Robi się coraz ciekawiej. Już nie mogę się doczekać kiedy wezmą pod lupę Fitz'a i zaczną układać wszystko w jedną całość. Spencer powinna jak najszybciej powiedzieć kogo spotkała w pubie. ;)
No chyba jeden z najlepszych odcinków tego sezonu. Teraz tylko czekać, aż Spencer powie dziewczynom o tym barze.
W serialu za każdym odcinkiem bardziej denerwuje mnie brak logiki zachowań. Poza tym że "A" jest wszędzie , wie wszystko, widzi wszystko, robi wszystko, jeszcze tylko chyba nie lata :P . Sceny z odwracaniem się gdy Alison stoi przed nimi już są takie żałosne że masakra. Zamiast złapać cholera za rękę to nieeee po co..? Obracają się wszystkie i zaczyna się gadka a że tam z tyłu Alison ucieka to tam kij.
Tak samo scena w szkole.. Jak już ten ojciec tam wlazł to na prawdę BAARDZO logiczne jest to żeby zamiast tam wejść do środka i wyjść z córką normalnie to ją ściąga ostro z drugiego piętra po rynnie. Przynajmniej może "A" byłby zaskoczony gdyby dostał po gębie w pokoju w którym powinna być tylko Emily :D
I w tym momencie wydaje mi się baaaaaaaardzo trudne żeby scenarzyści zrobili z Ezry pozytywną postać :P za dużo namieszał już tutaj i znał Alison przed rozpoczęciem nauki w szkole.
Jak oglądałam scenę w szkole, to nie mogłam się powstrzymać od myśli, jak kolejny raz, bo chyba nie tylko w tym serialu, nie ma w szkole żadnego stróża, a uczniowie i nauczyciele mogą sobie do niej wchodzić nawet wieczorem, jak już nikogo nie ma. No i oczywiście światła na korytarzu zgaszone. Skąd Emily ma w ogóle klucz do szkoły? Przecież jakby był stróż, to by wiedział, że coś jest nie tak, psuje się radio itp. Widzę, że na potrzeby filmu wszystko naciągną. Amerykańska szkoła niby dobra, a kamer nie ma i ochroniarza 24h ?
Zgadzam się z Tobą w 100%! Ale przynajmniej Spencer już coś ma na Ezrę, może coś już zacznie świtać w głowach Kłamczuchom..
To prawda ;) Serial stał się jedną wielką farsą, a najlepsze jest to, że wciąż odnoszę wrażenie, iż scenarzyści nie mają pomysłu, kto może być tym głównym A. Coś czuję, że skończy się na tym, że to jednak przez cały czas była Alison ;p
też mi sie wydaje, ze nie wiedzą kto jest A sami :D tak chcieli odbiec od książki , że juz sie pogubili ;d
A czytałaś książkę? Czy jest już wyjaśnione w niej, kto jest A? Wiem, że był motyw bliźniaczek, ale potem dalej powstawały książki przecież...
nie czytałam ksiązki,bo ciagle mi sie wydaje, ze jednak twórcy pojdą w slady autorki ksiązki i nie chce sobie spoilerowac :D sama nie wiem czy bliźniaczki są juz skreslone w tym serialu, tydzien temu miałam wrażenie, że to Spencer jest A, teraz znowu, że Ezra, jeszcze kiedyś tam , że Aria i Ezra...ale mogliby już coś wyjaśnić na 100%, ale chyba serio nie mają na to wszystko pomysłu juz...
Marlene piszę już scenariusz do 5 sezonu więc w 4 sezonie chyba już nam dają jakieś jasne odpowiedzi.
no właśnie i to jest takie przedłużanie na siłę, w sensie, że w momencie jak ujawni się A tak na 1005% to co wtedy? koniec serialu? to można to ciągnąć w nieskończoność, a chyba każdy z nas chce wiedzieć jak A było wszędzie itd a nie takie błądzenie, zaraz się okarze, że A to osoba która była w serialu przez 5 min i jakoś cudem jest połączona z tym wszystkim, już samego połączenia z ravenswood za abrdoz nie rozumiem, ale to traktuję jako 2 osobne seriale, lubię ten serial, ale czasami już się robi absurdalny ...
