.Ni to śmieszne ni poważne. Polscy scenarzyści są żenujący, jak chcą zobaczyć jak śmieszne mogą być rozmowy dorosłych z dzieciakami, lub chcociaz zeby spardzic jak napisac cos smiesznego niech sprawdza amerykański produkcje, chociażby sitcom dwóch i pół. Skoro nie śmieszne może powinni postawić na realizm ale też dali ciała pokazując jak dzieciaki od razu po przyjściu do domu odrabiają lekcje, Aktorsto Karolaka i Kozuchowskiej tez nie najwyższych lotów. daleczgo polscy aktorzyni jak graja w serialach w konwencji komediowej od razu myślą ze ma byc smiesznie i tak tez graja nadrabiając przesadna mimiką i modulacją głosem
Oj, czepiliście się. To jest rozrywka, komedia, a nie dokument z życia przykładnej, modlącej się, katolickiej rodziny. Mało kto by to wtedy oglądał.
Ależ tu wcale nie o to chodzi. Nie popadajmy ze skrajności w skrajność. Chodzi o to, żeby sceny- jak już kręcą serial- wyglądały w miarę wiarygodnie. To samo dotyczy dialogów. Można przecież podać przedstawione sytuacje w dowcipny sposób, bez obniżania pewnego poziomu.
Uważasz, że w serialu komediowym nie można podać dowcipu w inteligentny i nie spłycony sposób? Można. Przykładów jest sporo.
każde seriale muszą być takie same? Ja chcę na przykład jakąś odmianę, i serial rodzinka.pl sprostał moim oczekiwaniom. Prawda, jest troche czerstwy i prosty, ponieważ to są tylko "wycinki" z ich życia ;) ale świetnie się bawię, śmieje się dużo częściej niż z innych seriali komediowej a o to w tym chodzi..
Nie bardzo wiem, co w nim jest śmiesznego, naprawdę. W tym serialu dzieciaki są po prostu rozpuszczone, pyskują rodzicom, uważają, że wszystko im wolno. To ma być ten dowcip?
Masz oczywiście prawo do swojego zdania i ja to szanuję, ale dla mnie serial nadaje się po prostu do kosza.
a ja się nie zgadzam.serial jest świetny! i sądzę, że nie ma w nim nachalnej nuty komediowej ala sitcom, tylko humor sytuacyjny, którego zresztą wielu rodziców mogłoby się nauczyć, by móc go stosować w rozmowach ze swoimi dziećmi.
a co ty masz do mojego loginu kondzio??? proponuje dyskutować na temat,a nie wyjeżdżać z czymś takim.
To że jesteś dziewczyną.
A każdej babie podoba się to ,,coś"
A najbardziej ten mały dzieciak który gada jak 3-latek i sie nazwijmy to ,,śmieje" i nie wiadomo czy z tego śmiechu się śmiać czy płakać
Co do serialu, że tragiczny to się zgodzę, ale "ten mały dzieciak" gra naprawdę świetnie jak na swój wiek. Karolak i Kożuchowska powinni się od niego uczyć.
Ten film jest bardzo śmieszny . Jeżeli ktoś nie ma poczucia chumoru to po prostu wiedomo że to nie śmieszy .
Ten film podoba się tylko ,,debilom" i ludziom z podstawówki.
A po twojej pisowni ,,chumoru" (Humor nie chumor) wszystkiego się można spodziewać
Pogrążyłeś się tym wpisem, kondziu. Udowadniasz tym samym coś zupełnie innego niż zamierzony cel ośmieszenia kogoś. Przyznaję, warto zwracać uwagę na pisownię, ale Ty również zapominasz o interpunkcji (przed "że" stawia się przecinek). Będąc Tobą, robiłbym zaraz na ten temat wielkie halo. To jest hipokryzja, nie uważasz?
