PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=176195}

Rycerze Zodiaku

Saint Seiya
1986 - 1989
7,7 5,7 tys. ocen
7,7 10 1 5745
7,4 5 krytyków
Rycerze Zodiaku
powrót do forum serialu Rycerze Zodiaku

Ataki rycerzy

ocenił(a) serial na 9

Mi się najbardziej podobały ataki rycerzy, te ich wszystkie pozy które wykonywali:). To było świetne:)
Tak samo jak nazwy: Furia smoka, Diamentowy Pył(Hyoga piękne tworzył pozy łabędzia),Meteory Pegaza(najbardziej znany atak).
Wielkim plusem tego anime była duża pomysłowość autorów. Najbardziej podobała mi się seria Asgard, czyli wojownicy Alfa, Beta, Gamma itd. Fajne mieli też imiona: Alberich, Siegried. Ogólnie, dla mnie najlepsze anime po Dragon Ball Z.

ocenił(a) serial na 9
ewerton22

Dobrze, że po, a nie przed DB, bo bym był zły;D. Ogólnie imiona świętych rycerzy zostały zaczerpnięte z mitologii nordyckiej, więc wielkiej niespodzianki ni ma. Jednak nie ma to jak Furia Najgroźniejszego Smoka, czy chociażby Diabelskie Widmo Ikkiego:)

ocenił(a) serial na 10
ewerton22

Co do ataków Hyogi. Te pozy był fajne, ładne, ale trochę długo mu to schodziło. W czasie, gdy on odstawiał swój ''taniec łabędzia'', przeciwnik mógłby go łatwo zaatakować.

Co do ataków innych rycerzy, podobał mi się ''Purpurowy Kolec'' Złotego Rycerza Skorpiona-Milo. 15 jadowitych ukłuć skorpiona i jako ostatni cios Antares.
W przypadku Albericha, Świętego Wojownika Delta ciekawy był atak ''Sił Natury''.
''Złudzenie Feniksa'' - atak stosowany przez Rycerza Feniksa również był piorunujący.
Jeśli chodzi o rycerzy-grajków: Orfeusz-Srebrny Rycerz Lutni, Mime-Święty Wojownik Eta, Syrena Sorrento-Morski Generał i Faraon-Widmo Sfinksa, najskuteczniej atakował Sfinks. Jednak jeśli chodzi o samą muzykę, to prym wiedzie wspaniały Orfeusz.