Też się zgadzam ale zobaczymy jak to będzie. Jestem ciekawa czy scenrzyści maja konkretną koncepcję czy tylko z odcinka na odcinek dowalają nowymi wątkami aby "zapchać" brak pomysłów ?nie przepadam za Ravenswood. Pomysł jest fajny ale na osobny serial a nie wkecanie PLL do ego. Przypomnijmy sobie początkowe
....odcinki.Zero jakiejkolwiek akcji a teraz nie dość że wszyscy by o włos nie zginęli po 100 razy to wprowadzają jakieś fantasy. Przypomnijmy sobie halloweenowy odcinek. Jakim cudem Aria trzymała dłoni Hanny która za chwilę zniknęła a ona trzymała posągu ? Ravenswood to też fantasy.A przeciez to miasto leży obok Rosewood. Takie robienie sensacji na siłę. W porównaniu z pierwszymi odcinaki nie wiem czy serial się pogorszył czy nabrał smaczku. Nie potrafię zdecydować.
dokładnie też mam takie odczucia... Ravenswood tylko obejrzałam teraz bo jestem po sesji i żeby się odmóżdzyć i zrelaksować, bo wcześniej było mi szkoda na to mojego czasu xD PLL też ostatnio mnie to irytuję,,. wszyscy na forach mają teorie poparte dowodami na podstawie 5 sezonów, a scenrzyści pewnie dawno o tych rzeczach zapomnieli, bo piszą wszystko na bieżąco... i szkoda czasu fanów na domysły i teorie i szczegółowe oglądanie serialu, jak potem wszysyc mają się rozczarować... ale dokładnie z tą dłonią posągu to w pierwszej chwili myślałam, że już jakaś migiczna siła zamieniła Hannę w posąg :D xD
Ja w ogóle nie ogarniałam tego odcinka halloweenowego..Kiedy oni wreszcie zrozumieją że odcinki były lepsze gdy wszystko w miarę trzymało się kupy a teraz jakiś bigos z tego robią.Każdy współpracuje z każdym,przynajmniej 3 osoby mają rodzeństwo o którym nie wiemy, dowalą znowu nowymi wątkami.
Czuję że czarno-biały odcinek mi sie nie spodoba, bo już wiem dlaczego jest w takich kolorach.
ja już połowy postaci nie pamiętam, w sensie skad oni się wgl wzieli, kim są, czemu wracają, jakie są powiazania miedzy nimi, po prostu juz nie przyswajam tej wiedzy tajemnej xD o tym odcinku nic nie slyszalam, ale boje sie samego takieog pomyslu xD
Kochani zapraszam na odcinek z napisami : http ://video .anyfiles .pl/TVseriesOnline .pl+-+PLL+4x17+pl/Kino+i+TV/video/93829 oraz na aska : http://ask .fm/ Megaami (usunąć spacje)
Moim zdaniem robi się to coraz głupsze, ileż można się wystawiać po ciemku w odludnionych miejscach. Na liście pacjentów, którą niszczyło A ze znanych nazwisk odczytałam tylko C. Cavanaugh ale to pewnie przypadek, albo nie ma znaczenia.
No ;) już myślałam, że wejdzie Ezra i Emily znów wyjdzie przed tatusiem na wariatkę, panikarę ;p
Mnie irytuje to chodzenie uczniow po ciemnej szkole w nocy. Bez woznego, stroza, ochroniarza. Kamer nie ma? Na korytarzach ciemno. To mnie bardzo wczoraj rozsmieszylo po raz kolejny i od razu o tym pisalam.
Widze, ze to sie wszystkim w oczy rzuca.
Dokładnie! Tyle razy życie dziewczyn było zagrożone, a i tak Emily jest sama w szkole w środku nocy...