Twoje zdanie o sympatykach serialu "Rodzinka.pl" jest, wybacz, ale właśnie 'debilizem' i śmierdzi 'podstawówką', wedle Twego rozumowania. Widzisz, warto byłoby sprawdzić, co ten termin oznacza (http://pl.wikipedia.org/wiki/Niepe%C5%82nosprawno%C5%9B%C4%87_intelektualna_w_s topniu_lekkim) a dopiero potem wchodzić na fora i błyszczeć wiedzą, a nie czymś przeciwnym. Po drugie, to nie jest "film" tylko 'serial', co dalej udowadnia Twoją ignorancję.
Każdy ma swoje zdanie, a obrażanie innych ze względu na gusta, jest już przegięciem.
Przegięciem jest też ocenianie czegoś na 1, gdy film/serial jest niezgodny z czyimś światopoglądem (mimo, iż film/serial jest na prawdę dobry) tylko aby specjalnie zaniżyć średnią.
to najwyrazniej nie masz pojecia o polskiej młodzieży. uwazam, ze jest to najsmieszniejszy polski serial oraz jeden z najlepszych, jesli nie najlepszy. dialogi doskonale odzwierciedlają relacje dzieci z rodzicami. czytajac takie komentarze jak maryjan1_2 coraz bardziej watpie w polskie spoleczenstwo.... "dwoch i pol"? seriously (skoro jestes taki 'amerykanski') ? chyba jeden z glupszych seriali jakie widzialam, zupelnie nie smieszne, humor na niskim poziomi, typowo amerykanskim, podlozony sztuczny smiech, reasumujac w moim mniemaniu serial dla idiotow (nie obrazajac nikogo, z gory przepraszam, jesli kogos urazilam). dla mnie to po prostu sztuczny serial, bardzo ciezko teraz znalezc cos godnego uwagi i realnego, a uwazam, ze scenarzystom rodzinki.pl fenomenalnie udalo sie ukazac typowa rodzine, ten zrozumie i tego bedzie to smieszyc kto widzi to przykladzie swoim i swoich rodzicow, w domu.
jakie dobre dialogi ? drętwe jak antena telewizyjna, dwóch i pół bije ten badziew w każdym calu odzywki Jake są po stokroć śmieszniejsze i naturalniejsze niż tych dzieciaków nie wspominając o grze aktorskiej w końcu charlie sheen dostawał za jeden odcinek ponad 1 mln $ a Kożuchowska i Karolak silą się na bycie fajnymi ale warsztat aktorski kiepski i sztuczny, ale z kim mmam dyskutować skoro widze sami fanatycy serialu.
Jacy fanatycy, jacy fanatycy? Serial jak serial, nam się podoba i tyle, a widząc niesłuszną krytykę, po prostu chcemy stwierdzić, że się z tym nie zgadzamy. Kropka
i na tej podstawie tak stwierdzasz? ze charlie sheen dostawal za jeden odcinek 1 mln $? drogi kolego tu nie ameryka, jesli jeszcze nie zdazyles zauwazyc, wiec nie porownuj, bo to smieszne. widze, ze masz zupelnie inne pojecie naturalnosci (wraz z podkladanym smiechem) oraz brak pojecia w temacie. ale o gustach sie nie dyskutuje. za to ty w ogole nie jestes fanatykiem 'dwoch i pol'. jesli juz skladasz wypowiedz to uzyj do tego glowy, bo zaprzeczasz sam sobie, no chyba ze tobie tez placa miliony za sklejenie tego typu zdan, wtedy tez bym sie nie wysilala ;)
Skoro był najlepiej opłacanym aktorem serialowym w historii telewizji, to chyba coś to znaczy, a mianowicie że dobrze się wywiązywał z powierzonego mu zadania aktorskeigo. Nie można tego powiedzieć o duecie Kożuchowska-Karolak bo są ciency jak żyletki polsilver w tym psedudokomediowym serialiku. Co do używania głowy widać że się nią nie posługujesz skoro podważasz fakty a opierasz się na subiektywnych odczuciach.
polecam nauke czytania ze zrozumieniem - po pierwsze nie podwazylam gry aktorskiej charlie'go tylko humorystyke SERIALU, a to znaczna roznica, przeanalizuj sobie moja wypowiedz jeszcze raz to moze zrozumiesz. po drugie napisalam, ze tu nie ameryka, bo w polsce nawet najlepszy aktor nigdy nie dostanie takiej sumy pieniedzy, wiec twoj argument byl tutaj troche bez sensu.
