jak przedstawiają się sytuacja u tej dziewczyny?Może wcale nie ma tak kolorowo i być może by tak kolorowo się nie skończyło jak napisałaś.

użytkownik usunięty
megi198919

ja mam 19 lat, nie jestem wiele starsza. uważam, że takie szukanie na siłę nic nie daje. ja się śmieje z tego że można zerwać z dziewczyną bo ma nie taki kolor oczu. to naprawdę śmieszne, nie uważasz?

...tekk...- chyba mnie źle zrozumiałaś...ja nie byłam z tą dziewczyną...ja tylko z nią pisałam na gg a nr miałam z jakiegoś ogłoszenia...chciałyśmy się poznać i w ogólę...ale jak jej wysłałam zdjęcie na gg i zobaczyłam,że mam niebieskie oczy to nagle przestała pisać i powiedziała,że nie takiej dziewczyny szuka i że jej się nie podobają niebieskie oczy i zrwała ze mną kontakt. Ja wcale z nią nie byłam i to nie była moja dziewczyna. Już teraz rozumiesz? I czemu się ze mnie śmiejesz,że to takie dziwne...czemu ze mnie? jak to nie moja wina,że tak zostałam potraktowana... :(

ocenił(a) serial na 10
Cikorita1515

Cikorita, i masz zamiar się takim czymś przejmować do końca życia?
Może wystarczyć rozejrzeć się wokół siebie, a można dostrzec wiele
ciekawych dziewczyn... Po co szukać w internecie?

ocenił(a) serial na 10
sister_of_Johnny

Tekk- skąd mogłam wiedzieć ze masz 19lat;], po twoich wypowiedziach skierowanych do tej dziewczyny sądziłam ze masz jakieś doświadczenie skoro takich rad udzielasz.( nie mowie tego w złośliwości) Nie mnie jest oceniać kto ma racje a kto jej nie ma. Chyba wszyscy do końca nie wiemy o co tak naprawdę chodzi.
Zgadzam się z powyższym stwierdzeniem, że być może nie warto szukać w internecie. Czas pokaże co los przyniesie.
Może warto na początek spotkać jakąś zaufaną osobę niekoniecznie lesbijkę? By odreagować poszukiwanie.

użytkownik usunięty
megi198919

ja nie śmieje się z dziewczyny która szuka tylko z tej która ją 'odrzuciła' za niebieskie oczy. i piszę żeby się nie przejmowała bo nie ma czym.
nie wiem co masz na myśli mówiąc o 'doświadczeniu'. jeżeli to, że mam Dziewczynę ponad trzy lata to znaczy że je mam, to mogę powiedzieć że tak. jeżeli, że nie to nie mam ;]

źle mnie zrozumiałyście. ja nie neguje tego, że szuka. tylko to, że troszkę się nad sobą użala a tego nie lubię.;]

ocenił(a) serial na 10

Tekk spokojnie, ja nie napisałam że śmiejesz się z TEJ dziewczyny która szuka;). Również nie lubię użalania się nad sobą ale z 2giej strony trochę mi jej szkoda bo poznałam jej historię ale nie będę się tutaj o tym wypowiadała;) Mniejsza z tym..:)
I gratuluje Tekk 3letniego związku:)

użytkownik usunięty
megi198919

;D

nie dziękuję ;p

p.s. jestem spokojna ;)

ocenił(a) serial na 9
acidd

hmm czytałam pierwszą str tego wątku i szczerze mówiąc nie wiedziałam, że w polsce są takie homofoby:D (btw homofobia to choroba, jak wszystkie wyrazy z -fobia, i się ja leczy, wszystkie fobie to lęki nieuzasadnione tak jak klaustrofobia). Bywam w klubach dla homo i tam jest spoooro ładnych dziewczyn. Zresztą, sama słyszę czasem, że jestem ładna i jak innym mowie o swojej orientacji to nie wierzą (to nie miały być przechwałki tylko chciałam pokazać przykład). I spoko, ludzie są różni i tacy będą, jest ciekawie. Póki są hetero i homo na świecie zawsze będzie homofobia. Moja taktyka to ignorancja, nie ma sie co bawić. pzdr:):)

ocenił(a) serial na 10
patsol

Ja też nie potrafię zrozumieć takich ludzi. Każdy powinien patrzeć na własne życie. Co do myśli homofoba" lesbijki to dziewczyny takie i takie-wiadome co mam na myśli) to bardzo się myli:) ale po co wyjaśniać to komuś kto nie potrzebuje wyjaśnień;)Szkoda sobie takim szczegółem zaprzątać myśli...:D