A ojciec Emily to też jakiś przygłup - zamiast kopniakiem wyważyć drzwi do szkoły i spróbować złapać psychola co chce jego córce zrobić krzywdę to ten pajac włazie po rynnie i ją przez okno wyciąga. :)
Ojcowie tak mają, że jak ktoś im córki krzywdzi to najchętniej by zatłukli na śmierć... Raz z kumplem nie chcieliśmy wypuścić koleżanki z imprezy, zamknęliśmy ją w szafie, aż się zgodziła z Nami zabawić, to na drugi dzień jej ojciec omal Nas nie zatłukł. xD
Kolejny absurd to zawodowy żołnierz mający problemy ze stresem i sercem... Jak usłyszałem tę bzdurę to tylko w czoło się puknąłem... Kto do cholery przyjąłby do armii człowieka który ma problemy ze stresem lub jest chorowity? I to jeszcze do jednostki specjalnej!
Coraz głupszy i głupszy ten serial a mimo to chce się oglądać. :D
To jest paradoks tego serialu haha :D Ja mam tak samo, z drugiej strony pomyślałam, czemu nie wlazł tam i nie przyłożył temu A skoro kurde walczy na froncie? :D
Kompletna kicha :D Pomijam już fakt, że nie rozumiem, jaki był cel "A" czy ktokolwiek to był, gdy zaatakował Emily w szkole. Chciał ją zabić? Równie dobrze mógł to zrobić milion razy, gdy ta idiotka zostawiała otwarte okno w sypialni :P
Wieloletni zawodowy żołnierz, ciągle był na jakiś misjach. To nie jest absurd, zdrowie psychiczne czy fizyczne nie jest dane raz na całe życie. Tutaj to akurat nie jest jakąś totalną głupotą.
glupoty piszecie, drzwi kopniakiem to łatwo wyważyć, ale tylko na filmach, w realu nie jest tak łatwo! a po drugie, zołnierze to akurat są bardzo narażeni na stres! wiecie cokolwiek na temat traum jakie przeżywaja żołnierze po powrocie z misji?oni wtedy wszyscy są w stanie ogromnego stresu i cześto chodzą do psychiatry!
megamii - ja sie wlasnie zastanawiam czemu w USA nikt nie wpadł na pomysł okien jakie my mamy - uchylnych? Uchylasz, nie otwierasz - masz przewiew a jednoczesnie nikt nie wejdzie, bo jeśli jest to poedyncze okno to nawet jak wsac=dzi łape to go nie otworzy, ze żeby z uchylonego zrobic otworzone trzeba je zamknąć. Genialne :D
Generalnie Emili nie wie o co jej chodzi. Narzeka że nawet w domu nie czuje sie bezpieczna, a śpi z otwartym oknem, idzie sama nocą do szkoły i ogólnie zachowuje się jakby maiła rozdwojenie jaźni. Jej najbardziej nie lubie z dziewczyn
Też nie lubię Emily, denerwuje mnie tylko i tyle :P
A co do tych okine widziałam kiedyś program o włamywaczach i dla nich problemem nie jest nawet zamknięte typowe polskie okno :P Takze A tez pewnie cos takiego by wymyslilo :D
Pewnie z Syrii sprowadziłoby specjalny sprzęt, znając rozmach i wszechkontakty A :D
MI się wydaję, że C. Cavanaugh na liście pacjentów to ważna poszlaka. Może tłumaczyć ten wątek z "samobójstwem" matki Tobiego.
Moim zdaniem to dowodzi tego, że ktoś z rodziny Jenny i Toby'ego jest zamieszany w sprawę podmienienia ciała w grobie Ali. Imię na C nie pasuje ani do matki ani do ojca, a zatem musi chodzić o kogoś innego.
Marion i Daniel. Ale co ciekawe, fani wypatrzyli, że Chris Cavanaugh widnieje na liście gości w szkole dla niewidomych. Kiedyś był taki odcinek, że chyba Spencer odwiedziła tę szkołę, śledząc Jennę. https://31.media.tumblr.com/084688c77c93444baed226c4de8e24c0 /tumblr_inline_n056atWAk51rvyizv.png
a może C.Cavanaugh to matka Jenny, kiedy wyszła za ojca Toby'ego otrzymała jego nazwisko, a nie wiemy jak ma na imię
spójrzcie tutaj: pll-fansite.blogspot. com/2014/01/ akta-dentystyczne.html to podobno imiona i nazwiska ekipy pracującej nad serialem :)
PLUSY:
1. Spence&Hanna- kocham ich przyjaźń, a w tym odcinku było to super przedstawione. Również podobały mi się wątki z każdą z nich. W końcu Spencer zaczęła rozumować a Hanna podoba mi się w roli detektywa