Polecać to może swoim znajomym oglądanie tego badziewia.
Skoro napisałaś o naturalności "widze, ze masz zupelnie inne pojecie naturalności" jest ono nierozerwalnie związana a grą aktorską bo nawet "suchar" dobrze opowiedziany/zagrany potrafi śmieszyć. Mój argument nie polega na porównywaniu zarobków amerykańskich do polskich ale na porównywaniu gry aktorskiej amerykanów do polskich aktorzynów serialowych. Potwierdzenie dobrej gry aktorskiej Sheena w dwóch i pół są jego wysokie zarobki w porównywaniu do innych amerykańskich gwiazd serialowych.
Jeśli mogę się wtrącić, płaca aktorów w Dwóch i pół nie zależy od ich dobrej czy złej gry aktorskiej (nie twierdzę, że są złymi aktorami, wręcz przeciwnie) ich zarobki zależą od oglądalności serialu ( a jak wiadomo w Ameryce mieszka więcej ludzi niż w Polsce, więc odpowiednio więcej ludzi ogląda tamtejsze seriale)..
Po drugie są gusta i guściki, Tobie może podobać się "Dwóch i pół", a agnieszkaaa_zajac - Rodzinka.pl , nie widzę powodu dla którego miałbyś obrażać i serial i aktorów w nim występujących, a także osób które ten serial oglądają. Przykro mi , ale to już kwestia wychowania i kultury, która u Ciebie jest na bardzo niskim poziomie ;)
W którym poście obrażałem osoby oglądające ten badziew? Krytyczne uwagi co to poziomu reprezentowanego przez ten serial nie mają na celu obrażanie tyko wytknięcie pewnych wad typu beznadziejne dialogi czy mizerna gra aktorska.
Zgadzam się. Serial jest zwyczajnie czerstwy i niczego ciekawego nie wnosi.
Wchodząc w zakładkę "rodzinki.pl" spodziewałem się maksymalnie 5,5 a tu ponad 7! Szok.
Nuda, sztuczność i wtórność.
3/10
Byłam negatywnie nastawiona de tego serialu i bardzo mile się rozczarowałam.
Rewelacyjny humor sytuacyjny, świetni Karolak i Kożuchowska jako NOWOCZEŚNI i zabawni rodzice. Dzieciaki extra, zblazowane, trochę rozpieszczoni. Momentami Rodzinka przypomina Kasię i Tomka. Krytykujecie dialogi nie wiedząc czemu, a to przecież najmocniejsza strona serialu. Oni rzeczywiście tam rozmawiają! Sceny są krótkie więc i poszczególne dialogi nie są za długie. Bohaterowie posługują się nowoczesnym językiem a nie jakąś "pradawną mową" rodem z klanu.
To naprawdę dobry serial, bez przegięcia i popadania w ultra wysublimowaną wizję Warszawy, co zdarza się w serialach TVN, ale i bez siermiężności produkcji TVP w stylu wspomnianego Klanu.
Wszyscy tu narzekają, a mi od dawno brakowało takiego serialu "na luzie". Gdzie mogę się dobrze bawić nie oglądając poprzednich odcinków.
Czasami się zastanawiam czy nie oglądam "kulis serialu" ale czy to źle? to znaczy że grają naturalnie, i dobrze się czują na planie.
Na plus jest też to że serial jest sezonowy, i raczej nie będzie 5 tyś odcinków, i się szybko nie znudzi.
Śmieszną rzeczą jest też to że przez ten serial kupiłem Motionsports KINECT. i nie żałuje zakupu ;D