acidd

Zazwyczaj za duża poprawność polityczna mnie drażni, ale moim zdaniem to pytanie jest jakieś bez wyczucia i bez zastanowienia. "Jak wyglądają lesbijki?" Pewnie mają czułka, macki zamiast kończyn górnych i dolnych, i lasery w oczach. A no i na czole mają wytatuowane "L".
A jak wyglądają kobiety hetero? Wszystkie są długowłosymi pięknościami? Bo mnie się wydaje, że są różne i przeciętne, i te zapierające dech w piersiach obojgu orientacją, i te które z chłopcami można pomylić.
I tak samo jest z les, różne są, jak to zwykli ludzie, to by trochę dziwne było gdyby wszystkie takie same były, nie uważasz? i istnieją takie lesbijki jak w L Word.

Aha, co do prezentacji lesbijek w filmach, to też zależy od tego co oglądałaś, bo filmów z wątkiem les trochę jest.

ocenił(a) serial na 10
Sepiczek

Sepiczek bardzo dobrze mówi. Nie wiem w ogóle po co ktoś zadaje takiego typu pytania 'jak wyglądają prawdziwe lesbijki?', przecież to jakaś paranoja. Wyglądają różnie,tak jak powiedziała Sepiczek. Ja jestem lesbijką a pewnie nikt by o mnie tak nie powiedział bo wyglądam jak hetero osoba. To tak samo głupie jakby ktoś rzucił pytanie typu 'jak wygląda wegetarianin a jak wygląda osobowa wszystkożerna' ;/ tragedia. Ludzie zastanowcie się zanim coś napiszecie,bo to po prostu żałosne i śmieszne:)

ocenił(a) serial na 9
baska_89

". Nie wiem w ogóle po co ktoś zadaje takiego typu pytania 'jak wyglądają prawdziwe lesbijki?'" Jak to po co? Żeby rozkręcić nowy wątek :P Jak widać na przykładzie poprzednich trzech stron tematu, mało kto próbował odpowiedzieć na to pytanie [przyznaję, dosyć śmieszne ;)] natomiast rozkreciło się kilka innych rozmów i każdy miał okazję zaprezentować swoje poglądy, ergo: oceniam pozytywnie takie dziwaczne tematy w styly 'jak wyglądają prawdziwe lesbijki', 'czy mój pinczer jest wyrasowiony jeśli ma trzecie oko na kręgosłupie' i 'obcowałam z UFO. trzy razy.' Jest pozytywnie, bo zazwyczaj olewa się temat, a ludzie którzy się nie znają, kontaktują się ze sobą i są dla siebie w większości mili i wyrozumiali. pomijam pana z krzywym umysłem z pierwszej strony ;)
Pozdrawiam ciepło,
więcej dziwnych tematów!
Mał.

ocenił(a) serial na 10
lap91

'krzywy umysł' hahaha ale się uśmiałam,niezłe:)

ocenił(a) serial na 10
baska_89

+ skrzywiona psychika- to jako bonus.;)

megi198919

Nie ma sie co tak denerwowac nad tym postem czlowiek moze nie mial nigdy doczynienia z homo zobaczyl serial i mial pytania co do polskiego spoleczenstwa ja przynajmniej z takiego zalozenia wychodze...:)

ocenił(a) serial na 10
lejko

"Człowiek" to znaczy ja?;) Bo jeśli tak, to konkretniej mówiąc jestem dziewczyną-lesbijką w dodatku, miło mi:] Dawno tu nie zaglądałam (zdziwiła mnie bardzo spolszczona nazwa serialu, która ni w ząb mi nie pasuje, no ale.) Pozwolę sobie skomentować osoby komentujące mój post;) Nie uważam wcale bym zadała głupie pytanie, ponieważ nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi;) Do tego sama w tym poście zaznaczyłam że to pytanie może się takie wydawać, może też zabrzmieć śmiesznie. Jednak w tamtym czasie (a było to przeszło 2 lata temu) bardzo chciałam poznać opinię innych lesbijek na temat ich wyglądu. Może powiem inaczej: chciałam wiedzieć czy coś takiego jak stereotyp na ten temat ma rację bytu. Z Waszych wypowiedzi wynika że nie;) Natomiast jeśli chodzi o stwierdzenie - baska_89 odnośnie jej samej - "Ja jestem lesbijką a pewnie nikt by o mnie tak nie powiedział bo wyglądam jak hetero osoba." to cóż mogę powiedzieć, tyle tylko że zaprzecza sama sobie. Skoro piszesz że wyglądasz jak hetero, to tym samym musisz mieć na myśli że osoba homo wygląda inaczej:]
Przy czym ja dwa lata temu zadałam pytanie "jak?" - "jak wygląda?" które wg Ciebie jest głupie;)

