Czy tylko ja mam wrażenie, że już od x odcinków czy sezonów, Tomek ma ciągle tyle samo lat i nie
napisał matury, podczas gdy inni chłopcy, co chwilę idą do góry w szkolnej hierarchii ? A np.
Magda już dawno wspominała o studiach, maturze i studniówce ...
Tomek w pierwszym sezonie ma 16 lat, później 17, następnie 19, a teraz ma 18.
Kuba w pierwszym sezonie ma 11 lat, później 12, następnie 14, a teraz 15.
Kacper w pierwszym sezonie ma 8 lat, później 8, następnie 8, a teraz 9.
Tomek w 1 sezonie miał 15 lat. W ogóle z tym wiekiem coś się im się pokićkało.
W takim razie przez serial Tomek miał 15-19 lat, Kuba 11-15, a Kacper cały czas 8 lub 9, bez sensu.
Mnie ciekawi to, że w ostatnim odcinku Tomek szukał mieszkania do wynajęcia żeby się niby usamodzielnić, a ciekawe z czego by płacił rachunki, bo chyba nie z tej pensji z tego baru z kanapkami (samo to, że ktoś zatrudnia ucznia do pracy po szkole trochę nie pasuje do polskich realiów)... chyba, że jak zwykle kaska od rodziców
Tak, to że zatrudniają uczniów jest typowo amerykańskie, bo u nas w Polsce to raczej zatrudniają studentów. Jeśli chodzi o sprawę mieszkania Tomka, która będzie się jeszcze ciągnęła przez następne dwa odcinki, to kasa nie jest dla niego problemem, bo przecież wszystko będzie wyciągał od rodziców. Niby chce się usamodzielnić, ale płacić za wszystko mają rodzice. Najbardziej ciekawi mnie tylko to jak on sobie poradzi bez mamusi? Kto mu wypierze, wyprasuje i poskłada ciuszki? Kto mu pościeli łóżko i posprząta po obiedzie? Kto mu poodkurza i umyje podłogi? Bo sam na pewno tego nie zrobi. Ewentualnie ten jego kolega Maciek.
Albo mamuśka będzie wpadać i sprzątać, a potem jeszcze zabierze pranie do siebie do domu, wypierze, wysuszy, wyprasuje, przywiezie i poukłada w szafie... ale Tomuś jest taki dorosły, samochodzik już ma (bo rodzice wzięli kredyt), tylko ciekawe co z maturą? Czepiam się... pewnie w następnym sezonie już będzie studiował prawo/medycynę/bankowość czy też otworzy własny biznes...jak każdy polski 19-latek :)
Dokładnie. O maturze ani słowa, a w następnym sezonie (ale mam nadzieję, że nie powstanie) będzie studiował jakiś poważny kierunek. Co do tego mieszkania to jest kompletnie bez sensu, bo jeśli tak ma być to lepiej, żeby został w domu.
Jeszcze niech się okaże, że to będzie jakieś super wypasione mieszkanko, przecież stylizacje Tomka nie pasują do 50-letniego wieżowca z wielkiej płyty...
Jeszcze tylko tego by brakowało. 3-pokojowe mieszkanie w centrum Warszawy, za niezbyt duże pieniądze, idealne dla Tomka i jego kolegów. To byłoby przegięcie.
SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SPOILER!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
W 5 sezonie Tomek wyprowadzi się i będzie miał nową pracę, a rodzice będą mu dokładać stosunkowo mało pieniędzy.
Będzie pracował jako kto? Poza tym skąd bierzesz te wszystkie informacje? Jak możesz to podaj mi link. Dzięki. ;)
Jako kto, nie wiem. Wiem tyle co napisałem. A skąd; byłem na wycieczce w TVP i przewodniczka zdradziła szczegóły fabuły :D
Nie mogę znieść tej "różnorodności" wieku. W jednym odcinku podczas przeglądania albumu opowiedziana była historia, gdy Tomek w wieku 3 lat kąpał się z Kubą w jednej wannie - w takim razie Kuba powinien mieć wtedy minimum 1 lub 2 lata, a różnica wieku powinna wynosić max. 2 lata, jednak z tego, co podają w innych odcinkach i co czytam tutaj, ta różnica tak naprawdę wynosi od 3 do 5 lat... Tak samo kwestia wyprowadzki ojca - Ludwik raz mówi, że pierwsze mieszkanie "zdobył" w wieku 17, a kiedy zaczęto w serialu częściej poruszać temat wyprowadzki Tomka, nagle okazuje się, że Ludwik jednak miał lat ponad 18. Paranoja.
I czy Tomek nie miał pracować w kinie? Czy coś mi umknęło?
Uwaga dotycząca niesamowicie "cudownych" stylizacji Tomka wśród polskiej rzeczywistości bardzo trafna.
Podobno najpierw miał być bileterem w kinie, ale było to chyba dla niego zbyt nudne, więc zmienił pracę. Co do wieku chłopców to jedna wielka zagadka, bo raz Kuba ma 13, a Tomek 19, a innym razem Kuba ma 15, a Tomek 17. Bez sensu. Jedynie Kacper ma zawsze 8.
Dla mnie Kuba to w ogóle wygląda jakby miał 12 lat, że o jego zachowaniu nie wspomnę, dlatego też wręcz nie mogę patrzeć na ten jego "związek" z Agatą (swoją drogą co oni widzą w tej pustej dziewczynie), natomiast, jak dal mnie, Kacper ile lat by nie miał, to dalej jest na poziomie 6-latka...
Ostatnio słyszałem, że Kuba ma już podobno 15 lat, choć zachowuje się jakby miał dalej 11/12. A Kacper, jestem pewien, że ma 8, może 9, ale zachowuje się też na trochę mniej.
Co więcej, te stylizacje, zarówno Tomka, jak i reszty rodziny, są wręcz niepowtarzalne - widział tam ktoś kogoś dwa razy w tych samych ciuchach? Ciekawi mnie też praca Natalii - kim ona jest dziennikarką, wydawcą, bo zawsze chodzi tak pięknie ubrana i na wszystko ma czas...
Ja widziałem. Ludwik przez parę odcinków trzeciego sezonu miał tą fajną niebieską koszulę w kratę. Ale tak poza tym to zawsze coś innego. Natalia to w ogóle wygląda jakby nie pracowała, bo kto po 8 godzinach dziennej pracy daje sobie radę z takimi bachorami? A jeszcze co do ubioru, to Natalia prawie zawsze chodzi po domu w szpilkach (nawet skacze w nich po schodach), Kuba zawsze nosi czapkę (choć jest ciepło), a Tomek i Kacper to w ogóle wyglądają jak z okładek modowych pism. Nie to, że mi się ten ubiór podoba, ale oni zawsze właśnie tak wyglądają.
Moje ulubione buty Natalii to te pseudo "drewniaki" na obcasie... Nie wiem w ilu odcinkach je nosiła, na pewno w kilku, ale zawsze zastanawiam się, czy nie bolą jej nogi od tego drewna. Stylizacje chłopców są wbrew pozorom nawet dobrze dobrane (co nie zmienia faktu, że ceny nie na polskie realia; choć są kobiety, ktore za małe pieniądze umieją tak ubrać dzieci): Kacpra zapewne ubiera jeszcze stylowa mama ;), Kubę często widzimy w luźnych spodniach i np. dresowej bluzie, a Tomek pewnie wszedł juz w etap chęci lansu. Takie tam bluzy za kilka stówek jedna, kupione pewnie oczywiście za pensję z baru z kanapkami.