2. Mike&Mona- Ten wątek jest NIESAMOWITY! Nie sądziłam że tak bardzo polubię ich razem
3. Hanna&Hoolbrook- Też mi się razem podobali, są chyba lepsi od Hanny i Travisa...
4. Ezra- WOW zły Ezra jest NAJLEPSZYM EZRĄ JAKI KIEDYKOLWIEK BYŁ
5. Mona sama w sobie- brakowało mi jej i ciekawe o czym gadała z Ezrą...Miała powrót w naprawdę ,,wielkim stylu"
6. Tata Em- To mój ulub. Tata i mimo że nie wnosi dużo do serialu to podobało mi się że wrócił
7. Andrew i ciemna Spencer- Będzie się działo....
MINUSY
1. Aria&Em- wkurzyła mnie ich przyjaźń, ale też wątki z kazdą z nich. Aria jest ślepa że wybrała Ezrę
2. Brak Tobiego- może to nie jest wielki minus ale... Brakowało mi go tutaj troszeczkę ;)
3. Brak Jessici i Petera- byłam ciekawa jak dalej pokażą ten wątek, mimo że obu postaci nienawidzę. No i się zawiodłam
4. Brak Melissy i Jenny- To może nie koniecznie do tego odcinka tylko do całego 4b DLACZEGO NIE MA MOICH DWÓCH ULUBIONYCH POSTACI NIE DOŚĆ ŻE WNOSIŁY BARDZO DUŻO DO SERIALU, BYŁY Z NIMI INTERESUJĄCE WATKI I MAJĄ NA PEWNO POWIAZANIE Z TĄ NOCĄ.
5. Maggie- Nie cieprie jej. Po co ona tam była?
Pomijając to co już wcześniej napisano, że w tym serialu absurd leży na absurdzie, występuje absolutne zero jakiejkolwiek logiki to był to chyba jeden z lepszych odcinków ostatnio - przynajmniej sporo się działo :D
Najlepszy wg mnie był motyw Emily w szkole samej ciemną nocą, jedno wielkie WTF... Natomiast z Ezrą robi się coraz ciekawiej, wreszcie wyjaśniło się skąd wzięło się Board Shorts :D Tylko niech teraz Spencer powie to dziewczynom, nie rozumiem dlaczego nie powiedziała tego od razu... No i jeszcze Hanna u dentysty...
Odcinek rewelacja, w koncu cos sie dzieje. Ezre uwielbiam takiego zlego :) cos sie ruszylo, rowniez sadze,ze to najlepszy odcinek tego sezonu. Czy mi sie zdaje czy Hanna tyje z odcinka na odcinek :P
Jak na razie jeden z najlepszych odcinków sezonu. Od dawna wiedziałem, że tajemniczy starszy mężczyzna, dla którego Ali tak straciła głowę to musi być Ezra. Odkąd zrobili z Ezry "złego", aż podwyższyłem serialowi ocenę - najlepszy twist w jego historii///
Nie sądzę jednak by był on A. Myślę, że sami twórcy tego jeszcze nie wiedzą - kim jest A. Prawdopodobnie w finale 5 okaże się, że że to Andrew, pastor Ted albo ktoś rodziców. Bo nikt inny logiczny, kogo byśmy nie podejrzewali, się nie nasuwa.
Mam nadzieję, że pieprzonego pedofila posadzą w 5 sezonie za pedofilię. Jak romansował z Ali, to miała przecież 14-15 lat (W amerykańskim prawie wiek od którego dorosły może dotknąć małoletniego jest chyba wyższy niż w Polsce, do 16)).
Prawdopodobnie nie jest to też jedyna jego ofiara - myślę, że chłopaki z "NAT clubu" robili te zboczone filmiki dla niego - Ezra jest z bogatej rodziny to na pewno dobrze za nie płacił.