To wszystko w tym temacie,
pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie:)

ocenił(a) serial na 10
acidd

nikt nikomu nie zaprzeczył,są lesbijki kobiece i są lesbijki które robią się na facetów,ale tak samo jest z dziewczynami hetero,więc nie ma na to żadnego wytłumaczenia:)

acidd

tak lesbijki nie koniecznie musza byc meskie. sa tez mega sexowne i kobiece nawet czlowiekowi na mysl by nie przyszlo ze to lesbijka dlatego trudno niektorym sie odnalez

użytkownik usunięty
acidd

różnie wyglądają
po prostu te stereotypowe najbardziej rzucają się w oczy, dlatego nam się wydaje, ze jest ich więcej, bo tych normalnie wyglądających nie rozpoznajemy (podobnie jest z gejami)
no i nie zapominajmy, że wśród heteroseksualistów atrakcyjni ludzie też stanowią tylko jakiś procent

ocenił(a) serial na 10
acidd

Hm. Powiem tak. "Typy" lesbijek są bardzo zróżnicowane, ale na ogół stereotypy są takie:
Gej - kobiecy.
Lesbijka - męska.
czyli kompletne przeciwności, ale stereotypy, to jednak tylko stereotypy.
Znam lesbijki, które są męskie, i znam takie, które są mega kobieca, lecz w moich znajomych przeważa opcja damskich homoseksualistek. :>.

użytkownik usunięty
acidd

Ja jestem PRAWDZIWĄ lesbijką. Nie będę oceniać swojej urody ale nikt nigdy nie pomylił mnie z chłopakiem. Wiem co to tusz do rzęs i buty na obcasie. Nie chadzam na parady gdzie w pierszych rzędach pradują pseudokobiety wyglądające jak chłopy. Nie oglądam również tego głupiego serialu o którym tu mowa(obejrzałam parę odcinków, pośmiałam się ale szybko mnie znudziło) gdyż jest on bardziej płytki niż Moda na sukces.
NIEZNOSZĘ MĘSKICH LESB.

ocenił(a) serial na 3
acidd

Akurat lesbijki są zwykle grube i zaniedbane, mają męski styl. Z znanych lesbijek Hollywood tylko Portia DeRossi wygląda jak kobieta, reszta to babochłopy pokroju słynnej Ellen. Lobby lewacko-gejowskie, wciąż bardzo agresywne jak widze ^^.

ocenił(a) serial na 9
Ulisseska

What are you even talking about. Lesbijki grube i zaniedbane? W moim zyciu widzialam wiecej zaniedbanych straight niz wszystkich gay razem wzietych. Zreszta co ma waga do orientacji? Guzik ma, lol. Jak nie znasz i nie wiesz, jak wygladaja lesbijki, to sie prosze nie wypowiadaj.

ocenił(a) serial na 8
Stonnka

Dokładnie, ja również znam wiele bardzo atrakcyjnych les, pięknych wręcz Uroda nie ma nic do orientacji, a postrzeganie ludzi wyłącznie przez pryzmat ich fizycznej atrakcyjności jest bardzo płytkie.

ocenił(a) serial na 9
miss_russ

Ach, uwielbiam kiedy to straight wypowiadaja sie na temat lesbijek <3
Takich ciekawych rzeczy mozna sie o sobie dowiedziec.. ale cusz, ponoc uczymy sie cale zycie! (...)

acidd

To moze ja sie wypowiem, bo mieszkam w San Francisco i duzo tu lesbijek. Wygladaja ROZNIE. Jedne sa kobiece, drugie meskie. I sa meskie na pewno nie dlatego, bo musze cos ukrywac tak jak ashanitorun to napisala, bo w SF na pewno nie musza nic ukrywac ;).
A czy sa ladne czy brzydkie, to nie mi oceniac.

ocenił(a) serial na 10
acidd

Lesbijki to zwyczajne kobiety. Dlaczego więc mają się różnić od kobiet hetero? Jeżeli kobieta ma krótkie włosy nie musi być od razu lesbijką. Tak samo kobieta z nadwagą może być hetero, a kobieta, która nie nosi sukienek i szpilek również może być hetero. Niektórzy ludzie uważają lesbijki za grube, brzydkie kobiety, których nie chciał żaden facet. Nic bardziej mylnego! Lesbijka może być zarówno elegancka, dziewczęca jak i chłopięca. Tak samo kobieta hetero. Kobieta to kobieta. Orientacja seksualna nie robi z kobiety (jak i faceta) dziwoląga ;)